• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Iliev Labs - специалист
:)
Този трябва да е.
Регулируем е.
Връзваш си печката и пускаш малко газ. Палиш и почваш да въртиш регулатора. Оставяш го където ти харесва и повече не пипаш.
Италия са на този стандарт. Имам някъде по кашоните италиянски, ще го потърся, да видя кво пише на него. Но съм сигурен, че са ти дали подходящия.
Е... И аз видях, че е регулируем.
Всъщност аз точно така работя в момента.
Обаче може би турската шитня не работи като хората не регулира...
При пълна бутилка печката работи нормално на едно "нюню" над нулата.
Постепенно трябва да въртя регулатора за да компенсирам намаляващото входно налягане.
А не трябва да е така - иначе за какво ми е той - ще си го закача на крана на бутилката :evil:
На караваната имам същия на вид без регулация.
Работи разкошно - каквото и да включвам от уредите си държи налягането стабилно.
Всъщност де да го знам стабилно ли е, ама уредите не си пречат взаимно.
Значи работи.
Та затова ми трябва истински а не евтин...
gumichka - помощник
Няколко години по-късно след темата, аз съм готов да правя същото за моята нова кухня. Решил съм да сложа една дълга 4-5м медна тръба с изолация, и в двата И края да се нанижат "меки" газови маркучи. Интересното е че за края който ще е вързан за бутилката, съм си купил един предпазен клапан, свързан с един жълт маркуч. Като намеря снимката на тези предпазни части , ще ги постна.
Сега въпросът е от къде точно да мине маркуча, при положение че не виждам друга алтернатива освен право нагоре покрай фурната, за да се вържи за плота. (плота е 90см има 3 газови и един двоен сензорен -ала бала). Живял съм на 3 места с такива системи, но никога не съм виждал, как точно е вързан, от къде точно минава. Но, че има медна тръба с два маркуча от двете и страни, е било навсякъде...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Цялата ти система ми е неясна. Ще чакам снимки , скици и всЕкакви подробности
На първо време - печката за пиродна газ ли е или за пропан-бутан?
LazarGanev - "Велик майстор"
n_a написа:
gumichka написа:
Интересното е че за края който ще е вързан за бутилката, ...
:wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
LazarGanev, не съ пръй и ти... Това си ми звучи като лични разсъждения на човека. Решил че тоя край е за това. Някакъв си щуцер
LazarGanev - "Велик майстор"
Исках да кажа, че щом има бутилка, значи е пропан-бутан
gumichka - помощник
n_a написа:
Цялата ти система ми е неясна. Ще чакам снимки , скици и всЕкакви подробности
Тук ще прикача снимка от последното място на което живеех 1 година, 3-те бутилки са за газовите котлони на хората които живяха над нас. Не са на пряка слънчева светлина. Там няма сняг :roll: ! Вижда се медната връзка която отива нагоре, просто в двата края слагат маркуч.Изображение
търся другата снимка, ето моят тук плот
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
НЕ БИХ НАПРАВИЛА ТОВА У НАС
Надявам се и съседите ми да не го правят!
Когато не се работи с печката, газта се зключва от вентила!
Маркуч се връзва към щуцер и се стяга!
Няма нищо лошо в самата тръба, всичко друго е както НЕ Бива!
iliya_i - майстор
И що държиш бутилката да ти е навън? Зимата при -20 на какво ще готвите? Моята е в шкаф, през един от печката. Удобно е да се включва и изключва всеки път, за да не са под постоянно налягане тръбите. А ако прочетеш инструкцията за работа с газ, ще разбереш, че там препоръчват газта първо да се спира от редуцир-вентила и след това от вентила на котлона за да изгори газта по тръбите. Това, че някой си е сложил бутилката в дрора, и я заключва със синжир за водосточната тръба мислиш, че е нещо велико ли? Ами ако хлапетата от махалата решат, че това е идеална мишена за обстрелване с пиратки?
Последна промяна от iliya_i на вт фев 02, 2016 10:01 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "въпрос за газов котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: