Мечтата на всяка домакиня
astrata1 - напреднал
http://www.idealstandard.bg/products/?g ... &prid=1391 от това съм много доволен за кухня а за баня http://vidima.bg/index.php?option=com_v ... &Itemid=67 та зи в дясно за мифка http://vidima.bg/index.php?option=com_v ... d=21&sgr=2 в дясно горе модела е с този номер
B1803AA за сега проблеми нямам
rum_sz - специалист
Видима 25години ползване без проблем само смяна на пласмасовата ръкохватка 3-4 пъти.Ако това е старата видима си струва парите :) НО АКО СЕГА ИМ Е ПАДНАЛО КАЧЕСТВОТО ,немога да помогна с съвет.Сърбите имат един лаф ,Заприсе опулисе и ако не идва тракало / ВЛАК/ преджапай :-D
ribnikolaevi - майстор
Някой да е ползвал батерии на Е.С.А. Турски са, дават им 5 години гаранция. Без вода, на сухо в магазина ръкохватката се движи малко трудно, но това май е на повечето.
Това, над което се замислям е:
- дебелина и издържливост на покритието;
- удобно и лесно настройване на нужния дебит и температура;
- да няма изненади при монтажа, например огъване на планки и знам ли какво друго;
- издържливост на чалкалъците;
- обслужване на гаранцията (намерих и едни "френски", ама ако този магазин затвори, кой ще поеме гаранцията ... );
Та, молбата ми е да споделите за ЕЦА специално, тъй като цената им е конкурентна за моделите, които ми харесват спрямо видимските, тека и Рока. От друга страна, не съм чувал марката и да хвърля ей така едни 200 лева ...
Помагайте.
Тани - модератор
Ако ръкохватката сега се движи трудно, то след време ще става още по-зле. Ако става въпрос за баня, по-добре си избери батерия с по-леко движение, защото настройката на водата ще е ад. От опит ти го казвам. Ръкохватката се движи на откати и по закона на Мърфи, прескачаш идеалната температура и се налага да върнеш малко ... ако успееш да уцелиш. Освен плавното движение, също така гледай хода от горещо към студено да е максимално дълъг. Колкото по-дълъг, толкова по-прецизно се регулира температурата.
ribnikolaevi - майстор
За кухня става въпрос, стояща батерия, с душче искаме засега. Намерил съм една тека, дизайнерска, ръкохватка при чучура, много яка. Под 90 лева - разпродават ги. Ма жената като каза Не ... и ми се реве. Щото с нея съм сигурен, че няма да имам проблеми.
Та сега се чудя за тия ЕЦА. Харесахме една тяхна. Но първо маркуча на душчето си е като на бански маркуч. И като се дърпа ще се усеща едно леко прескачане през ребрата. Другото е, че има рласмасов пръстен за лице. Ще се надраска.
Другата, френската е с много по-симпатична оплетка на защитата на душа. Ще се вдижи плавно. Това, което ме притеснява е по-голямото разстояние от плота - Шадоу казваше че при това положение ще плиска настрани. И другото е гаранцията. Не съм чувал тази марка. Гаранцията и се поема ОТ МАГАЗИНА !!!!, което ми е леко странно. Ами ако в тая криза магазинът затвори, май вече няма гаранция.
Иначе и двете сана близка цена. ЕЦА-та мога да я взема за 185, френската за 210. Не запомних марката на френската, но има и такъв проблем, че всяка батерия в подходящата опаковка става съответната марка. Особено за не много разпространени продукти.
Тани - модератор
А защо избягвате Видима? Моята я купувах около 140 лв преди 4-5 години и досега няма никакви проблеми с нея, освен запушени цедки от котления камък на малкото бойлерче под нея. За сметка на това, съм монтирал по-евтини - за стотина лева подобни и там проблемите са постоянни - скъсани маркучи, които са подобни на душовите, както казваш, разпаднати ръкохватки, не им работи превключвателя на струята отгоре и т.н. В крайна сметка следваше смяна на маркучи и слушалки с такива на Видима и в момента себестойността на батериите им е по-висока от моята. Ако те притеснява само маркуча на някоя, то се продават резервни за около 15 лв , ако не се лъжа за цената.
ribnikolaevi - майстор
Сега малко нова информация. Френския е Unilux. От магазина ми изглеждат доста компетентни, един от малкото магазини в които не просто казвата, че стоката им е хубава, а дават инякакви технически параметри. Например казват, че смесителят трябва да е от месинг, а не от алуминий. Също, че имало някакви специални аератори, които пестели вода и в хубавите модели смесители са вградени.
Ами сега ... ?
ribnikolaevi - майстор
За Видима - половинката не можа да си хареса дизайн.
Направо луднах. Кака така арератор ще пести вода. Като се пусне на най-големия поток аератора заипрал водата и течало по-малко. Че значи това е недостатък, понякога човек има нужда от голям поток ...
Или това са някакви търговски трикове, или вече сме в нанотехнологиите и совите не са това което са.

Чета за една батерия на видима, ето какво пише:

присъединяване EASY-FIX
с гъвкави връзки G3/8“
47 mm керамичен Click затварящ
механизъм на IS
изтеглящ чучур
Аератор CASCADE
Метална ръкохватка с индикатор
за топла и студена вода
Шлаух 1500mm

Какво ще рече, като затварящия механизъм е 47 мм? И аератор Cascade? Питах в завода, май ме взеха за дебил и ми обясниха че просто различните модели са с различен размер затварящи механизми. Ама все има някакви недостатъци или предимсва ...
Сощото и за аераторите. Какво като е кръстен с търговското име Cascade?
Последна промяна от ribnikolaevi на ср авг 14, 2013 12:06 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Когато аератора "напълни" струята с балончета въздух, то тогава ти трябва много по-малко вода за видимо еднаква струя. Така че това е вярно. При по-добри аератори, направо усещаш балончетата. Най-голямото предимство на тези смесители обаче, е функцията ДУШ. Тогава наистина се пести вода, защото струята е на още по-голяма площ, но по-важното е, че се пести време. Един съд се изплаква много по-бързо на фунция душ. Реално изтеглянето на слушалката се ползва много. При пълнене на някоя голяма тенджера/кофа или при изплакването на стените на мивката. Истински ценното е именно душа!
ribnikolaevi - майстор
Мерси Тани, много полезно мнение. От такова имах нужда. От човек, който е ползвал и може да сподели лични впечатления.
Почвам да се замислям за един шоу-руум на батерии, които обаче са включени към водопровода и човек може да ги тества на място. Предполагам, че всеки търговец ще иска да работи с мен тогава, защото ще му продавам добре стоката. Е, поне качествените ...

Тема "Помощ за избор на батерия за мивка и две бани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: