Мечтата на всяка домакиня
Emerald - модератор
iolly_ написа:
Освен това детската има балконска врата....забравила съм да я сложа
Вярно за балконската врата- видях я някъде- не помня къде беше. Няма значение- леглото и цялото обзавеждане може да е и на друга стена. Ти каза, че апартамента е тухлен- не може значи стената да е бетонна. Но и бетонна да е, преместване на врата не е проблем.
iolly_ - специалист
Ами апартамента е тухла, но точно там има носеща стена, която мисля че е бетон
Emerald - модератор
iolly_ написа:
Ами апартамента е тухла, но точно там има носеща стена, която мисля че е бетон
Дори и бетон да е и да е носеща, една врата не е проблем. Не е бутане на стената все пак. Стига да ви устройва варианта, техническата страна е напълно осъществима. Помислете! Мисля че предимствата не са за подценяване.
iolly_ - специалист
Твоят план изглежда готино, но първо със сигурност вратата може да е само в ъгъла, второ съм убедена, че по този начин се получава място за съвсем малка ъглова холна гарнитура, а аз искам къде да си събера поне 7 човека да вечерят на гости.

Мислихме варианта с гардероб в нишата в детската, но слагайки вратат в ъгъла се получаваше гадно, защото трябваше да сложиме някаква секция между две врати, а стените между вратите и съседната стена са нищожни и това ще пречи. На другата стена също може само нещо малко заради вградения гардероб...не ставаше
Emerald - модератор
iolly_ написа:
Твоят план изглежда готино, но първо със сигурност вратата може да е само в ъгъла, второ съм убедена, че по този начин се получава място за съвсем малка ъглова холна гарнитура, а аз искам къде да си събера поне 7 човека да вечерят на гости.

Мислихме варианта с гардероб в нишата в детската, но слагайки вратат в ъгъла се получаваше гадно, защото трябваше да сложиме някаква секция между две врати, а стените между вратите и съседната стена са нищожни и това ще пречи. На другата стена също може само нещо малко заради вградения гардероб...не ставаше
Мисля, че на ъглова гарнитура винаги ще събереш повече хора отколкото на единичен диван. В случай на повече гости може да предвидиш примерно две кресла, които да преместваш от собствената спалня. :? Има разкошни и много малки като размери кресла, които прекрасно да се впишат около дивана.

Мисълта ти за вратите не схванах... :? Вратата на вградения гардероб може да е тип "хармоника" или плъзгаща и да не пречи на нищо.

За каква секция споменаваш? В детската? :? Защо ти е там секция? Всичко нужно ще си се побира в гардероба, а библиотека предвидих от страната на главата на леглото. :? В тази малка детска е важно да предвидиш максимално място за детето (колко е годишно?).

Ще помисля и за вариант с врата в ъгъла, но ще бъде доста компромисен.
Emerald - модератор
iolly_, гледам-гледам размерите ти и не мога да разбера как не би могла да побереш техниката на едната стена само? :? Дай моля те размерите точно- на комина, от комина и до края на стената, а също...от стената с кухненските уреди и до началото на стърчащата стеничка с вратата към детската.

Какво всъщност ти пречи да сложиш кръглата маса с високи столове за които мечтаеш?
iolly_ - специалист
Размерите ги има на схемата на страница1.

Апартамента не е никак голям, а всяко семейство има вещи и при нас шкафовете въобще няма да са в излишък. Има толкова много неща, които трябва да побера, в тази кухня.....

...печка, хладилник, микровълнова, миялна, мивка, голям шкаф за тенджери, пералня\защото нямаме килер\, шкаф за кофа...намерих някои идеи за такъв\къде иначе да я сложиме?\, по-голям шкаф за буркани....и още шкафчета за подправки, ориз, хляб и сервизи с чинии за гости и т.н.

Започна да ми минава и идея за кръгла маса с голяма основа с шкафове......незнам далисе сещаш за какво ти говоря-----но незнамдали може да се направи....не съм го виждала.

Тема "Barplot s masa za hranene-idei?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: