Мечтата на всяка домакиня
Лъчезар - специалист
Ясно, значи добре съм се насочи, само да разбера материала на плота и в какви ценови диапазони се движи :?
Тая джаджа въобще не ми допада, представи си как ще стои на малка кухня, а на всичкото отгоре е над 600лв.

Прикачен файл

kuhni-0008j.jpg
Все по-вече се убеждавам, че е мрамор, а уж петна хващал
kuhni-0008j.jpg (80.62 KиБ) Видяна 7983 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Въпреки полировката, много ме съмнява да е мрамор.
Няма вечни неща, Няма материал, който да не поема "обработка"
Старите, соц гетинаксови кухненски порития. И те се драскаха. Пренебрежимо трудно, но се драскаха.
крум - специалист
Приготви се за солидни суми за обработка - отворите за мивка под плота са доста (няколко пъти) по-скъпи от отворите за мивка над плота.
Като цената на плота се образува основно от обработката, не от материала...
Nemski - специалист
момчета и аз съм решил да си слагам плот от естествен гранит в кухнята само че ще е от по обикновените и ми казаха цена от порядъка на 250 лева за плот 200х60 см. с изрязването.
какво мислите вие по въпроса добър вариант ли е? и има ли някакъв по специален захват или мога направо върху шкафовете да го сложа?
благодаря предварително.
Антония - специалист
Отказах гранита, просто не се връзва на кухнята ми. Днес поръчах дъбовия плот на Forest Trade: 3050 х 70 х 4 см, най-най-първокачественото дърво, обработено с всичките му препарати и с доставка след 10 дни до входната врата срещу 700 лева. Множко ми се видя, ама тоолкова ми хареса, чееее... платих почти с удоволствие :)
крум - специалист
Не е чак толкова много.
~400 лв за материал, 10 лв за масло, още малко за шкурки.
Т.е. 250-280 лв за труд и доставка са ти взели.
Малко е безсмислено плота целия да е дебел 4 см - така влиза 2х повече материал (т.е. 2 плочи по 2 см). Ако го гледаме от икономична гледна точка, достатъчно е да се сложи втора дебелина само при челото. А и става по-здраво, ако долния слой е от плоскост (ПДЧ, ОСБ...)
Но както се казва - щом вече си го поръчала, няма защо да се тюхкаш.
Какъв цвят избра? Каква вакса? Рубио Монокоут?
Качи снимки?
Антония - специалист
Почвам с последните въпроси: избрах цвят "Мъгла". Много се колебах дали да не взема "Натурален", винаги съм предпочитала естествения изглед на дървото, обаче тънките сиви нишки на "Мъглата" така ме очароваха, чеее... :) Ваксата е именно това Рубио, ще получа и някакви сапун за миене и спрей за седмично почистване. Спреят ми го демонстрираха, доста яко светна дъската след съвсем леко излъскване. Снимки ще има като ми го докарат -- казаха 10 дни, ама не уточнихме работни или календарни. Така или иначе кухнята идва на 20-ти, имам време.

А за 4-те сантиметра -- не бях виновна аз, а МЪЖО, който е маниак и не приема средно положение. Вика "Или най-доброто или най-евтиното, компромиси няма да се правят". И така се поръча най-високо качество (дето е без грам чворове и разни подобни), най-голяма дебелина и всичко най. От друга страна като знам, че някакви термоплотове с подобен размер са 300-400 лева... Вярно, че не е кой знае колко скъпо.
крум - специалист
Мдам, натуралното стои убийствено. И ние се колебаехме между него и "Smoked".

Разликата в цената между качество А и В е толкова малка, че не си
заслужава спестените пари.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ 1: Не им вярвай на инструкциите - свали си ги от сайта - има период, през който не трябва да се използват препарати за поддръжка (мисля беше 3 седмици).

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ 2: Внимателно мери и огледай всичко, преди да подпишеш приемо-предавателния протокол.
Форесттрейд са правили издънки в миналото с изпълнение и размери, така че имай го това на ум - още веднъж ролетката и всичко мериш и сравняваш с договора. Също така и ъглите и ширините - в моята "калибрована" плоча имаше разлика 1 см в двата края по ширина. Не знам как работниците им са успяли да накарат машината да не реже под прав ъгъл...
Отделно, че все още ги чакам да ми изпратят маслото... Добре че се обадих в Нео трейд и жената ми го прати по неин човек.
Иначе са симпатяги и внимателни - не може да се отрече.
Антония - специалист
За размерите: ние сме лесни, плотът е прав, без ъгли, без извивки. Т.е. трябва да го премеря наистина ли е 305х70х4 сантиметра и това е. За инструкциите: ще го имам предвид, благодаря! За маслото: ако не го носят, няма да им платя плота, разбира се. Като дадат всичко, тогава ще направя финалното плащане.
крум - специалист
Ха! Аз си мислех, че те ще го обработват! Поне като са ти дали такава цена, трябваше и това да влезе в нея!!!
Т.е. да получиш плот, готов за ползване.
Отворите за смесител, мивка и котлони поне ще ти ги пробият ли? Голяма мъка е това твърдо дърво... 2 см. дебелина яде ножовете на зегето като че са от "алумин". Представям си какво ще е при 4 см....

Значи си изтегли и инструкцията от сайта за нанасяне. В инструкцията от Нео Трейд пишеше, че се чакало 15 секунди и после се забърсвало излишното. В сайта пише 15 минути.
Разгледай подробно сайта. Има какво да се изстиска от там като информация. Разгледай и другите продукти - метода на обработка е подобен, а към някои има филмчета.
Аз съжалявам, че не успях да си купя приставка за полиране към ъглошлайфа - искаше ми се да пробвам да полирам маслото след нанасяне, но това не е проблем - остана ми половината, така че винаги мога да експериментирам.

За тая повърхност ще ти отиде не повече от 50-60 мл. масло. Колко ти продадоха?

Тема "Плот от естествен и изкуствен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: