Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
SMTwiZteD написа:
Здравейте, предстои ми цялостен ремонт на една гарсониера, не знам къде точно мога да напиша една цялостна тема с въпроси, защото имам много, ако може да помогнете. Вслучая ще питам относно кухнята: Препоръчайте ми фирма или магазин, които предлага хубави кухни. Гледах най - различни брошури - напр. на Лабиринт, ИКЕА и др. такива, а в интернет са хиляди, не знам какво да търся, от какъв материал е хубаво да е кухнята, разбира се да не е безбожно скъпа, ориентирах се към МДФ, но не мога да разбера, разновидностите на материали, има поскости от гранит или гранитогрес, просто информацията е адски много, ако може да ме ориентирате към, които работят с качествени материали, чета тук за някаква фирма blum, и още много, идеята е да е средно качество, на приемлива цена, да не е някой боклук, ориентирал съм се към уреди и мивка на марките Teka, fagor, gorenije... Много ще съм благодарен ако ме насочите как да избера материала

Ще се включа с малко закъснение и може да повторя неща писани от други.
Корпуса (шкафовете) на кухните се правят от ПДЧ и от тук може да се спести някоя пара ако избереш корпуса да е евтин, всички видими страници + врати и дъна се правят от материала който сте си харесали. Дали за лице ще използвате ПДЧ или нещо с МДФ пълнеж зависи от финансите ви. Egger, Kaindl, Wodego са по-скъпите ПДЧ-та, но зависи и от декора, може да се насочите и към Akritas, ORMA, Starwood, Shelman, за мен най-лошите плочи са на Kronospan и Gabrovnitsa като последните две имат заводи в нашата страна. МДФ-а в последно време се използва за основа на всички (почти) по-скъпи материали като супергланц (някъде се водят high gloos) , акрилни плоскости, полиестер, полиглос. Плотовете които ми допадат са на първо място Akritas заради по-дебелото гетинаксово покритие, после са duropal, после вече Egger, Kaindl и пак казвам, че кроношпанските не ги тача, от скоро имат нова серия 4 см-ви и май са по-добро (на старите като ги натисна отпред и ми потъва пръста). Икейските мебели съм ги виждал набързо без да ги заглеждам, имат си запазена марка на механизми които нямам идея как работят и както бе писано може това което харесате да не може да се получи у вас. Аз работя само с механизми на blum и сравнено с другите добри марки дори са по евтини (сравнено с един механизъм за чупеща врата на Hefile). Има всякакви механими за големи чекмеджета и вдигащи врати с различни цени. Мивката като я избирате решете дали ще е алпака или от другите (масово наричани пластмасови), ако е алпака бих ви насочил към тази teka, ако ви притеснява котления камък изберете тази с грапавата повърхност (микролен) която е и с около 30 лева повече от гладката. Уредите се избират главно от жените, като се уточнете какви функции искате на фурната понеже от това зависи и цената и, също така дали ще е с ел. таймер или с аналогов, класа и т.н. наблегнете на добър и мощен аспиратор за да може да изсмуква максимално парите понеже тя влиза в близките шкафове и с времето започва едно леко подпухване, трябва да изчислете горе-долу за какво става дума цък.

Тема "Съвет за фирма за изработка на кухня???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: