Мечтата на всяка домакиня
Тани - модератор
Е нали затова сме се събрали тук - да си помагаме с каквото можем :partyman:
ribnikolaevi - майстор
И все пак, благодаря!
Между другото, в тоалетната си сложих батерия с душче отдолу, в шкафа, май се водеха сева микс на Видима. Та това душче си има "копче" на него, като се натисне пуска водата, иначе не тече. И е доста удобно за измиване на плочките, под тоалетната чиния и въобще цялата тоалетна.
Тани - модератор
Те май се използват вместо биде. Тъкмо съм пред дилема "с биде или без биде" и това решение може да наклони везните, би ли дал някакъв линк, за да не налучквам. А и жената ще е доволна, защото ще може да мие тоалетната чиния, че сега и е зор, понеже слушалката от душкабината не стига до моноблока, а беше свикнала от предишната къща.
ribnikolaevi - майстор
Не съм сигурен какво точно купих тогава, но на сегашния сайт има подобна батерия:
Сева Лайт
http://vidima.bg/index.php?option=com_v ... d=43&sgr=1
B8946AA
Смесител стоящ за умивалник с аксесоари

едноръкохватков, 47mm керамичен
затварящ механизъм CLICK
Гъвкави връзки G3/8 за присъединяване
Система за фиксиране EasyFix
Комбиниран изпразнител
Метална ръкохватка
Аератор “Cascade”
Аксесоари: ръчен душ, 1500 mm шлаух,
малка окачалка

С още едно кранче в шкафчето под мивката и една пита от тавана си направих "аварийно" къпане и в тоалетната. Но моето е наистина много аварийно, тоалетната ми няма 2 м2. Виж ВиК майстора ми се измъчи, добре че беше от топ майсторите, такава сложна система му бях измислил, бях купил едно раздвижено коляно на 110 за друго място, но пасна идеално. В този квадратен метър имам вградено казанче и чиния, която се ползва нормално, в него е тръбата на комина, който бутнах но вързах долу-горе, мивка, душче, душ-пита от тавана, спящ кабел за електрическа дъска, мисля сигурно спящ и като я сложа пак ще е сигурен, сифона е под шкафчето, имам едни отвори за батерия за бидето, които сега за залепени с кръгчета от самата плочка, изобщо не личи ...
Абе хай-тек стана тая тоалетна, само осветлението не стана. Правих едно лед осветление върху душ-питата, но лентата се оказа от някаква менте серия и половината диоди не светят. Но и това ще се оправи, време да остане малко.

И макар че не е по темата, пускал съм снимки на тоалетната, но да се похваля и тук, защото съм горд от решението което измислих. Вграденото казанче е с видима горна повърхност - ГК не продължава до тавана, а се получава нещо като полица. Та това видимо ръбче винаги ме е дразнело, където и да го видя направено. С лайстна ,без, все не става добре, защото като се прибави дебелината на плочката и отзад към стената фугата не съвпада. Та в тая тоалетна ползвах едни малки плочици, като за басейн за да се облепи овала на комина. И "сложих" (майстора ги сложи) два реда от тия плочици в горния край на структурата. Стана добре:
viewtopic.php?f=11&t=33627&hilit=%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0&start=80
Последна промяна от ribnikolaevi на ср авг 14, 2013 12:55 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Поздравявам те за тоалетната. Частично си спомням за нея от темата ти за осветлението на душа, но беше отдавна и май съм позабравил повечето подробности. Тази година ще правя тоалетната на долния етаж, а спалните ще са на горния и баните също, така че на долния етаж първоначално не мислехме да има баня, но така намразихме душкабината, че май ще я забием в ъгъла на тоалетната и там ще си остане, така, че резервната баня е решена :lol:

Този душ на какъв принцип работи? Къде точно е свързан? Струва ми се че е само на студената вода и в такъв случай няма да става за биде. Реално слушалката може да се свърже и самостоятелно в този случай и да се ползва буквално като градински маркуч с накрайник.
ribnikolaevi - майстор
Шлауха е под повърхноста, на която стъпва батерията. Отдолу е. Цъкни на изображението от сайта на Видима и ще излезе схемата, ще се ориентираш.
тече смесена вода. Силата на струята и смесването се определя от ръкохватката на батерията. А на душчето има "копче", не знам как се нарича, нещо като кранче зад една гума. Като го натиснеш с пръст и водата вместо от батерията тръгва през това душче. Пускаш копчето, водата отново тече в мивката.
Не съм сигурен, че ще е удобно за биде ...
ribnikolaevi - майстор
Без коментар ,ще цитирам тук мейла си до едни вносители на кухненски смесители:

Здравейте,

Казвам се ... ..., роден съм 1974. Написах рождената си дата, за да е ясно че съм живял и при "комунизма", и след него.

За какво Ви пиша това писмо. Ваш клиент съм, купих си наскоро кухненска мивка с марка PYRAMIS. И въпреки, че всички ме съветваха да си купя смесител за нея от Видима, на мен ми хареса мивката, исках и батерията да е от същата марка. Още повече, че в момента тече хубава промоция. Харесах си модел Balata графит, на цена около 188 лв.

Написах исках не случайно. Оказа се ,че за да я купя, трябва да направя 3 стъпки!

1. За да видя реално как изглежда батерията, трябва да дойда при Вас, на Ботевградско шосе. Никой от магазините не поддържа вашите батерии, да не говорим за цвят графит.

2. Ако я одобря, трябва да отида в някой от магазините Ваши партньори, за да я поръчам.

3. Някои след 3 дни, други даже и след 2 седмици ще я доставят.

Сега предполагам е ясно защо написах кога съм роден. Такъв абсурд ми се струва, че би могъл да съществува само тогава, при плановото стопанство, не и в днешно време на конкуренция и свободен пазар.

... ...

ХХХХХХХХХХХ

Надявам се, това няма да се сметне за реклама на въпросната марка. :axe:
agj - майстор
И на мен ми предстои ремонт на кухнята и купих тази комбинация !Батерията е около 60лв. гъвкавата връзка с душа 9лв.

Прикачен файл

DSCN1146.1.JPG
ribnikolaevi - майстор
Можеш ли да дадеш повече инфо, че снимката не е много ясна?
agj - майстор
ribnikolaevi написа:
Можеш ли да дадеш повече инфо, че снимката не е много ясна?
Идеята е вместо този чучур :
Изображение

Да се сложи гъвкавата връзка с душчето
ИзображениеИзображение
Така ще бъде по удобно според мен
ИзображениеИзображение Изображение
Батерията с твърдия чучур е китайска но произведена за "Тагемал "ООД Ст.Загора цената е 56,62лв.гъвкавата връзка я купих отделно за 9лв.!Хареса ми като вариант че мога на мястото на чучура да сложа гъвкавата връзка с душа !Умувах в магазина и по още два варианта но този като че ли ми се стори най практичен.

Тема "Помощ за избор на батерия за мивка и две бани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: