• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
$64EN - специалист
silllveto написа:
Да доразвия идеята на Н_а, може да завършиш кухнята с ъглови отворени шкафчета тип етажерки - долу 60, горе 30см. И тогава няма да нарушиш линията на кухнята.
Що изчезна мивката? :roll:
този варянт го обмислях и аз , но не съм решил още как ще ми харесва повече. ще направя едно проектче и тъка да го видя как ще изглежда .
още се уча на тази програма и незнам защо не ми излиза мивката :? :lol:
shadowman - майстор
Изтървах темата, ся от къде да се включа?... :?
$64EN - специалист
shadowman написа:
Изтървах темата, ся от къде да се включа?... :?
от по-напред и да искаш няма да можеш :) , тъкаче от тука
niki_sap - специалист
Малко почвам да се повтарям, но понеже съм минал и в известен смисъл минаам рез това ежедневно ще го кажа отново, не си налагам мнението, но казвам какво съм направил аз:
не си прави открити шкафове, чупки-мупки, угълчета и отделения. Шкафове винаги ще са нужни - места където да скрие очукани тигани. Това с откритите изрпзани по ъгъла рафтчета първо е демоде и воторо прави стаята по-тесна. Очевино мястото ти е много малко - както и на мен. В тази стая трябва да вкараш кухня, трапезария и хол. И понеже пространството ти е малко не си дели стаята на много кутийки защото ще стане по-зле. Това важи и за цветовете - ако направиш прекалено контрастни цветове пак ще станат кутийки.
В момента не мога да покажа снимка, но е не е много по-разнична от визуализацията ти. Светли цветове, тези, които са тъмни са еднакви за цялата стая и са като мебели. В моя случай вратичките на кухнята ми са бледи, а самите шкафове и задната зона - там където обикновено са плочки е тъмна. Самата кухня е на крака - няма бленда на пода. Всички мебели са на луминиеви крака и пода е еднакъв навсякъде - съответно макар и индиректно се създава впечатление че пода продължава и под мебелите - изглежда малко по-широко.
Самата кухня:
Левия плот - шкаф с две врати и отгоре две чекмеджета, шкаф 60 см. където има мивка, ъгъл - част от шкафа с мивката. В този ъгъл под мивката е малка миялна, а на плота в ъгъла е микровълнова. Въху самата микровълнова има обикновена цедилка.
Десен плот - фурна и отгоре котолони, до нея хладилник.

Не казвам, че това е най-удобната куня, но за това пространство е най-доброто. Тесно е, но тва е положението - ако имам повече пространство ще дам повече идеи :)

Основно нещо е опитвай се да изглежда по-широко пространството. Ако направиш много чупки, отворени шкафове, съответно много уреди, солнички, висящи черпаци и т.н. винаги ще изглжда тясно. Трябва да бъде възможно най-изчистено с най-малко неща. Максимум 2 цвята, максимум 2 различни вида шкафове - примерно стъкло и ПДЧ и т.н.
$64EN - специалист
niki_sap написа:
Малко почвам да се повтарям, но понеже съм минал и в известен смисъл минаам рез това ежедневно ще го кажа отново, не си налагам мнението, но казвам какво съм направил аз:
не си прави открити шкафове, чупки-мупки, угълчета и отделения. Шкафове винаги ще са нужни - места където да скрие очукани тигани. Това с откритите изрпзани по ъгъла рафтчета първо е демоде и воторо прави стаята по-тесна. Очевино мястото ти е много малко - както и на мен. В тази стая трябва да вкараш кухня, трапезария и хол. И понеже пространството ти е малко не си дели стаята на много кутийки защото ще стане по-зле. Това важи и за цветовете - ако направиш прекалено контрастни цветове пак ще станат кутийки.
В момента не мога да покажа снимка, но е не е много по-разнична от визуализацията ти. Светли цветове, тези, които са тъмни са еднакви за цялата стая и са като мебели. В моя случай вратичките на кухнята ми са бледи, а самите шкафове и задната зона - там където обикновено са плочки е тъмна. Самата кухня е на крака - няма бленда на пода. Всички мебели са на луминиеви крака и пода е еднакъв навсякъде - съответно макар и индиректно се създава впечатление че пода продължава и под мебелите - изглежда малко по-широко.
Самата кухня:
Левия плот - шкаф с две врати и отгоре две чекмеджета, шкаф 60 см. където има мивка, ъгъл - част от шкафа с мивката. В този ъгъл под мивката е малка миялна, а на плота в ъгъла е микровълнова. Въху самата микровълнова има обикновена цедилка.
Десен плот - фурна и отгоре котолони, до нея хладилник.

Не казвам, че това е най-удобната куня, но за това пространство е най-доброто. Тесно е, но тва е положението - ако имам повече пространство ще дам повече идеи :)

Основно нещо е опитвай се да изглежда по-широко пространството. Ако направиш много чупки, отворени шкафове, съответно много уреди, солнички, висящи черпаци и т.н. винаги ще изглжда тясно. Трябва да бъде възможно най-изчистено с най-малко неща. Максимум 2 цвята, максимум 2 различни вида шкафове - примерно стъкло и ПДЧ и т.н.
преди малко обсъдих със семейството и решихме да няма открити етажерки
сушилника за чиниите да е под плота в чекмедже . няма да има стъклени вратички .всичко ще е един цвят или ако не може плота да е от същия цвят като шкафовете , ще е много близък .
много ми хареса ето този варянт за завършване на горните шкафове :

Изображение

това може да са единствените открити равтчета
niki_sap - специалист
Това на снимката е много хубаво, но е кухня 3/3 метра. Ако сложиш такива странични открити от двете страни на по-малка кухня ще стане тесно и грозно. Точно това имах предвид като казвам да не я затваряш ако не е необходимо. Ако можеш да оставиш и от двете страни само шкафче отгоре и отдолу, на еднаква височина според мен ще стане най-изчистено и хубаво. Барплотовете отдавна са демоде и нарязват пространството малко ненужно - стават кутийки.
Може би най-важното в малки помещения с много функции са светлите нентрапчиви цветове - всичко раирано, вергано (или както се казваше там с много контрасните жили на дървото), няколко цвята, множество открити повърхности и т.н. смачква размера на стаята. Същото за мен важи и за подовоите повърхности - ако няма много място не е нужно да имаме плочки, лайсна, паркет и килим. Много по-добре е само плочки или само паркет, но това е друга тема.
Fortune - специалист
$64EN написа:
иначе уредите са подредени тъка ( от ляво на дясно ) : миялна , печка , шкаф за бутилки , ъглова мивка , плот
много ми се иска
мивката да е по този начин ,но моя приятел дето ще ми помага каза че това ускъпявало нещата , защото трябвало да се поръчва 90 сантиметров плот , а по друг начин не ми харесва толкова много . много място пести тази мивка ако е в ъгъла
Според мен не е удачно печката да е след миялната, защото е свободно стояща, сиреч миялната ще е просто в съвсем отделен шкаф и плота ще е прекъснат, а и е отдалечена от мивката, по-скоро печка, миялна, мивка. Относно 90 см плот наистина е проблем, първо няма голям избор и много малко фирми го поддържат на склад, обикновено става с поръчка и се чака доставката, а и не съм убедена че се пести чак толкова място.
$64EN - специалист
niki_sap написа:
Това на снимката е много хубаво, но е кухня 3/3 метра. Ако сложиш такива странични открити от двете страни на по-малка кухня ще стане тесно и грозно. Точно това имах предвид като казвам да не я затваряш ако не е необходимо. Ако можеш да оставиш и от двете страни само шкафче отгоре и отдолу, на еднаква височина според мен ще стане най-изчистено и хубаво. Барплотовете отдавна са демоде и нарязват пространството малко ненужно - стават кутийки.
Може би най-важното в малки помещения с много функции са светлите нентрапчиви цветове - всичко раирано, вергано (или както се казваше там с много контрасните жили на дървото), няколко цвята, множество открити повърхности и т.н. смачква размера на стаята. Същото за мен важи и за подовоите повърхности - ако няма много място не е нужно да имаме плочки, лайсна, паркет и килим. Много по-добре е само плочки или само паркет, но това е друга тема.
нашата кухня ще е по-малка от 3/3 метра=> 2,5/2,3 горе долу ще бъде .
допаднаха ми тези нещица , защото отделят по някакъв начин кухнята от дневната , има завършеност , обособена е ,защото наистна ще стой малко страно -свършват шкафовете и до тях е залепен дивана или от другат страна - влизаш от врата и веднага гледаш шкафовете . незнам струвами се че няма да е толкова грозно , а и ако ги направиме тези "страници" (тъка да ги нарека ) , те ще са една идейка по-тясни .
иначе и на мен ми допада като чели най-много да са си изчистени шкафове само като на тази снимка =>
Изображение , найстина изглежда голяма кухнята :) , но искам да има някаква завършеност или преход между кухня / дневна .
Fortune написа:
Според мен не е удачно печката да е след миялната, защото е свободно стояща, сиреч миялната ще е просто в съвсем отделен шкаф и плота ще е прекъснат, а и е отдалечена от мивката, по-скоро печка, миялна, мивка. Относно 90 см плот наистина е проблем, първо няма голям избор и много малко фирми го поддържат на склад, обикновено става с поръчка и се чака доставката, а и не съм убедена че се пести чак толкова място
еми така ги подредих , защото се съгласих , че е добре да има работен плот от двете страни на печката . ако се подредят както казваш печката ще е в началото на кухнята и от едната страна няма да има нищо , а точно левите котлони ги ползваме най-много .
за мивката казах - много ми харесва да е тъка , мислих къде и как да е по друг начин , но все не ми харесва как стой , не е толкова удобна където и да я сложа , свепак няма голям избор . не ме притеснява толкова доставката , колкото оскъпяването заради плота 90 см. не е задължително като се направи по този начин да се слага ъглова мивка , може да си е обикновена правоъгълна или квадратна примерно
niki_sap - специалист
Не съм те разбрал правилно - мислех, че искаш да сложиш такива разделители на всеки край на всяка от страните. Сега като го мисля, може би наистина си прав, ако я завършиш отстрани може и да изглежда добре. Каквото и да правиш обаче то си остава една стая с много мебели в нея. Според мен с контрастите между отделните зони много трябва да се внимава на такова пространство, дори виобще да се бяга от тях. Затова ако направиш само примерно пространството в бледо жълто ооло кухнята, а в "хола" един тон по-тъмно кафяво и същите мебели - същия цвят, две лампи и готово разделил си зоните. Аз се опитвах в стая 6/5 да правя разделение с различни цветове мебели, но не става и минах на варианта еднакв цвят. Сега кухнята ми е тъмно кафява, същия цвят заден плот на стената, бежови вратички, тъмно кафяви врати в стаята и същия цвят библиотека в другя ъгъл. Така хем основния цвят е един и същ, хем ватичките на кухнята правят разликата. Започвам да се повтарям.
$64EN - специалист
niki_sap написа:
Не съм те разбрал правилно - мислех, че искаш да сложиш такива разделители на всеки край на всяка от страните. Сега като го мисля, може би наистина си прав, ако я завършиш отстрани може и да изглежда добре. Каквото и да правиш обаче то си остава една стая с много мебели в нея. Според мен с контрастите между отделните зони много трябва да се внимава на такова пространство, дори виобще да се бяга от тях. Затова ако направиш само примерно пространството в бледо жълто ооло кухнята, а в "хола" един тон по-тъмно кафяво и същите мебели - същия цвят, две лампи и готово разделил си зоните. Аз се опитвах в стая 6/5 да правя разделение с различни цветове мебели, но не става и минах на варианта еднакв цвят. Сега кухнята ми е тъмно кафява, същия цвят заден плот на стената, бежови вратички, тъмно кафяви врати в стаята и същия цвят библиотека в другя ъгъл. Така хем основния цвят е един и същ, хем ватичките на кухнята правят разликата. Започвам да се повтарям.

нали готино ще стане с тези работи :)
за цветовете и аз мисля че не трябва да се разделят на зони - всичко един цвят или поне близки , мебели , кухня , стени , дори и единия цвят от подовите плочки ще се постарая да е подобен

иначе да ви се похваля
благодарение на колежка от др. форум дизайнерка вижте с какъв проект се сдобих :) :respekt: :gott: :respekt:
страшно е хубав :) ,но мисля че ще е по-добре без барплот и зада има повече място хладилника да е до ТВ-то

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: