Мечтата на всяка домакиня
Chefo77 - майстор
mim написа:
Chefo77 бре, що ми скачаш, да ми се обясняваш, кой котлон изстивал по-бързо
добре знам кой
изразих собствено мнение и то е, че Аз не се справям с печката на газ
ти си купувай каквато искаш
а каква печка трябва да се купува, трябва да реши този, който ще я ползва
вкъщи аз готвя и аз казвам каква ще е печката
ако ще и на въглища да е (ммм ароматни пържолки)
точка.
Ааа, не така! Колега, не скачам на никого, най-малкото пък на теб! Намали градусите в петък вечер и ще видиш, че не ти приказвам напреки :bussi:
estorm - специалист
Датчиците за газ са задължителни разбира се . За 20 30 лева не си струва риска . Отделно ще помисля и за приток на свеж въздух. С тая дограма така запечатваме всичко, че абсорбера ще ни вакуумира . Дърпа чак от отдушника в тоалетната въздух. Виждам че продават газови котлони с керамичен плот и иноксов. Кой е по добрият вариант ?
solo5 - майстор
estorm написа:
С тая дограма така запечатваме всичко, че абсорбера ще ни вакуумира
е, ти като пускаш абсорбатора не отваряш ли прозорец? :?
Последна промяна от solo5 на пон окт 18, 2010 1:38 am, променено общо 1 път.
estorm - специалист
solo5 написа:
estorm написа:
С тая дограма така запечатваме всичко, че абсорбера ще ни вакуумира
е, ти като пускаш абосрбатора не отваряш ли прозорец? :?
През зимата почти не , а току що споменаха по 'Нова' , че тая щяло да е -30 :-D
solo5 - майстор
и -100 да е пак си иска проветрение :-D
zimel - специалист
vyrhara написа:
Като готвиш на газ няколко години и ще ти опадат зъбите- просто има газове от горенето, които са токсични.
Това въобще не е вярно, във вкъщи от както се помня готвим на газ и няма никакви здравословни проблеми произтичащи от пропан-бутана.
nivanov - специалист
estorm написа:
Датчиците за газ са задължителни разбира се . За 20 30 лева не си струва риска . Отделно ще помисля и за приток на свеж въздух. С тая дограма така запечатваме всичко, че абсорбера ще ни вакуумира . Дърпа чак от отдушника в тоалетната въздух. Виждам че продават газови котлони с керамичен плот и иноксов. Кой е по добрият вариант ?
Погледни и индукционните котлони ... Аз специално минах на тях, след като се оказа, че в новата кухня просто няма къде да сложа газова бутилка ... там борбата беше за всеки сантиметър полезна площ :-) Недостатък на индукторите - най вероятно ще се наложи да смениш и съдовете за готвене ...
solo5 - майстор
niki_sap написа:
газ в кухнята - много по-бързо, с много по-малко ресурс.
За много по-бързо вече не е вярно :-D
Отскоро сме с печка с керамични котлони, загряват също толкова бързо колкото на газ.
За ресурсите не знам, но за едно домакинство не е толкова голяма разлика вече. А и газта е доста скъпа вече :?
Повечето ел. котлони вече имат терморелета и при достигане на определена температура се изключват. Така се пести ток.
estorm - специалист
nivanov написа:
estorm написа:
Погледни и индукционните котлони ... Аз специално минах на тях, след като се оказа, че в новата кухня просто няма къде да сложа газова бутилка ... там борбата беше за всеки сантиметър полезна площ :-) Недостатък на индукторите - най вероятно ще се наложи да смениш и съдовете за готвене ...
За момента не съм видял такива за вграждане, а само тип преносими. Изчетох материали за тях но не и мнения на хора които ги ползват. Иначе на фасон са странни. Леки и с тая тенекия за покритие незнам какво да мисля. Наистина ли не се нагряват ? Може да споделите как е с тях.
nivanov - специалист
Няма начин да имаш горещ съд върху стъклото и то да не се нагрее ;-) Нагряват се значително по малко от останалите, просто защото греенето идва от съда към керамиката, не обратно ... Доста бързи са, доволен съм и като консумация, но имай в предвид, че съдовете за тях обикновено са доста по скъпи ... търсиш винаги надписа suitable for induction, за да си сигурен, че работят :> Иначе в бууст режим 1 литър вода завира за минута и 40 секунди при мен, имам 10 степени на реглаж на плота ... абе не е газта, предпочитам я все още, но просто физически няма къде да сложа бутилка :< Определено обаче са доста по добри от стандартните керамични, до сега не ми се е случило нещо да спече на плота - било то мляко, яйце и т.н. Иначе ето ти пример за индукционния:
http://www.technomarket.bg/products/090 ... -ehd-6005p
Както забелязваш и цените са им доста над стандартната керамика ... моя е предишната версия на този модел, до тук - 4 години без никакви оплаквания от него :>

Тема "Газ vs ток /котлони /" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: