Мечтата на всяка домакиня
estorm - специалист
Мерси за линка . Такива не съм виждал, а по скоро от онези индуктивните на пазара тип преносими единички на тях цената е към 40 60 лв.
А доколкото решението за газовата бутилка, ако човек е помислил навреме при ремонта тя може да се сложи където и да е стига да пуснеш по пода една 6мм медна тръбичка.
В чужбина сам ги виждал дори окачени на балкони отвън . Което ми се стори доста лудо де или в БГ в заградено междустълбищно пространство.
На повечето панелки това пространство дели стена с кухните на двама. А с едно каналче могат да станат и четирима за да са всички доволни. Остава да се вдигне една утонг стеничка и дори няма да е грозно заемат се само 50 60 см от площта.
Spokoiniq - майстор
ako не го грее слънце защо да не е навън, по-малък шанс при теч да стане нещо, ше се разнесе, че вътре...черно квадратче на сива стена, що е то? гръмнала бутилка в блок :lol:
nivanov - специалист
estorm написа:
А доколкото решението за газовата бутилка, ако човек е помислил навреме при ремонта тя може да се сложи където и да е стига да пуснеш по пода една 6мм медна тръбичка.
В чужбина сам ги виждал дори окачени на балкони отвън . Което ми се стори доста лудо де или в БГ в заградено междустълбищно пространство.
Ремонта в нас беше мислен 2 години, преди да се захвана с него ... просто наистина нямаше къде да вкарам бутилка физически, иначе никога не бих се разделил с пропан-бутана :-) Какво да се прави ... като искаш хем от 64 квадрата двустаен да направиш тристаен, хем да не си затваряш единствения балкон ... правиш някои компромиси :-)
estorm - специалист
слънцето с малко термоизолация няма да е проблем. Доколкото риска да гръмне бутилката вътре той може да се сведе до минимум. Самите бутилки не са скъпи за подменяне на всеки 3 4 години. 1 2 газ детектора и най вече правилна експоатация,а и не е трудно да затваряме нощем вентила на бутилката де.
estorm - специалист
nivanov написа:
estorm написа:
Ремонта в нас беше мислен 2 години, преди да се захвана с него ... просто наистина нямаше къде да вкарам бутилка физически, иначе никога не бих се разделил с пропан-бутана :-) Какво да се прави ... като искаш хем от 64 квадрата двустаен да направиш тристаен, хем да не си затваряш единствения балкон ... правиш някои компромиси :-)
Лично гледах по тв в Испания че хита в Мадрид са апартаменти от по 18 !!! квадрата. Показаха такъв и си имаше баня, кухня , всекидневна и спалня . Това удоволствие бе към 80 000 евро преди кризата. Направо онемях. Така че у вас направо си е просторно :-D
editЗа 64 кв двустаен ако няма да става на 3стаен е терасата влиза в кухнята , а ако хола е без тераса се прави такава
solo5 - майстор
estorm написа:
Самите бутилки не са скъпи за подменяне на всеки 3 4 години.
Те не са скъпи за подменяне, но като си купиш нова и като ти свърши газта, газаджията ти дава една от старите и ти взима новата :-D
... или трябва да ходиш да се редиш на опашки да ти ги пълнят, не знам има ли я тази услуга още :?
nivanov - специалист
Соло, още по лесно е, поне в София ...
Плащаш си един депозит от 70 лева, от там нататък само се обаждаш да ти подменят празната бутилка с пълна, Топливо си имат грижата за всички проверки и т.н., ти само ползваш ;-) Като решиш да се откажеш - връщаш им бутилката, прибираш си депозита и ... шапка на тояга :-)
solo5 - майстор
май и в шел има същата схема
но повечето хора в бургас си имат някаква бутилка, която са зареждали по газ станциите
чакал съм на много големи опашки навремето :-D
после се появиха фирми доставчици по домовете
и така се омешаха бутилките, че никой не знае коя на кой е :-D
бутилките трябва да минават преглед мисля че веднъж годишно беше
... само се чудя сега доставчиците на газ по домовете ли трябва да минават преглед на бутилките :?
estorm - специалист
При нас сега прекарват метан инсталация и с бутилки няма да се занимавам. А кат гръмне няма да разберем :x
valpen - напреднал
Да дам и моя глас в полза на "газ"-а. Повече от 15 години го ползвам и съм невероятно удовлетворен от бързодрействието и икономичността. Да си свариш кафето сутрин за 2 мин. и годишния разход на енергия за готвене на 4-членно семейство да ти струва 30 лв./1 и 1/2 бутилка пропан-бутан/ ме устройва напълно.
Все още имам някакви резерви относно сигурността, но ако се следват правилата за работа и се използва качествена и добре поддържана техника риска се свежда до минимум.

Тема "Газ vs ток /котлони /" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: