Мечтата на всяка домакиня
Антония - специалист
Днес бях на щанда на SKV в Стройко и най-накрая получих цена. За плот с дължина 3050 мм, ширина 680 мм и дебелина 30 мм, с две дупки (за 450 мм мивка и за двойка котлони), с най-простото заобляне на фронта, при средноскъп материал -- 1700 лева. По-голямата част от тези пари са за труд. На учудения ми въпрос как точно се получава това, ми бе обяснено, че нали щели с кола поне два пъти да идват до нас, скица щели да правят, това било много сложно. Изгледах ги, изгледах ги, пък взех каталога, информационното CD и ценоразписа и си тръгнах.

Иначе SKV предлагат готови плотове от Technistone с различни размери:

- 3000х1400х12 мм = 215 до 284 лв/кв.м
- 3000х1320х20 мм и 3000х1400х20 мм за = 204 до 380 лв/кв.м
- 3000х1320х30 мм и 3000х1400х30 мм за = 274 до 520 лв/кв.м

Това е цена без кантова обработка. Значи в случая с моя плот (2 кв.м) от материал Starlight Black (291 лв/кв.м) излиза, че материалите са 600 лева, а трудът е 1100 лева.
крум - специалист
Ама ти още ли не си го решила проблема с плота?
А аз си мислех, че отдавна си го приключила... при това с "не-каменно" решение.

Ето го моя:
Изображение

Цена: 217 лв материала, 18 лв. ваксата, 15 лв за приставка и шкурки за флекса, че нямах. И стана точно както исках - без снадки, с малка фаска. Общо труда по него не е повече от 10-12 часа.

Ето и една "черна" идея, която страшно ми допада, но няма как да я вържа с останалите цветове... Т.е. оставям си я за последваща употреба в бъдеще.

Изображение
Антония - специалист
A, в никакъв случай няма да взимам технически камък -- въобще не се връзва на кухнята ми. Просто давах цени, някой ако търси информация да се ориентира :)
Лъчезар - специалист
Благодаря за цените по-горе, спести ми доста ходене.
В крайна сметка, какво реши и защо.
Антония - специалист
В последния момент направих ревизия на кухнята (заради пода и дограмите, да са в тон) -- корпусът стана натурален дъб, а вратичките са бели с тънка дървесна ивичка. Затова реших и плотът да е дъбов. Термоплотовете са с ширина 60 см, което не ме устройва, защото искам да бутна пералнята в шкаф, а тя е 63 см. Единствените плотове с ширина 80 см, които открих в София, са на Лиа. За съжаление, имат само 4 десена в подчертано непривлекателни за мен цветове (зелен мрамор, розов мрамор и още два, също доста шарени). Което ми оставя само вариантът на крум -- истински дървен плот. Реших все пак да проверя дали няма да намеря гранит, който да се върже с кухнята. Мисля, че няма как да стане, ама все пак... ще се разходя до Булгранит, открих, че имам познат, който работел там. Не за друго, ама толкова ми омръзна да се занимавам с груби хора, чеее...

Та така :) Успех в търсенето.
XpacTa - специалист
@Крум - да разбирам ли че плота си го правиш изцяло сам? Може ли като го завършиш да пуснеш тук или в твоята тема повече подробности.
Лъчезар - специалист
Антония написа:
В последния момент направих ревизия на кухнята (заради пода и дограмите, да са в тон) -- корпусът стана натурален дъб, а вратичките са бели с тънка дървесна ивичка. Затова реших и плотът да е дъбов. Термоплотовете са с ширина 60 см, което не ме устройва, защото искам да бутна пералнята в шкаф, а тя е 63 см. Единствените плотове с ширина 80 см, които открих в София, са на Лиа. За съжаление, имат само 4 десена в подчертано непривлекателни за мен цветове (зелен мрамор, розов мрамор и още два, също доста шарени). Което ми оставя само вариантът на крум -- истински дървен плот. Реших все пак да проверя дали няма да намеря гранит, който да се върже с кухнята. Мисля, че няма как да стане, ама все пак... ще се разходя до Булгранит, открих, че имам познат, който работел там. Не за друго, ама толкова ми омръзна да се занимавам с груби хора, чеее...

Та така :) Успех в търсенето.
Благодаря за информацията, надявам се ще споделиш мнение и цени от Булгранит.
Далеко съм още от направа на кухня, сега само проучвам, но все си мисля нещо подобно

Прикачен файл

kuhni-0008f.jpg
kuhni-0008f.jpg (113.82 KиБ) Видяна 10341 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ползвал ли си такава мивка?
Лъчезар - специалист
метално корито-да
плота, какъвто и да е/на мрамор мяза/ - не
смесител-не
Кажи направо, какво имаш предвид. В момента сондирам мнения, решение не съм взел. Единственно държа/ако искараш някой силен аргумент, също бих размислил/ да е ъглова.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Двойно корито е супер. Ъглова мивка си е удобство.
За красивата джаджа към смесителя ми бе мисълта. С една ръка държиш струята, с другата нищо не правиш. Ама е красиво пък.

Тема "Плот от естествен и изкуствен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: