В крайна сметка, когато правиш мебели по поръчка, а не купуваш готови модули, имаш право да се отклониш от стандарта. Важното е на домакинята да и е удобно и мястото да се използва максимално спрямо нуждите и потребностите
Мечтата на всяка домакиня
adler22
- специалист
45 мнения в "Помощ за една кухня!"
ZEDYCUS
- майстор
Преди няколко години правих на познати нова кухня. Техните шкафове бяха така с две нива. Искаха само долните шкафове да са изцяло нови. На горните сменихме само лицето, корпуса е от старите плоскости. Ако имаш възможност сменяй всичко комлект, нямаш си представа за реглаж на горните врати колко време изгубих(нямаше прави ъгли), отделно бяха 20мм дебели, а вратите ги бях смятал на 18мм, наложи се да се прерязват 2 врати за да паснат.
Това беше за първи и последен път или нови корпуси, или не.
Това беше за първи и последен път или нови корпуси, или не.

daley
- специалист
Кое му е грозното, ако е на две нива горният ред? По красиво ли е да се оставят 20-30 см празно място до тавана и да се слагат там всякакви ненужни неща, за да бъдат на видно място? По-хигиенично ли е да се трупа прах и мазнини върху шкафовете, защото така било "модерно"? Какъв е стандарта на височни на долния ред? 90 см? Ми не мисля така. Стандарта на височина се определя от ръста на този, който ще ползва най-много кухнята. Не може да е еднакво удобна височина от 90 см на висок 150 см и 190 см. На първия ще му е високо, а на втория ниско. Красотата е специфично за всеки. Един харесва едно, друг друго. За това желателно е всеки да направи кухнята както си мисли, че ще му е най-удобно. Аз от 30 години ползвам шкафове, които са на две нива на горния ред. Сега новата ми кухня, пак ще е на две нива. Нека да ми е грозно(никога не ми е била грозна де!), но ми е адски удобно. Има къде да прибера всички неща, така че да не се виждат и да не събират прах и мазнини за да станат като мише кожухче.
Бен
- напреднал
daley, би ли показал снимка на цялата кухня, т.е. долен и горен ред. Ще кажа какво ме притеснява - това, че горния ред така се оказва по-голям от долния. Имам чувството, че ще "схлупи" кухнята.
Гледайки обаче снимката, която ZEDYCUS е публикувал сякаш не ми се вижда зле.
Спор няма, че така ще си събера всичкия багаж. А всъщност идеята дойде от там, че не исках да имам пространство над горния ред. Не ме е срам, да си призная, че като майка на две деца на 5 и 6 г.,работеща на смени предпочитам да имам време за семейството си и за интернет, а не да ставам роб на кухня.
То май на мен не може да ми се угоди, ама това е проблем на мъжа ми, както и на майсторите, които ще ми влязат в апартамента.
Гледайки обаче снимката, която ZEDYCUS е публикувал сякаш не ми се вижда зле.
Спор няма, че така ще си събера всичкия багаж. А всъщност идеята дойде от там, че не исках да имам пространство над горния ред. Не ме е срам, да си призная, че като майка на две деца на 5 и 6 г.,работеща на смени предпочитам да имам време за семейството си и за интернет, а не да ставам роб на кухня.
То май на мен не може да ми се угоди, ама това е проблем на мъжа ми, както и на майсторите, които ще ми влязат в апартамента.

pipilica
- майстор
Просто един въпрос.
Плозвате ли всичкия багаж натрупан в шкафовете на кухнята редовно (в рамките на 1 месец)
примерно.
Дори и семейство с две деца няма нужда от много кухненски инвентар при наличие на
миялна машина. От опит ще ви кажа че в много от кухните има складирани много ненужни вещи
щото можело да потрябват или се ползват 1 път на година. Винаги съветвам мойте клиенти да си
направят сметка дали им е необходим всичкия тоя инвентар натрупан през годините, ако искат
няма проблем правя кухня като секция щом имат бол пари.
Сигуро ще ви е по-приятно в една модерна и функционална кухня а не в кухня приличаща на склад с шкафове до тавана.
Ето една тема за размисъл има ли нужда да се наливат пари в шкафове които ползваме за склад на ненужни вещи.
Плозвате ли всичкия багаж натрупан в шкафовете на кухнята редовно (в рамките на 1 месец)
примерно.
Дори и семейство с две деца няма нужда от много кухненски инвентар при наличие на
миялна машина. От опит ще ви кажа че в много от кухните има складирани много ненужни вещи
щото можело да потрябват или се ползват 1 път на година. Винаги съветвам мойте клиенти да си
направят сметка дали им е необходим всичкия тоя инвентар натрупан през годините, ако искат
няма проблем правя кухня като секция щом имат бол пари.
Сигуро ще ви е по-приятно в една модерна и функционална кухня а не в кухня приличаща на склад с шкафове до тавана.
Ето една тема за размисъл има ли нужда да се наливат пари в шкафове които ползваме за склад на ненужни вещи.
daley
- специалист
Бен, съжалявам, но в момента не мога да ти покажа снимки. Следващата седмица се започва работа по новата кухня и до месец надявам се трябва да е готова. Единствено мога да ти представя визуализиран проект, но той не дава реална представа. Никой не иска да е роб в кухнята, но се налага да бъдем и там. Относно това, че не било модерно горния ред да бъде на две нива, мога да допълня, че модата се мени. Това което е модерно сега, няма да е модерно след 2-3 години. Това което ми е удобно сега, ще ми е удобно и след 20-30 години. Пък нищо чудно да стане и модерно след няколко години. Като нищо можем да преоткрием топлата вода какво благо е. Моя съвет към теб е, помисли какво и как ще ти е удобно. И го искай да ти го направят така, както на теб ще ти е удобно. Дизайнерите се ограничават само в "стандарти", които им позволяват тяхните програми. Те не мислят, използват готови модули, които са вградени в софтуера. Нямат никаква представа, че освен уредите в тяхните мостри, съществуват и други, които се захващат по различен начин. Всичко това ти го казвам, защото съм минал през него. За съжаление има и "майстори", които също не могат да направят нещо различно от "стандартното" и се опитват да те убедят, че такова нещо не може да се направи. Не им вярвай и търси правилния човек. Те или наистина не могат или се опитват да ти пробутат нещо, което ще го направят бързо и лесно, без да се изпотят и да заслужат парите си. Има и такива, които могат да направят всичко, но за съжаление са рядкост.
pipilica, разбира се че не се използват всички неща, които са в шкафовете. Но я ми кажи какво да ги правя - да ги хвърля ли защото ги имам, а не ги ползвам(рядко ползвам) или да си ги прибера и да ги ползвам 1-2 пъти в на година или две?
pipilica, ако продължа твоите мисли, то ще е още по-добре, да си направим само един шкаф за мивката. Така ще е още по-модерна кухнята. За храната ще посещаваме заведения, така ще спестим от посуда и от секцията в кухнята. Няма да ни трябват нито ненужните уреди. Ми че то става идеално за твоите клиенти. Опааа - вече няма да можеш да работиш това, защото остана без клиенти, поне на 95%.
pipilica, разбира се че не се използват всички неща, които са в шкафовете. Но я ми кажи какво да ги правя - да ги хвърля ли защото ги имам, а не ги ползвам(рядко ползвам) или да си ги прибера и да ги ползвам 1-2 пъти в на година или две?
pipilica, ако продължа твоите мисли, то ще е още по-добре, да си направим само един шкаф за мивката. Така ще е още по-модерна кухнята. За храната ще посещаваме заведения, така ще спестим от посуда и от секцията в кухнята. Няма да ни трябват нито ненужните уреди. Ми че то става идеално за твоите клиенти. Опааа - вече няма да можеш да работиш това, защото остана без клиенти, поне на 95%.
adler22
- специалист
Кухнята трябва да е фукционална и практичка и после красива , според мен. Всеки си знае положението, ако живееш в двустаен апартамент и кухнята не ти е голяма , как няма да наблъскащ скш-та до тавана, макар че на мен не ми харесва ;), но все пак това е място което трябва да се използва рационално. И не е въпрос на майсторлък дъната на най-горните шкафове да се с 10-тина см, по- големи от долните,просто се прави така, както го иска клиентът и това е ! Грозно или красиво е въпрос на гледна точка.
Бен
- напреднал
pipilica,паричките за шкафове непременно ще си заминат, то е ясно. Друг е въпроса къде ще бъдат тези шкафове.
Живем в тристаен апартамент и имаме възможност да направим шкаф в коридора пред кухнята, както и да възтановим вградения гардероб, където да напъхам точно този багаж( ползван 2-3 пъти ) в годината. Така, че от към финанси няма да се размина.
Поисках снимка в " цял ръст" на такъв тип кухни за да вида колко ще е красиво. Защото функционално ще е и в двата слуая. Дали ще изляза в коридора за да взема нещо или ще се катеря ще е равнозначно, когато това упражнение не е всекидневно.
Единствения минус ще е пространството над горния ред, което ще трябва да почиствам, ама то и шкафовете няма да са херметически затворени, та пак е на кантар ситуацията.
Ще помисля още малко или по-скоро днес ще направя инвертаризация на наличния багаж и ще си реша спора.
Живем в тристаен апартамент и имаме възможност да направим шкаф в коридора пред кухнята, както и да възтановим вградения гардероб, където да напъхам точно този багаж( ползван 2-3 пъти ) в годината. Така, че от към финанси няма да се размина.
Поисках снимка в " цял ръст" на такъв тип кухни за да вида колко ще е красиво. Защото функционално ще е и в двата слуая. Дали ще изляза в коридора за да взема нещо или ще се катеря ще е равнозначно, когато това упражнение не е всекидневно.
Единствения минус ще е пространството над горния ред, което ще трябва да почиствам, ама то и шкафовете няма да са херметически затворени, та пак е на кантар ситуацията.
Ще помисля още малко или по-скоро днес ще направя инвертаризация на наличния багаж и ще си реша спора.
Бен
- напреднал
След като направих пълна ревизия на всичката налична посуда ( и изхвърлих някои неща ), разгледах още веднъж хиляди кухни и поразмислих стигнах до нови идеи.
Първо пералнята си остава там, където е в момента, т.е. във вградения гардероб в коридора, така се отвори място за още един шкаф. Горния ред остава с нормална височина.Мивката по всяка вероятност ще е тази http://www.mcmprint.net/catalog/product ... ucts_id=43, като отцедника ще е от ляво. Естествено ще се огледам за алтернативи със същите размери на корито, но май само това открих.
Остана да реша кой от двата варианта да приема. Първо да обясня, че шкафа под отцедника ще е с чекмеджета(40см).Веднага до мивката ще е вградената миялка -45см., а после шкаф 50см.
На другата страна стената, която остава от терасата може да остане 30см.Сложила съм шкаф плитък, в който да напъхам газовата бутилка, а колоната, която съм направила ще скрие тръбата на аспиратора и улука.
Ето и двата варианта- Приемам всякакви идеи и съвети!
Оттеглям се за следващите 45 минути, че ще изтърва мача заради кухнята.
Първо пералнята си остава там, където е в момента, т.е. във вградения гардероб в коридора, така се отвори място за още един шкаф. Горния ред остава с нормална височина.Мивката по всяка вероятност ще е тази http://www.mcmprint.net/catalog/product ... ucts_id=43, като отцедника ще е от ляво. Естествено ще се огледам за алтернативи със същите размери на корито, но май само това открих.
Остана да реша кой от двата варианта да приема. Първо да обясня, че шкафа под отцедника ще е с чекмеджета(40см).Веднага до мивката ще е вградената миялка -45см., а после шкаф 50см.
На другата страна стената, която остава от терасата може да остане 30см.Сложила съм шкаф плитък, в който да напъхам газовата бутилка, а колоната, която съм направила ще скрие тръбата на аспиратора и улука.
Ето и двата варианта- Приемам всякакви идеи и съвети!
Оттеглям се за следващите 45 минути, че ще изтърва мача заради кухнята.

Прикачен файл
Така вероятно ще е по-лесно за изпълнение чисто технически.
kuhnq.png3.png (27.72 KиБ) Видяна 4163 пъти
Прикачен файл
kuhnq.png6.png (24.48 KиБ) Видяна 4163 пъти
Прикачен файл
kuhnq.png2.png (16.09 KиБ) Видяна 4163 пъти
Прикачен файл
Това е другия вариант, който на мен лично ми харесва по-вече.
kuhnq.png8.png (44.73 KиБ) Видяна 4163 пъти
Тема "Помощ за една кухня!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература