Мечтата на всяка домакиня
Петрво - напреднал
2800 лв
DTIvanov - специалист
С посочените от Шадоумен обков и материали :? ?
shadowman - майстор
Може би става дума за офертата на ники.
DTIvanov - специалист
Така по става :lol:
desem - специалист
Дали някой може да каже грубо и на мен колко би струвало подобно нещо?
И дали изобщо може да стане... :?
http://media.snimka.bg/7260/020774522.jpg
Горни светли шкафове искам да са с дълбочина 50 см. Може би трябва да са 3 вместо 2, заради вградения аспиратор до комина :? ... и май ще е по-удобно да се отварят странично.
В дясно е комина, който искам да скрия с "дъска" с цвета на светлите шкафове.
Не разбирам нищо от механизми. Нямам претенции за разни хитрини.
Колона1 - хладилник, шкаф.
Колона2 - пералня, МВ (45,5 см е висока), фурна, шкаф.
миална (45), шкаф за мивка, шкаф (с 1-2 лавици), шкаф чекмедже.

Светлото бих искала да е "лак" - още се колебая между снежно и мръсно бяло. Лаковото покритие пожълтява ли с времето?
"Дървото" да е цвят бук (май ПДЧ се води)
Плот, термоустойчив - цвят графит, ако може да е 4 см. С 2 отвора - за кръгла мивка (отвор 40 см) и котлон 2ка.
Гръб - цвят графит.

Задължително ли е да има водобранна лайсна? Иска ми се да е прав ъгъл, там където се съединяват гърба и плота. Може ли да се замени с нещо?
Ще имам ли проблеми с 2те колони една до друга? Заради топлината. Пералнята ще е със сушилна - за единия вариант прочетох, че не топли много. :?

Благодаря предварително за вниманието и отделеното време.
Идея си нямам колко може да струва - не съм говорила с ваши колеги, още всичко е само в главата ми (и на файлов в РСто).
Liubo3 - специалист
За шкаф колоните няма да има проблем да се направят както си ги замислил.за аспиратора определено ще е нужна корекция на горните шкафове.Най лесно и евтино е да се направят с странично отваряне но пък визията далеч няма да е както сегашната :)
Забележката ми е че котлона е плътно във дясно и ако е облицован кумина с МДФ или ПДЧ и двата материала няма да издържат на топлината.Или го премести малко в ляво или от дясната му страна да се сложи кухненски гръб на кумина.Предполачам че цената ще е околу 2000-2300 съвсем ориентировъчно.
desem - специалист
Благодаря информацията и съветите.
В момента котлона ми е така раположен, но отстрани са плочки и в ъгъла водобран.
shadowman - майстор
desem, кажи от къде си.
desem - специалист
От София, но всико още е във фаза "мечката в гората" :-D ,
т.е. разполагам само с идеи, чертежи (някакви технически познания, но не в строитеството), ексел и интернет, за да предвидя всико с отклонение най-много 10% и тогава ще почнем, "основната идея" е с акт 16, но е чужда още :-D
desem - специалист
desem написа:
Благодаря информацията и съветите.
В момента котлона ми е така разположен, но отстрани и отзад са плочки и в ъгъла водобран.
редакция: имаше правописна грешка.

Тема "Въпрос за колеги (мебелисти)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: