Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Ако пералняат ти е с размер 600/600 посмъртно не може да я скриеш зад врати, имай предвид, че зад нея има маркучи, кабели които я избутват поне 20-30 мм, отделно трябва да вкараш вратичките една равнина, отделно за да стане нормално както трябва и да няма ядове при работа с пералнята трябва да сложиш памти 170 градуса които при затворена врата настърчат около 60 мм което значи 620 мм за пералнята + 120 за пантите и отиваме на около 750 мм прзно пространсво за пералнята, ся може и да се сложат обикновенни панти (покрит кант), но няма да е удобна работата. Ся ако пералнята в дълбочина ти е 550 по-бива.
шоп - майстор
Мдааа...затова винаги си купувам перални на 500 мм. За мен другите са кютуци и не мога да разбера защо и едните и другите събират да кажем по 6 кг пране.

Много грозно ще стане ако само шкафа над пералнята е по- напред от цялата друга редица шкафове. Погледни каква ти е пералнята, има едни модели които са с 550 мм дълбок корпус, а само плота им отгоре е 600мм. Плотовете лесно се махат ( на една преправена от мен кухня Ники 4 пералнята не влизаше по височина и така реших проблема)

При правилно направена захранваща и отводнителна система може и да не те принуди да бягаш напред с пералнята. Има и други начини за оправяне на проблема, но са по-брутални:-)))

Успехи
Ами имам ли избор. Ще оставя 50мм празно пространство отзад и ще изнеса целия ред малко напред. Ще увелича дълбочината на горния ред с 50мм и така ще изпъкне точно на 300мм. Само гърба ще е по-трудоемък ама ще му измисля нещо. Водата е вкопана в ниша, така че не пречи.
отделно за да стане нормално както трябва и да няма ядове при работа с пералнята трябва да сложиш памти 170 градуса които при затворена врата настърчат около 60 мм което значи 620 мм за пералнята + 120 за пантите и отиваме на около 750 мм прзно пространсво за пералнята
Не разбрах защо тези панти ще са по-удобни в моя случай. И защо трябва да им оставям цели 120 мм.
shadowman - майстор
За да покриеш пералнята трябва да сложиш две врати, защото една ще е тежка за пантите, една обикновенна панта се отваря на 90/100 градуса, а тая 170 градуса почти се опира в другите съседните врати. Тази панта се използва за ъглов шлкаф. Виж този файл, там са дадени градусите и къде отива вратата като я отвориш. Най-добра представа ще добиеш когато всичко е направено.
Вярно че 656мм/770мм врата ще е тежичко.
Ако сложа три панти, няма ли да издържи?
Колко е допустимото натоварване на две панти?
rum_sz - специалист
Търси плот 65см ,Ако си от Ст Загора провери в Росито или в Егер
rum_sz - специалист
ivan_petkov_stz написа:
Вярно че 656мм/770мм врата ще е тежичко.
Ако сложа три панти, няма ли да издържи?
Колко е допустимото натоварване на две панти?

Голяма грозна врата.
grammy - специалист
ха, тоя проблем с пералнята имах щастието да го разреша, като дръпнах напред с 10см долните сандъци ведно със стената. недостатък в случая е, че трябва да има закриване ляво/дясно за да не се вижда дивотията. иначе на пръв поглед никой не може да разбере кво съм правил... :-D :roll: :-D
rum_sz - специалист
grammy написа:
ха, тоя проблем с пералнята имах щастието да го разреша, като дръпнах напред с 10см долните сандъци ведно със стената. недостатък в случая е, че трябва да има закриване ляво/дясно за да не се вижда дивотията. иначе на пръв поглед никой не може да разбере кво съм правил... :-D :roll: :-D
Пусни една снимка, да видим.
grammy - специалист
братче, имам снимки, ама от тях нищо не се разбира... както писах по-напред. защото цялата простотия остава отзад, а там няма как да снимам... :lol:
http://raygram.snimka.bg/photos-from-gs ... 3.10951324
http://raygram.snimka.bg/photos-from-gs ... 3.20212342
http://raygram.snimka.bg/photos-from-gs ... 3.20212370

Тема "Проект на кухня SolidWorks" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: