Мечтата на всяка домакиня
svetliopi44 - Чирак...
Не прекалявайте с личните обиди да не ползвам гумичката. По отношение към други потребители по-чувствителни, аз съм претръпнала. :lol:

Къде пак видя обида....

:?
Май ако не е на твоето играе гумата а ??
Нормално е да грешиш,нормално е да си признаеш!
И не всички имаме еднакви виждания ...няма как просто...
Затова сме интересни , щото сме различни ... :)
Emerald - модератор
====
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 1:52 am, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
maroka написа:
++Колкото до тези, които не разбират от дизайн и не искат да плащат на професионалист...я се огледай малко - тък е пълно именно с такива: сковали един шкаф с винтове, направили го цвят какъвто има в Бриколаж, разучили Alno-то...и вече разбират от интериор, проектиране и производство. Че чак и снимки показват да се хвалят...а то резултатите плачевни.
Няма да споменавам спамерите, които са в час от архитектура, през ВиК, та чак до електроника и пазарни регулатори в мебелната промишленост.
Човека не го познавам лично, но съм запознат с дейността му от един друг форум, където се обсъждат актуални решения. Не се дават съвети как да се сложи фолио на стара секция, как да се лакира стар гардероб, колко да е височината на кухненски крак, как се монтира миялна, как се пробива отвор за дибла (или както го срещам често тук дървен дюбел) и т.н.
Видно е, че се е насочил към изработката на елементи, било то за мебелите, или в областта на рекламата. Разполага със собствено CNC и знае как да работи с него. Не виждам никаква логика да се заяждаш с него.

Пък като толкова разбирате от дизайн ще не отворите една галерия с дизайнерски решения във форума :) Тъкмо ще ви се възхищаваме на таланта. Не само да гледаме снимки от Нета и да четем въпроси от сорта на : как да си скова сам тази секция/спалня.
Ехоо, това е Направи си сам, а не Купи си, или Наеми дизайнер. За съжаление ние простосмъртните пазаруваме в БГ, от Бриколаж и ползваме непрофесионални планери, но не съм сигурна, че ти би искал да споделиш от кои велики магазини купуваш безценните си материали, ако въобще се опитваш да създадеш нещо. На мен също не ми харесват нещата на Скарталов, казвала съм го, понеже е питал, но ако аз ги бях направила, щяха да ми изглеждат прекрасни.
И понеже засягаш компетентността на "колегите" Н_а и Емералд, ще ти кажа че явно не си чел достатъчно форума, за да си позволиш подобен упрек. Но защо ти е, чукча не читател, чукча писател.

С извинение към Скарталов, че омазахме темата.
skartalov - специалист
Добре, разбрахме че никой не харесва тези шкафчета за баня.

Тогава нека питането да изглежда така:

"Какви шкафчета за баня харесвате?"

Нека който има желание да всеме участие, да прикрепи по 1 снимка от НЕТ-а на шкафче, което го кефи, и би сложил у дома си.

По този начин по- добре бих се ориентирал какво се търси.
shadowman - майстор
Все някога трябва да избият чивиите... Аз имам едничко мнение за прозиводство на мебел и дизайн (тогава когато е моя работа). Мебелите поръчани от клиента са по негово желания и визия, аз кавам дали и как може да се получи, не съм дизайнер, но отопита си в тази област мога данаправя нещо по-така ако се хареса на човека, с други думи последната дума е на клиента независимо дали ни харесва това което ще правим (просто се стараем да го направим както трябва), независимо дали кунята няма витрини или не е разчупана... не знам дали приказката ми е по темата, просто исках да кажа че клиента има последната дума. Ето сега един пример с един клиент, правя оферта за доста пари като всичко в кухнята ще е с механизми/панти на блум със системата блумоушън, какво стана? Отиде да му я правят кухнята другаде където ще използват механизми на DTC и JTV (някои са наясна за какво става дума) за повече пари (а да не споменавам и какво още ще орежат), да не се повтарям клиента има последната дума.
Дали не обърках темата?
maroka - специалист
silllveto написа:
maroka написа:
++Колкото до тези, които не разбират от дизайн и не искат да плащат на професионалист...я се огледай малко - тък е пълно именно с такива: сковали един шкаф с винтове, направили го цвят какъвто има в Бриколаж, разучили Alno-то...и вече разбират от интериор, проектиране и производство. Че чак и снимки показват да се хвалят...а то резултатите плачевни.
Няма да споменавам спамерите, които са в час от архитектура, през ВиК, та чак до електроника и пазарни регулатори в мебелната промишленост.
Човека не го познавам лично, но съм запознат с дейността му от един друг форум, където се обсъждат актуални решения. Не се дават съвети как да се сложи фолио на стара секция, как да се лакира стар гардероб, колко да е височината на кухненски крак, как се монтира миялна, как се пробива отвор за дибла (или както го срещам често тук дървен дюбел) и т.н.
Видно е, че се е насочил към изработката на елементи, било то за мебелите, или в областта на рекламата. Разполага със собствено CNC и знае как да работи с него. Не виждам никаква логика да се заяждаш с него.

Пък като толкова разбирате от дизайн ще не отворите една галерия с дизайнерски решения във форума :) Тъкмо ще ви се възхищаваме на таланта. Не само да гледаме снимки от Нета и да четем въпроси от сорта на : как да си скова сам тази секция/спалня.
Ехоо, това е Направи си сам, а не Купи си, или Наеми дизайнер. За съжаление ние простосмъртните пазаруваме в БГ, от Бриколаж и ползваме непрофесионални планери, но не съм сигурна, че ти би искал да споделиш от кои велики магазини купуваш безценните си материали, ако въобще се опитваш да създадеш нещо. На мен също не ми харесват нещата на Скарталов, казвала съм го, понеже е питал, но ако аз ги бях направила, щяха да ми изглеждат прекрасни.
И понеже засягаш компетентността на "колегите" Н_а и Емералд, ще ти кажа че явно не си чел достатъчно форума, за да си позволиш подобен упрек. Но защо ти е, чукча не читател, чукча писател.

С извинение към Скарталов, че омазахме темата.
Ехо можеш да викаш в планината, аз чувам нормално.
Сега почети малко по-нагоре откъде тръгна темата за дизайн, дали въобще аз съм я започнал, защото забележката ти към мен не е адресирана правилно...а това за чукчата с пълна сила важи за теб...почети, асимилирай...и ще разбереш предполагам :)

Не засягам никого...в много теми и постове е видна компетентността...ако искаш да си правите биг енд хепи фемили - ОК. Обаче не очаквай някого да ви ръкопляска, просто защото всички наоколо се смеят - надявам се си разбрала :)

Доста преди теб съм регнат и не ми обяснявай колко и къде съм чел, чета доста добре, щото все още съм малко дете и видим, че и мисля над това, което чета. Не бързам да се нахвърлям, върху хора които не познавам, щото видиш ли някой усер засегнал компетентността им :)

Едно е да не ти харесват шкафчетата, друго е да обиждаш човека и да ръсиш простотии...при това без да му имаш материалната база и уменията. Но за това пак трябва да се върнеш по темата и не да гледаш кой къде казал на батко спамер, че не му разбира тиквата...а да прочетеш ВНИМАТЕЛНО :)

За производство и снабдяване с материали какво да обсъждам с теб...не ме карай да изпадам в нирвана...видял съм снимковият ти материал...посмял съм се....оттам нататък ти желая успех и нови подвизи :)
това е Направи си сам, а не Купи си, или Наеми дизайнер
Ако си прочела все пак темата ще знаеш към кого да адресираш репликата :)
Последна промяна от maroka на чет фев 12, 2009 7:29 pm, променено общо 3 пъти.
maroka - специалист
skartalov написа:
Добре, разбрахме че никой не харесва тези шкафчета за баня.

Тогава нека питането да изглежда така:

"Какви шкафчета за баня харесвате?"

Нека който има желание да всеме участие, да прикрепи по 1 снимка от НЕТ-а на шкафче, което го кефи, и би сложил у дома си.

По този начин по- добре бих се ориентирал какво се търси.
Абе Пич, какво се чудя въобще си пейстнал тука линка към сайта ти ?!?!?!?
И какво се връзваш на разни хорица, които не само нямат 1% от знанията и уменията ти, ами и половин промил на обема ти клиенти...?
И да...ще ти изкопират много шкафчета от нета...след това ще те попитат: ама ти с какви лакове работиш, а ти ли си правиш елементите, ама колко струва една врата, а дупки за панти правиш ли - ако не с какво да си ги направя?..........честно казано мен такива въпроси ме забавляват, но понякога хорицата, които ги задават се вземат насериозно и много мъдрости, че чак и идеи раздават. Включително и големите дизайнери, които често пействат снимки на неща подчертавам крадени от един друг форум, където аз и ти сме членове.
Така че, действай си по бизнеса и не обръщай внимание на експертите тука.........те утре ще започнат да ти обясняват и колко ти е скапан софтуера на CNC-то, а след това ще пуснат тема как да си нагласят home page на Explorer-a :)
maroka - специалист
shadowman написа:
Все някога трябва да избият чивиите... Аз имам едничко мнение за прозиводство на мебел и дизайн (тогава когато е моя работа). Мебелите поръчани от клиента са по негово желания и визия, аз кавам дали и как може да се получи, не съм дизайнер, но отопита си в тази област мога данаправя нещо по-така ако се хареса на човека, с други думи последната дума е на клиента независимо дали ни харесва това което ще правим (просто се стараем да го направим както трябва), независимо дали кунята няма витрини или не е разчупана... не знам дали приказката ми е по темата, просто исках да кажа че клиента има последната дума. Ето сега един пример с един клиент, правя оферта за доста пари като всичко в кухнята ще е с механизми/панти на блум със системата блумоушън, какво стана? Отиде да му я правят кухнята другаде където ще използват механизми на DTC и JTV (някои са наясна за какво става дума) за повече пари (а да не споменавам и какво още ще орежат), да не се повтарям клиента има последната дума.
Дали не обърках темата?
Не си объркал темата :)

Въпреки, че и с теб сме плели езици в други теми...от нещата които съм видял от теб ми е станало ясно, че си може би единственият човек, който е наясно с мебелите тук :)
Не съм го споменавал, за да не излиза като реклама разбира се.
И си прав...клиента винаги има решаващата дума :)
sasooooooooo - "специалист"
maroka, като не ти харесва какво правиш тук, сред нас? :?
От постовете ти тук нищо ползотворно! Няколко пъти ти го намекнаха. Тук майсторите помагат на любителите, а не се правят на велики като пишат разни непознати програми. Я кажи к'во е SPSS и има ли почва у нас? :? :lol:
maroka - специалист
sasooooooooo написа:
maroka, като не ти харесва какво правиш тук, сред нас? :?
От постовете ти тук нищо ползотворно! Няколко пъти ти го намекнаха. Тук майсторите помагат на любителите, а не се правят на велики като пишат разни непознати програми. Я кажи к'во е SPSS и има ли почва у нас? :? :lol:
Правя тук каквото си поискам, нещо против ли имаш...и да имаш ич не ме впечатляваш.

И не се престаравай с програмите...изтъркано е :)

PS. Къде съм казвал, че не ми харесва и къде съм споменавал програми...дай малко в реалността ;)

Тема "Направа на вратички от МДФ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: