Мечтата на всяка домакиня
biol - специалист
crez написа:
infomar написа:
А има ли проблем да се направи една бубина с медна жица и... ток по нея..... май и казваха СОЛЕНОИД, водата да преминава през нея по тръбата?
Няма никакъв проблем, ноооо трябва да се изчисли много точно напрегността на полето. В промишлено използване се ползват такива. Става и чрез архимедова спирала,(точно изчислена) течността минава през архимедовата спирала пренарежда молекулите и така действа.
Стига вече глупости.
Няма тема където да не си рекламираш глупостите.

Пренареждане на молекулите в течност. спри се вече.
Или изкарай някакви сериозни научни разработки, НО от сериозен научен източник (IP не по малко от 8 ) и ни покажи твоя диплома

Това с магнитите и водата си е пълна измама. , в предишна тема имаше уред който създава милиони мини водопади...

Моля, управата на форума да се намеси, колкото и хора да пишем , не можем да му насмогнем..
infomar
Ако направиш този тест ще е чудесно!!! Никак не ми харесват постоянните консумативи, а и при мен водата е много твърда....
До сега не съм срещал данни с резултати от приложенията....
infomar
biol написа:
crez написа:
infomar написа:
А има ли проблем да се направи една бубина с медна жица и... ток по нея..... май и казваха СОЛЕНОИД, водата да преминава през нея по тръбата?
Няма никакъв проблем, ноооо трябва да се изчисли много точно напрегността на полето. В промишлено използване се ползват такива. Става и чрез архимедова спирала,(точно изчислена) течността минава през архимедовата спирала пренарежда молекулите и така действа.
Стига вече глупости.
Няма тема където да не си рекламираш глупостите.

Пренареждане на молекулите в течност. спри се вече.
Или изкарай някакви сериозни научни разработки, НО от сериозен научен източник (IP не по малко от 8 ) и ни покажи твоя диплома

Това с магнитите и водата си е пълна измама. , в предишна тема имаше уред който създава милиони мини водопади...

Моля, управата на форума да се намеси, колкото и хора да пишем , не можем да му насмогнем..

Колега не буди толкова краен. :?:

На времето преди мноо...ого години се продаваха чаши с някакви магнити вътре за пиене на магнитна вода. От вънка бяха като нормалните, само малко по-дебели.

Купих си една такава чаша (много хубави неща пишеха за здравето....).
При ползването - колкото пъти пиех вода от нея, толкова пъти ходих бързешком към тоалетната. Водата ми действаше 100% доказано разхлабително. Друг ефект не усетих от нея... ама много разхлабваше.... :lol:
Та подобни дяволии действат, ама как и на какво се вижда само експериментално.
nikolov333 - майстор
Ей тука обяснено за един с подобен комбиниран принцип https://www.youtube.com/watch?v=g46WbTMfbqQ
"10.... Водата, третирана с Dropson превръща варовика в неотлагащ се.... Dropson не променя химичния състав на водата и предотвратява образуването на котлен камък. :? http://akva-sistemi.com/bg-product-details-7.html
Junak - майстор
Данаил Данаилов написа:
Привет, от шест месеца ползвам магнитен омекотител и всичко е наред, моят ми го донесе един приател от Италия и тъй като по спесификация го дават че може да обработи до 27 кубика на час, което е много го сложих на входа след водомера за да има полза за цялата мрежа. Излезе ми 100 лева, че тези които се предлагат в БГ ме заболя главата като ги видях.
Имаш ли представа какво е 27 кубика на час :shock: :?
ivanovbg - майстор
Ми един водомер е способен да отчете и пропусне между 1,5 и 3 кубика на час. Човека го е сложил след главния водомер на входа на 6 етажен блок. Цялата ВИК мрежа е защитена. :wink:
А пък и никъде не е казано, че трябва да се използва пълния капацитет. Ти като караш 150 коня кола всичките ли коне ползваш постоянно?

Може би сега е момента питащия в темата да си купи и сложи едно такова устройство и да пише за резултата.

:partyman:
ivanovbg - майстор
infomar написа:
На времето преди мноо...ого години се продаваха чаши с някакви магнити вътре за пиене на магнитна вода. От вънка бяха като нормалните, само малко по-дебели.

При ползването - колкото пъти пиех вода от нея, толкова пъти ходих бързешком към тоалетната. Водата ми действаше 100% доказано разхлабително. Друг ефект не усетих от нея... ама много разхлабваше.... :lol:
Първо чашата беше много евтина и второ водата трябваше да престои за да се намагнетизира както трябва. При тогавашната липса на пречиствателни станции сам си направи сметка какъв жабурняк си пил :lol: Пак добре, че не си хванал тиф или холера :wink:
ktamen - специалист
Бойлерът проточен ли е? Щото от линка не става ясно.
Трудно бих повярвал, че котленият камък може да е проблем, ако бойлерът наистина е настроен за 40 градуса.
Това с магнитите някой може ли да обясни как действа, щото ми се струва, че ако се извика някоя врачка да побае на бойлерчето, ефектът ще е по-добър.
ПП И аз мисля, че темата е само с рекламна цел, за пласиране на безполезни магически измишльотини.
infomar
ivanovbg написа:
infomar написа:

Първо чашата беше много евтина и второ водата трябваше да престои за да се намагнетизира както трябва. При тогавашната липса на пречиствателни станции сам си направи сметка какъв жабурняк си пил :lol: Пак добре, че не си хванал тиф или холера :wink:

Хайде сега, липсвали са пречиствателни станции... за другаде не знам, ама в Бургас имаше, в София може и да е нямало. Нямам спомен да съм държал водата повече от няколко минути.
Нещо подобно на :
Изображение

Ама гледай какво става и колко болести лекува..... не ти трябват лекарства.... направо жива вода.
https://zdraveimagniti.alle.bg/%D0%BC%D ... %88%D0%B0/

Много наивен народ има. Има някакъв ефект, но за всеки е специфичен. По-добре, ако се прилага магнитна обработка на водата, да се пробва предварително дали има въздействие на здравето.

Относно това дали варовитата вода се отлага на нагревателите - отлага се и става повече на бързо нагряващите. Колкото е по-бързо нагряващ, толкова повече. Имам една кана в която сипвам вода и я стоплям.... там се вижда най-добре варовикът. До сега не съм попадал на читав и евтин метод с който да се преборя с този варовик. Преди година мислех да си поставям цяла домашна система за пречистване на вода, щото исках да ползвам водата от кладенеца който е в двора ми и който на времето селото са ползвали за питеви. Цената се движи около 400 лв. за комплект с годишна поддръжка около стотина лева за подмяна на всички филтри.... още не съм го направил. Все ми се струва, че човек ако мисли за здравето си, трябва да обърне внимание на водата която пие и къпе. Не рекламирам нищо. ВиК проверяват само няколко показатели от стотина....
IwanG - помощник
ivanovbg написа:
infomar написа:

Не Холерия и Хипатрит ще има даже :drinkers:

Тема "Варовик и проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: