Мечтата на всяка домакиня
Делян - специалист
phoenix9040 написа:
На колко см е необходимо да е долната част челото на чекмеджето от пода за да е удобно за подръжка 5 см стигат ли ? Иначе цокалът съм го заложил 10 см но мисля да пусна челата да застъпват и да са на 5 см от пода.
Не разбрах каква ти е целта с това упражнение?! В единия случай цокъла ще ти е 5 см, а в другия - 10 см. В първия случай обаче си усложняваш нещата. И аз като теб мислех, че 10 см цокъл ще седи грозно, но като завърших кухнята, всичко си заспа (може би защото го прави заспал майстор) :lol: Моя цокъл е алуминиев.
phoenix9040 написа:
За разстоянието между отделните чела на чекмеджетата ме интересува примерно фуга от 4 мм добре ли е ?
4 мм е много - не повече от 2-3 мм...
phoenix9040 написа:
ЗА ъгловите чекмеджета се отказах от тях ще прижаля разстоянието което остава неизползваемо. Това беше вариант ако дам на някой с опит да ми я прави предполагам е по-сложно монтирането им и проектирането.
Ъгловите чекмеджета ги направи с вратички и съответните панти, за да можеш да използваш цялото пространство. В специализираните фирми знаят какви панти да ти предложат.
phoenix9040 написа:
Друг важен въпрос е колко мм да оставя от горната част на челото до долната част на ръба на плота.
Колкото е при другите фуги...
phoenix9040 написа:
И какво да е разстоянието от края на плота до началото на челото ( погледнато отпред ) 1.5 см добре ли е ?
15-20 мм... Не повече...
phoenix9040 написа:
Какви размери ще ме посъветвате да си направя чекмеджетата ( за сега мисля да са три размера
едно малко 12,4 см чело, средно 25 см и голямо 39 см + 5 препокриване на цокалът.
Според конкретните ти нужди. Мериш чекмеджетата, които използваш в момента и преценяваш...
phoenix9040 - специалист
6год. поддържам богаташки къщи(кухни от рода на 50 000 паунда ) и имам доста наблюдения относно функционалността и визията на кухните.

Абе за моята кухня мисля да се вместя в 5000 лв ( за кухнята де без електроуредите ) и се радвам ,че изглежда поне на проект като за 50 000 паунда :)

Предполагам си виждал това хубаво кухне http://www.home-designing.com/2012/06/w ... -and-white.

Не не съм го виждал дизайна на кухнята съм го мислил сам. Но определено е точно такъв тип.

1.Защо двата плота са с различен цвят?

Защото плота на острова е 90 см а такъв имаше само бял . Съответно ако търся дървена шарка за другият ще е за да не е само бяла кухнята.

2.Как ще е решена стената зад шкафовете с мивката?

Зад мивката стената съм я налепил с бял гранитогрес без фуга плочки 30 на 60 см огледални,както и цялата стена на която е опрян острова. ( паркета на цялата стая е тъмно кафяв, а гранитогреса в кухненският кът е тъмно кафява имитация на дърво от тези където имитират дъски.

3.Под мивката 2 шкафа ли са или един?

Това още не съм го решил,мивката ще е 60 см за да се събере на шкафа , първо исках да сложа кошчето за буклук там ,но отдолу под нея съм предвидил да взема мелачка за боклука и така заема много разстояние ,та като монтирам мивката и мелачката ще реша какъв да е шкафа ,но може да го направя само визулно да изглежда ,че има чекмеджета за да не развалям линията. Или да мисля примерно шкав за под мивка ,ако има на 60 см ,или да си го сглобя дървен такъв тип.

В тази посока като мисля незнам как мога да разделя челата на килерите така ,че да не развалям линията. Може би трябва да ги одрежа и да ги наснаждам с парчета от другият материал ,което сега не ми ражда главата как да го направя.

4.Какво ще държиш в най-горните по-тесни чекмеджета?

Вилици ,лъжици,покривки,салфетки,малки боклуци

Идеята да отворя две чекмеджета за да си взема нещо не ми допада искам да е освен стилно и удобно.За Тенджери и т.н съм предвидил долният ред който е 40 см заедно със фритюрник примерно където да се държи да не се вижда през цялото време, А средният за чиниии и т.н

5.В крайна сметка нищо ли няма да има в ъгъла?Ако жената няма нищо против можеш да сложиш рафтове над плота в ъгъла,естествено и отдолу трябва да се запълни дупката(стоят много красиво с подходящи предмети,посуда.Може и осветление да им се сложиш,но искат по-често бърсане на прах)

В ъгалът не мога да сложа равтове защото отгоре под кафемашината ще е шкаф който ще е отваряем, но може да се мисли към Хладилника да има рафтове така ли иначе се чудих къде да си сложа колекцията от Халби за Бира :) и точно така ми се въртеше в главата.
Най вероятно някъде долу до мивката ще мисля вариант за тези тръби които се окачват прибори ,едно магнитче за ножове и тези подправки които се окчават на тръба са много удобни.Другият вариант е тази тръба да е отляво на стената на котлона ,но май там няма да е удобно или може да е само малка тръбичка за подправки макар ще се развали изчистеният дизайн на всичко ( но пък е функционално )

6.Какви дръжки ще избереш?Обикновени,кант или пуш?Питам,защото на последната ми кухня се наложи да режем канта,за да легнат добре дръжките.

Не мога да ти разбера въпроса ?

Първо исках да са вкопани и да следват цялата линия ,но това беше вариант ако я поръчвам сега ще се задоволя с квадратни дълги обикновенни дръжки ( че е по моите възможности за сглобяването :) )

За дебелият кант ми говориш за челата на чекмеджетата нали ?

А защо да са метални чекмеджетата ?

Механизмите ще са Блум ,но няма да са пуш а с плавно прибиране ( мисля че са по удобни за кухня)
А чекмеджетата малките са с метални страници и дървени под и гръб.
Защо ме съветваш да са метални а не дървени.

А иначе вече съм нарязал плоскостите за скелета ,след като го сглобя ще меря да видя какво е станало реално и ще поръчам чекмеджетата и челата.

А дали има смисъл от метални чекмеджета за чинии и тави или да си правя обикновенни чекмеджета и да взема органайзери за тях ?
nelina_london - специалист
Надявам се това за 50 000 паунда да не е проузвучало от моята уста като изхвърляция(кухните не са мои,аз само ги жуля :-D ).Просто тези хорица се чудят вече къде да си похарчат паричките,я за аспиратор с дистанционно(сигурно те си стоят на дивана ,тенджерата със съдаржанието прелита сама,може би с летящо килимче до котлона,а гъзарите,все още непомръдващи от дивана, си щракват дистанционното,за да включат аспиратора :) )за печка с котлони от 25 000лв,която така и не заработи както трябва(модерен вариант на печката с плочи на баба на село)
Правилно си разбрал,че като гледам твоята кухня ще е с подобна "скъпарска" визия и далеч от "подобен" бюджет.
За дръжките питах ,защото моите бяха малки дръжки кант и бая работа ми отвориха.Твоите ще са лесни.
Както ще нарежеш вратата на шкафа под мивката ,за да имитира чекмеджета така и с килерът.
За плотът на острова така и си помислих,макар че има фирми които изработват желаният от теб плот в зададена от теб ширина.
Метални страници на чекмеджета,защото става много по-здраво.Ако си носил 10 чинии на веднъж сам ще си отговориш за чекмеджетата за чинии и тави.Аз направих метални и на гардероба в спалнята,защото при по-голяма ширина (над 70см)дървените има вероятност да увиснат.
И не можем явно да се разберем за този въпросен "ъгъл" :-D Аз през цялото време визирам този между острова и гардеробната стена,защото ми се струва,че островът опира в нея и не стига до стената,все едно остава дупка.Поправи ме ако не е така.
Кошовете за боклук може да са и в чекмедже.Казвам кошове,ама в Бг май никой не рециклира.
Сакън,недей да правиш дървен,ще поеме неизбежните миризми!
phoenix9040 - специалист
Това което визираш до кухненският остров е стена ,а там където е печката шкафовете са в ниша и няма как да има ъглови шкафове.

Това което ти писах ,че ще мисля да го сглобя от дърво няма да е за кош за боклук ,а примерно за почистваш препарат , бърсалки и т.н под мивката ,ако не намеря евентуално шкаф за под мивка който да ми свърши работа на 60 см

А иначе може ли да ми разясниш как да сглобя двата материала на вратичката.Аз си го мисля по най-елементарният начин като сложа едно пдч отдолу и челната страна я хвана за него. все едно има две чела едно за друго ,но така ще стане много дебело, за килера мисля ,че няма да има проблеми ,но за другите незнам как ще стои ,ако има по професионални начини ще се радвам да ме просветите ( а и лесни за изработка от начинаещ човек)

Само,че така няма да мога да направя челото на съдомиялната с два цвята затова ,че ако имаш идеи за нея как да го направя ще се радвам да споделиш

Долу прилагам как аз си го представям към момента

Прикачен файл

вратичка два материала.jpg
вратичка два материала.jpg (88.14 KиБ) Видяна 3564 пъти
nelina_london - специалист
Ясно за нишата.Нямам нищо общо с дърводелството и методът,който си показал никъде не съм го виждала.Аз си мислех по—скоро за срещуположни отвори в кантовете на челата от различен цвят,в които да набиеш дървени дибли с лепило.Ако това ми предложение не се появи в „бисери на форума”,значи може да се ползва. :)
phoenix9040 - специалист
Ами не звучи зле и е изпълнимо .Ще помисля.
Ако има някой други идеи да сподели
phoenix9040 - специалист
Най - накрая завърших проекта си :) След повече от година мога да Ви покажа творението си :) Ето и малко снимки.

Прикачен файл

_PHO2609.jpg

Прикачен файл

_PHO2608.jpg

Прикачен файл

_PHO2607.jpg

Прикачен файл

_PHO2605.jpg

Прикачен файл

_PHO2604.jpg
Niki72 - специалист
Браво! Супер е станала.
vsterev - специалист
Кухнята е станала красива. Доколкото разбирам ти си я правил сам поръчвал си плоскости и след това сглобявал, ако не е тайна би ли казал колко ти излезе това занимание ? Питам защото на мен ми предстои подобно занимание.
darakchiev - специалист
Колега как се справи с двата цвята на долния ред шкафове. Дървени дибли
с лепило или друг вариант измисли.

Сега като се загледах виждам, че май си ги направил като отделни
чекмеджета а там където няма дръжка е само декоративно предполагам.

Тема "Мнения за Един проект на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: