Мечтата на всяка домакиня
pipilica - майстор
Там дето си мазал плота няма много смисъл, слагаш уплътнението малко по към мивката и после слагаш силикон между уплътнението и ръба на мивката. Ако имаш проблем със скобите имам от мивки на ТЕКА и мога да ти дам.
Тани - модератор
За от страни, можеш да идеш да ти кантират две ивици слепени пдч с широчина 8-10см. с произволен цвят, с двоен кант, с цвета на вратичките. Две ивици по 18мм дебелина правят 36 мм - почти колкото ти трябват и малко луфт за евентуални кривини на стената :wink:
ZEDYCUS - майстор
Проблем ще му е късия плот, след това няма да може да скрие фугата до стената. Освен ако не сложи за гръб на дясната страна плот 28мм и след това останалата фуга ще се прикрие с водобрана, има широки по 30мм.
brum - майстор
Ако сложа за в дясно плот 40мм няма да има и фуга за криене :) . Ама ще го мисля, нека събера останалот и да видя как седи.
brum - майстор
Упорито отказвам да дам 20лв за скоби. Като гледам са по 6 в комплект, а мен ми трябват поне 10. И от там - 2 комплекта = 20лв. Звучи ми малко безумно. Ще се пробвам с тел и с пирончета заковане на гърба на плота (че по-трудно да се откърти нещо от плота).
shadowman - майстор
Навий винт 4х30 а не с пирон, винта ще държи повече отколкото пирона.
brum - майстор
С винтове го направих, с двойна усукана кофражна тел (уж за по-здраво) и пак не стегна добре. Седи сега и съхне силикона, а горе съм сложил плоскости и камани. Да видим след няколко часа като стегне силикона дали ще седи прилепнала добре.

Май проблемите си ги докарах с това, че изрязах отвора доста точно и мивката влиза съвсем плътно. И заради тая работа нито скобите влизат като хората, нито с телта успявам да я стегна. Просто борда който е за захващане е объл точно там където ляга към горният ръб на плота и ми се струва, че опира и повдига. Ако пак отпели пкато сваля каманите вземам оберфрезата и заоблям ръба отгоре. И след това не би трябвало да има драма. Ма така е - като съм хитър и не следвах инструкциите се наиграх доволно мощно.
ZEDYCUS - майстор
Те на Тека мивките си имат шаблон, не го ли отряза по него. :? Ако не стане пак, давай с фрезата.
brum - майстор
Ба, шаблон. Нямаше такова нещо при мен. Дойде една мивка завита в стреч фолио със стиреопорени ъгълчета и вътре в нея в торбички сифоните. Шаблон нямаше. И аз хвахан и премерих колко ми трябва и рязах с точност до милиметъра :) . Както казах - уж за по-добре, а накрая се оказа точно обратното.

Тема "Няколко въпроса за направата на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: