• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
беба - специалист
Изображение
беба - специалист
Това е помещението 2.70м широко и дълго 4м.
Прозореца е 90см
Шкафовете по 80 см, мисля да са с по 2 чекмеджета и 40см вратичките. Под мивката също се очертава шкаф 80 см. И после 2 ъглови дето хич незнам как да ги направим, че да са функционални. В ляво от готварската печка мисля да сложим бутилката в шкафа, което значи, че за да ползвам ъгловия трябва да бъркам откъм мивката :? Незнам защо горе над мивката шкавчетата, казаха че трябва да са 57см височина :? някакъв стандарт ли е, понеже аз искам да са 60 см ако може.
Така си го представям горе долу
[/img]http://media.snimka.bg/2500/011255744-big.jpg[img]
дано се разбере нещо

Горни шкафове искам само над мивката, замислям един висок шкаф с размери на хладилник, но това допълнително ако стигнат финансите. [/img]
shadowman - майстор
Аз горните шкафове ги правя 720мм с по два рафта в шкаф, но пък до тавана място бил и кой както иска. Високи 570мм ще изглеждат смешно.
беба - специалист
Ами аз не мода да преценя искам така да изглеждат
Изображение
shadowman - майстор
Прави си ги 720мм и спокойно разделяш шкафа на две и ако ще се монтират амортисьоси то няма да има проблем с размера им. Раздели 570мм шкаф на две и виж какъв размер ще ти остане за врати, не можеш да сложиш отцедник или нещо от сорта в тия 285 мм (това е вънжен размер, вътре става още по-тясно).
silllveto - Майсторица
Ъгловият го правиш примерно 100см обикновен шкаф с една вратичка 40см, или 110см шкаф с една вратичка 50см.
Горни шкафове има по 57, 65-8 и 72см. Даже знам и за 78см. Всичко е въпрос на това каква визия искаш да постигнеш. Това, което си показала на снимката ми изглежда 57см.
Струва ми се обаче, че няма да имаш свелина при печката.
shadowman - майстор
Аз мисля, че това на снимката е повече от 570мм, вижте плочките на стената, ако ги приемем за 600 мм то шкафовете са около 700мм. Когато си правиш кухня се интересувайте от стандартите, но не са задължителни. Само с долния ред трябва да съобразяваме, пък на горе колкото мерак има.
Fortune - специалист
беба написа:
Това е помещението 2.70м широко и дълго 4м.
Прозореца е 90см
Шкафовете по 80 см, мисля да са с по 2 чекмеджета и 40см вратичките. Под мивката също се очертава шкаф 80 см. И после 2 ъглови дето хич незнам как да ги направим, че да са функционални. В ляво от готварската печка мисля да сложим бутилката в шкафа, което значи, че за да ползвам ъгловия трябва да бъркам откъм мивката :? Незнам защо горе над мивката шкавчетата, казаха че трябва да са 57см височина :? някакъв стандарт ли е, понеже аз искам да са 60 см ако може.
Така си го представям горе долу
[/img]http://media.snimka.bg/2500/011255744-big.jpg[img]
дано се разбере нещо

Горни шкафове искам само над мивката, замислям един висок шкаф с размери на хладилник, но това допълнително ако стигнат финансите. [/img]
Миялната не е удачно да е толкова близо до мивката на ъгъл. Когато си на мивката, няма как да отвориш вратата и да редиш съдовете.
Fortune - специалист
беба написа:
Просто идея, не е ли по-добре да си сложиш горни шкафове и на едната страна, за сметка на долни шкафове на другата за да събереш и малка маса? 4, 70 си е достатъчни. Иначе аз също харесвам шкаф колона, красиво и функционално е.

На другата снимка, която си постнала над горните шкафове има кутия от гипскартон с осветление, което "обира" празното пространство. Незная ти замисляш ли някакви такива интериорни решения?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "НЯКОЛО ВЪПРОСА ЗА КУХНЯТА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: