• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
leonardo_vd - модератор
Ето малко снимки, ама тук още не е довършена. Липсват някои дръжки и мивката, но се вижда за какво иде реч.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
root666 - специалист
Колега, гърба от плочки 60х60 ли е? Някакви тънкости при лепенето?
tyrnokop - специалист
Днес пристигнаха уредите. Ще разгледаме само няколко по-интересни момента.

Изображение

След като разопаковаме започваме с монтажа на керамичния плот.

Изображение

Прави впечатление, че кабел и щепсел не са включени в комплекта. В упътването пише, че е нужен 3 жилен кабел 6 мм2. Закупих 3 жилен, само че 4 мм2. Подготвяме кабела за свързване към тялото на плота.

Изображение

На гърба на плота има пластмасово капаче, под което е клемореда, както и табелка, указваща начина на свързване.

Изображение

Работим по втората легенда.

Изображение

Идва ред да измерим мястото, където ще монтираме. Трябва да изрежем кухненския плот за да вградим плота с котлоните. Тук отново спазваме написаното в книжката на уреда.

Изображение

След като приключим с рязането намазваме ръба на плота с хидроизолационен материал. Аз използвах санитарен силикон

Изображение

Наместваме керамичния плот в отвора.

Изображение

И захващаме, следвайки книжката.

Изображение

Така изглеждат крепежите.

Изображение

Правим отвор във фазера на кухненските си шкафчета за захранващите кабели.
Фурната дойде с кабел, но щепселът и е неразглобяем и дупката във фазера би станала прекалено голяма и грозна. Затова разкачаме кабела от фурната и първо го нанизваме в отвора, а след това го свързваме отново към фурната.

Изображение

При монтажа на фурната няма нищо особено. Просто приплъзваме и закрепяме с 4 винта по периферията на фурната към ПДЧ-то

Изображение

Остава ни само да тестваме дали уредите работят.

Изображение

Изображение
Да размърдаме малко темата като задам същия въпрос ,но към днешна дата
Съществува ли услуга разкрой и пробиване на плоскости ? :?
Става въпрос за Пловдив.
Знам само за Съливер,но ги излючвам като опция към момента.
Търся фирма, която да предлага услугата разкрой,кантиране и разпробиване на ПДЧ плоскости.
Искам да си направя скрин за спалня с три чекмеджета,като ще се използва обков на Блум,защото вече знам как работят техните неща.
Преди години не се е предлагала такава услуга,но не вярвам към днешна дата да няма такава фирма,за това се обръщам към вас за повече информация.
kabel96 - специалист
И защо изключваш Съливер .Аз преди месец разкроявах 20 шкафа при тях и съм супер доволен.
Изображение
Защото сроковете за изпълнение са им големи(натоварени с много поръчки)
Не вярвам да са само те в града изпълняващи подобни услуги,открих и други фирми като Salex,Мебелин07,но нямам събрано мнение за тях(цени и качество).
Обърнах се към темата,за да събера свежи отзиви за подобен вид услуги извършващи се в Пловдив.
В Съливер имат ли и услугата проектиране на мебели(тоест ти казваш размерите на дадена мебел,а те да изчислят точните размери на необходимите плоскости-разкрояват,кантират,разпробиват и ти сглобяваш) или трябва да имаш подробна скица с техническите данни?
kabel96 - специалист
имат и струва 10 лева проекта
Благодаря Kabel96,ако не открия друга фирма ще се обърна и към тях.
В града ни сред домашните майстори се носи мнение,че впоследните две-три години въпросната фирма не с това качеството,което е била
за това си ги оставих като краен вариант,не ми се иска да вложа пари за хубав обков,а пък да са оплескани плоскостите.
Има вариант за специализирана помощ(майстор),но вече "парен каша духа"(работеше бързо ,но без особенна прецизност,след него имаше много поправки)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Съществува ли услуга разкрой и пробиване на отвори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: