• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
nicky_design - специалист
За съжаление колегата Shadowman е болезнено прав,а ако не можете точно да обясните на колегата който ще ги разкроява,ще берете ядове с голямата кошница.За 11 години по циркулярите съм виждал какво ли не,ама лошо е ако и кандодат монтажника не знае какво иска.Един съвет: Разкроя да ви го направи разкройчик,а не друго звено от мебелния бранш,понеже много грешки идват от самонадеяността на монтажници и кантировачи,относно свалянето на размерите.Извинявам се на колегите от тия звена,убеден съм,че има и изключения.
kristiqni - специалист
ето нещо, което се опитах да направя докато малкият спи.
Не знам защо размазва така снимките :?
Изображение
Изображение

така и не можах да открия готова ъглова витрина за мястото до
вратата и оставих тази зелената,само за по-ясна представа.
Разликата във височината на горните шкафове над фурната се налага т.к. над тях ще минават кюнците :sad:
Шкафа от дясната страна на терасата-т.е. срещу аспиратора,
съм го поместила вместо камината за да не стои празно мястото там.
Искам нещо такова да представлява кухнята.
Уредите със сигурност ще са така подредени-просто няма друг начин.
Освен ако фурната не е на страната до хладилника,
но това противоречи на законите на Фън-Шуи за положителните енергии.Цветовете не сме ги измислили,но ще са комбинация ванилия и нещо тъмно :?
Почва се :shock: Другата седмица започваме къртенето на подпрозоречният панел.

Искам и да попитам :?: решихме да лепим тапети в кухнята,а когато пораснат децата и махнем камината тогава да боядисаме,
но кога според вас трябва да залепим тапетите-след като подготвим стаята за монтиране на кухнята и ламината нали?Ще пречат ли тапетите при монтиране на кухнята или по-специално на гръбчетата?
т.е. 1.избиваме си стеничката под прозореца
2.пробиваме си дупката за кюнците и за тръбите на парното
3.обличаме си кривите стени с гипскартон(страничните стени,които са се явявали външни на терасата)
4.ще сложим още един пласт изолация под прозореца,
че едни винкели при студено и мокро време оставят следи по стената-майстора ни все не приема съвети :|
5.правим тавана с гипс картон-ще си измислим някаква фигура
6.Ел.инсталация,ВиК и парно
7.шпакловаме, където е необходимо
8.може би ще боядисаме само усвоената тераса
9.тапети
10.ламинат
11. и сега трябва да се свалят крайните размери за кухнята- :?:
12.сега някой ще си блъска главата да смята :|
13.ако стигнем до тук ще започнем да монтираме кухнята
14. това е желателно да свърши преди средата на юли!колкото по-бързо толкова по-добре,че с малко дете и голям тумбак е трудничко :-D

Дано не изнервям някой с начина си на качавне на снимки,
но нещо не мога да се справя с оразмеряването според изискванията за големина на снимките на форума :|
Последна промяна от kristiqni на пон май 05, 2008 5:52 pm, променено общо 1 път.
anmoll - специалист
Извинявай,но не прочетах всичко,а от тук-от там. Няма ли друго място за хладилника,а точно до вратата...там най-много ще ти пречи.До вратата трябва пространство :? .Не може ли да обърнете вратата да се отваря обратно-от ляво на дясно много по-естетично,а хладилника да отиде в другия край :?:
kristiqni - специалист
:-D Ами тя вратата се отваря на обратно, не съм обърнала внимание на тази която съм сложила. хладилника не може да влезе плътно до комина ,защото там минават тръбите за парното. :?

:?: :?: :?: бихте ли ми казали как мога да променам цвета на някои вратички в проекта на кухнята в Ално :?: всички стават еднакви,пробвах какво ли не и не мога и не мога :sad:

направих няколко нови моделчета,пак нескопосни - толкова мога явно :sad:

Изображение
Последна промяна от kristiqni на пон май 05, 2008 5:53 pm, променено общо 2 пъти.
rusev - специалист
За да промениш цвета на някои вратички трябва да маркираш избраните от теб шкафове и да настроиш 2-рия цвят на системата от менюто вдясно на прозореца. След като направиш това в долния край на работния плот има бутони color 1 и color 2 (мисля, че така бяха именовани) натискаш две и цвета се променя.
desislava_7805 - напреднал
когато свършиш с проекта отиваш на всеки модул по отделно и от прозореца от дясно на екрана маркирваш какво искаш да променяш-вратички,плот.дръжкифронт1и2 е за цвят на врати а другите са дръжки и плот
desislava_7805 - напреднал
кухните си ги направила страхотно завиждам ти на пространството искренно :wink:
kristiqni - специалист
Мерси за бързите отговори,мисля че бях пробвала така,но някъде явно бъркам :? Ще опитам и с ваша помощ ще стане! :-D
Десислава не ми завиждай на пространството-виж по-напред размерите на кухнята :-D просто снимките са разтегнати и изглежда по-голяма,за съжаление само изглежда :sad:
kristiqni - специалист
Това е последното,което направих
Изображение

между вратата и хладилника ще има полици със закръгление за плавен преход от вратата към хладилника,но не знам как да ги направя :sad:

:?: :?: :?: МОЛЯ ЗА ОТГОВОР,КОЙТО ЗНАЕ ДА ПОМАГА :?: Има ли подходящ размер газова бутилка,която да се вмести под фурната,ако я монтираме под котлоните(дори котлоните да са на 1,10височина). Но такъв размер на бутилката,че тя да е безопасна за употреба. :?:
kristiqni - специалист
Последно мислим да си сложим фурната под плота,
а бутилката ще я вмъкнем в ъглов шкаф от другата страна на стената

Какво ще кажете вие? за тук става въпрос Изображение
Ето нещо ново:
Изображение
Изображение
Последна промяна от kristiqni на пон май 05, 2008 5:54 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Може ли някой да помогне,като проектира кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: