• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Това "Г" особенно за долен шкаф не е никакъв проблем.Драскаш с молив къде се пресичат двата сряза и режеш без подрезвач до белега или до 1мм преди него.След това изключваш машината за да не накъртиш детайла докато го вадиш обратно на посоката на режещият диск.По същият начин и с другият сряз.От долната страна двата сряза ще са се кръстосали около 20мм заради диаметъра на диска и дебелината на детайла,но не виждам голям проблем в това,освен ако не си много капризен :?
При горен шкф е същото,но спираш на около 20мм преди белега за да не кръстосаш разрезите отдолу и довършваш със зегето.Възможно най-прецизно и може да коригираш лекичко с шкурка.
Явно на тия не им се е занимавало,били са работници неинтересуващи се от желанието на клиента,или начинаещи.
shadowman - майстор
Ще кажа пак, че фирмите не предлагат тази услуга с изключение на тези които правят криволинейно защото това го правят на центъра.
bisplus - специалист
Според мен тези майстори нямат машини а използват само услуга разкрой и кантиране, и после само зглобяват и монтират.
Здравейте аз искам да попитам как точно се се свързват плотовете на ъглова кухня със или без лайсната която се слага по между им или просто само се захващат за шкафовете???
cerrone - специалист
stefan.sivkov написа:
Здравейте аз искам да попитам как точно се се свързват плотовете на ъглова кухня със или без лайсната която се слага по между им или просто само се захващат за шкафовете???
shadowman вече ти даде пример с лайсна,с която срещаш чело на плот със страна на друг - затова и профила от двете страни се различава овал къмто 90 градусов ъгъл. Казано иначе тип "право/криво". Такава си взех и аз, но се оказа, че не винаги този вариант върши работа.
Заоблянето на челото на моя плот е много малко и когато се допрат двете части на плота избутваха лайсната нагоре. Оказа, че в моя случай е по-подходящо да се използва нормален Т - образен профил или "право/право".
Smarin - специалист
harier написа:
Делян написа:
Навсякъде ми обясняват, че режат само правоъгълни детайли, само в една фирма се съгласиха за овалите, но за ъгловия шкаф питаха "какво е това" :lol:
Т.е. възможностите на тези "майстори" стига до възможностите на машината. Така грабнах зегето и си го направих сам. Не стана перфектно, но поради липса на избор и така ми върши работа.
lazo_2 е прав че може да се направи със стар циркуляр.Не знам дали тук бих могъл да ти обясня,още повече че ти ще трябва да обясняваш на майстора,и ще стане еднаааа :mrgreen:
Може би за овалите и горния шкаф би било по-лесно да отнесеш материала на някой център. :?
Представяш ли си да отиде клиент във фирма (или при кварталния) и да обяснява на "майстора" ,по препоръки в некъв форум , как да направи дъно за ъглов шкаф :) направо ми звучи комично , човек работещ на циркуляр да не може да го направи , пък да не говорим че с малко желание става и по друг начин (не ми се е налагало да го правя , но ми се струва че и с ръчния циркуляр ще се справя , може и със зегето с надмерка и след това зачистване с фрезата и само в ъгъла малко я с пилата я с трупчето с шкурка ) . Ако пък няма достъп до нито една от тези машини явно е майстор но в неква друга област :)
shadowman - майстор
cerrone написа:
stefan.sivkov написа:
shadowman вече ти даде пример с лайсна,с която срещаш чело на плот със страна на друг - затова и профила от двете страни се различава овал къмто 90 градусов ъгъл. Казано иначе тип "право/криво". Такава си взех и аз, но се оказа, че не винаги този вариант върши работа.
Заоблянето на челото на моя плот е много малко и когато се допрат двете части на плота избутваха лайсната нагоре. Оказа, че в моя случай е по-подходящо да се използва нормален Т - образен профил или "право/право".
Проблема тук е, че не всички плотове са с еднакъв R, турските алуминиеви лайстни са някакви никакви и ако ги използвам ги изпилвам, веднъж го ядох големия щото плота е 28 мм а лайстна малко повече та един час съм я пилил и от тогава реших да не взимам такива. Купувам ги от Мает (Грас), има 2-3 вида за 28 и 38 мм плот и за ся не съм имал дертове, ся може леко да не пасват ама е леко и силикона крие покрива фугата, инак ако някой кипува плотове от Рали М то те си имат лайстана пригодена за техните плотове.
Това е ясно че лайсна се слага каквато и да е.
Въпросът ми по скоро е че по принцип лайсната се закрепва към едната страна.
Не ми е много ясно как се закрепва за другата страна и слага ли се силикон или не и ако да каде точно и с каква цел?
Слагай силикон и на часта която влиза между плотовете(от двете и страни) и на тази която остава видима намажи отдолу.Все пак това е декоративна лайсна и не предпазва от вода по никакъв начин.Силикончето е за тази цел.Ако наплякаш повечко от него не се коси :lol: Излишното бършеш още при монтажа докато е пресен.

Иначе има едни сглобки за плотове за монтажа на които ще ти е необходима фреза.Става и без тях като плотовете са захванати само за шкафовете.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Питанки за кухненски проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: