phoenix9040 написа: На колко см е необходимо да е долната част челото на чекмеджето от пода за да е удобно за подръжка 5 см стигат ли ? Иначе цокалът съм го заложил 10 см но мисля да пусна челата да застъпват и да са на 5 см от пода.Не разбрах каква ти е целта с това упражнение?! В единия случай цокъла ще ти е 5 см, а в другия - 10 см. В първия случай обаче си усложняваш нещата. И аз като теб мислех, че 10 см цокъл ще седи грозно, но като завърших кухнята, всичко си заспа (може би защото го прави заспал майстор)

phoenix9040 написа:За разстоянието между отделните чела на чекмеджетата ме интересува примерно фуга от 4 мм добре ли е ?4 мм е много - не повече от 2-3 мм...
phoenix9040 написа:ЗА ъгловите чекмеджета се отказах от тях ще прижаля разстоянието което остава неизползваемо. Това беше вариант ако дам на някой с опит да ми я прави предполагам е по-сложно монтирането им и проектирането.Ъгловите чекмеджета ги направи с вратички и съответните панти, за да можеш да използваш цялото пространство. В специализираните фирми знаят какви панти да ти предложат.
phoenix9040 написа:Друг важен въпрос е колко мм да оставя от горната част на челото до долната част на ръба на плота.Колкото е при другите фуги...
phoenix9040 написа:И какво да е разстоянието от края на плота до началото на челото ( погледнато отпред ) 1.5 см добре ли е ?15-20 мм... Не повече...
phoenix9040 написа:Какви размери ще ме посъветвате да си направя чекмеджетата ( за сега мисля да са три размераСпоред конкретните ти нужди. Мериш чекмеджетата, които използваш в момента и преценяваш...
едно малко 12,4 см чело, средно 25 см и голямо 39 см + 5 препокриване на цокалът.