Мечтата на всяка домакиня
chapara - майстор
Цяла Африка е построена така, за топлоизолация, но тухлите са пресечена пирамида, няма да обяснявам защо. Всъщност няма да разберете. Сега сте на път евентуално да откриете топлата вода, ама на дали😉
нед сеп 22, 2024 7:23 amn_a написа:
съб сеп 21, 2024 1:26 pmsanana1 написа:
...Ако ги нивелирам с лазер, няма ли да се получи ?
Лазар не нивелира, Лазар "очертава"
Моя лазЕр нивелира, освен че очертава 3, 360 градусови равнини. Явно вашия лазЕр е по-стар или не знаете как се използва.
MamaMy - майстор
пон сеп 23, 2024 12:57 amchapara написа:
Цяла Африка е построена така, за топлоизолация, но тухлите са пресечена пирамида, няма да обяснявам защо. Всъщност няма да разберете. Сега сте на път евентуално да откриете топлата вода, ама на дали😉
Онуй Чапи е зидане на купол и е "леко" различно. Там си е яко майсторлък. Нашите галфони с една отвесна стена не могат да се справят. У нас този начин на зидане е умрял с Кольо Фичето.
chapara - майстор
пон сеп 23, 2024 12:29 pmMamaMy написа:

Онуй Чапи е зидане на купол и е "леко" различно. Там си е яко майсторлък. Нашите галфони с една отвесна стена не могат да се справят. У нас този начин на зидане е умрял с Кольо Фичето.
Мама, за това говоря, ето че не сте и чували:

https://napravisam.net/?p=32553

https://napravisam.net/?p=32553&amp=1
Аз го видях на обект в 1983г. На обект, еднофамилна къща.
MamaMy - майстор
Прав си. Аз специално нито съм виждал, нито съм чувал за подобни материали. Благодаря, че ни показваш нови неща! Друго е да си информиран, но според моето виждане няма да се наложат. Предимствата които имат са много малки спрямо цената. У нас се търси ниска цена. Значи няма да се класират. Винаги бих предпочел класическа бетонна плоча. Изпълнена както трябва ще погребе много от тези керамични елементи.
chapara - майстор
пон сеп 23, 2024 1:08 pmMamaMy написа:
няма да се наложат. Предимствата които имат са много малки спрямо цената. Изпълнена както трябва ще погребе много от тези керамични елементи.
Не си прав.
Комфорта и липсата почти, на термомост и по лесното измазване не са за пренебрегване. Звука от ходене от горна страна е миниимален. И като последно плочата на огъване, провисване е много по стабилна поради факта че между всеки ред тухли има образувани обратни греди в които се поставя много сериозна арматура. Това което аз видях в миналия век, беше в Тунис, огромен ВУЗ, новостроящ се, с много на брой огромни аули, изпълнено по тази технология и то преди 43 години.
По скоро, от беднотия и тъпотия не сме мръднали за половин век🤨
gogo7777 - майстор
В Чехия повечето 4 етажни блокчета са на тоя принцип. Има и с цели кухи панели. Редени са между стоманобетонни трегери.
MamaMy - майстор
По принцип подовите панели в оригиналната панелна технология от ГДР бяха кухи панели изпълнени с много тръби. У нас всичко е побългарено.
chapara - майстор
пон сеп 23, 2024 3:48 pmgogo7777 написа:
В Чехия повечето 4 етажни блокчета са на тоя принцип. Има и с цели кухи панели. Редени са между стоманобетонни трегери.
Спирол с-ма. Има много разновидности.

https://www.rila-bg.com/bg/%D0%B5%D0%BB ... D0%BE.html
gogo7777 - майстор
А, е такива подобни.....
:drinkers:

Тема "Повдигане на под в кухня с тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: