• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
radius - майстор
Изображение
За мен дръжки от този тип са особено удобни не само за отваряне, а и с това че не се качат по дрехите като сновеш из кухнята. Съответно съм с такива. Само да е достатъчно голяма дъгата, за да си пъхаш удобно пръстите.
prascho - майстор
Мхм. Със заоблени ъгли търся и аз.

П.П. На какво разстояние е добре да бъде разположена една ПДЧ мебел /примерно бюро/ от алуминиев радиатор?
pachosz - специалист
prascho написа:
П.П. На какво разстояние е добре да бъде разположена една ПДЧ мебел /примерно бюро/ от алуминиев радиатор?
Зависи каква температура прави радиатора. Ако е прекалено висока, най-много да отлепи канта ако е полу-опрян в него. Иначе на 5-10 и повече сантиметра не е опасно.
prascho - майстор
Ами оразмерих си нещата и се получи 13 см до радиатора. Та сега е момента ако трябва да го увелича отстоянието с още 10 см....

П.П. Максимална температура в котела около 70-80 градуса. В радиаторите не вярвам да е повече от 50-60 градуса.
radius - майстор
Талашита, при нагряване, отделя гадни съединения от смолите, с които е слепен. Колкото по-топло - толкова по-зле, но не знам колко е безопасния минимум.
pachosz - специалист
radius написа:
Талашита, при нагряване, отделя гадни съединения от смолите, с които е слепен...
От много години насам смолите и лепилата в талашита са забранени в световен мащаб и наистина ги няма. Частиците му се свързват единствено с вода и много мощна преса. Единствено в термоплотовете има някакви уж безопасни лепила, колко са безопасни, не знам :wink:
radius - майстор
:shock:
Ще трябва да се образовам, но не намирам подобна технология, навсякъде пише за смоли и ниско съдържание на формалдехид.
prascho - майстор
Има ли някакъв стандарт за между осовите отвори на дръжките? Примерно на 40-50мм от ръба на ПДЧ-то?
Bradley - специалист
Едно бързо допитване - как Ви се струва следното разпределение - чисто функционално

размери на нишата ориентировъчни 250 (близката стена с мивката) на 200см

- с оглед ограниченията на програмата нещата изглежда така но всъщност става въпрос за:

вградена фурна, отгоре два индукционни котлона до коминното тяло (вентилационния отвор) с аспиратор отгоре

до тях (в ляво) миална машина (вероятно от по-тесните :weedman: )

до нея - мивка + малко място до стената свободно за съдовете да има къде да съхнят

открити лавици (мразя горни шкафове) и да знам че ще трябва да се чистят по често нещата ама - здраве да е

към 120/40см чиста работна повърхност по далечната страна

2 метра хладилник

до него

2 метра шкаф за всички джунджурии и продукти, които трябва да побере една кухня

Изображение
prascho - майстор
привет,

Може ли да ми препоръчате читав цех в София, където се предлага услугата разкрой и кантиране на ПДЧ? Ще ви помоля за координати на лична. Благодаря предварително.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: