• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
kristiqni - специалист
Купихме този плот-189лв. може и да кажете, че е боклук,но пък е малък и винаги може да се смени с по-голям!Все пак не е скъп и с 3 г. гаранция все ще му се избият парите :)
Изображение
Купихме и мивката,но на нея снимки след като я монтираме.
Кухнята ще е готова след седмица и сега бързаме в избора на ламинат,а и смесител не сме избрали-но и това ще стане тези дни.
Надявам се след месец вече да привършим и да ви покажа постиженията ни :lol:
Оле сега се чудим и за осветлението над мивката-дали да е с две луни за мебел или само една лампа :?
XpacTa - специалист
Ако плота има функциите които ти трябва значи не е боклук.
kristiqni - специалист
За сега поне напълно задоволи изискванията ни. :)
Сега възникна въпроса за монтирането на плота над фурната :?
в една тема имаше въпрос за изолирането на тръбичките за газта от фурната,но така и нямаше конкретен отговор :|
Дали има значение за размерите на шкафа в който ще се вграждат :?
Трябва ли да предупредим фирмата,която ни разкроява кухнята,че плота е на газ и под него ще се монтира фурна :?:
invizitor - специалист
по принцип фурните са направени така,че да може да се поставят всякакви котлони(имат доста светло разтояние отзад между плота и фурната). Много рядко се появява проблем и то е когато плота е 3 см, а котлоните са за плот 4 см и са от марката евролукс и двата уреда.пак става,ама с бой.проблеми при други марки не съм срещал
invizitor - специалист
shadowman написа:
Аз бих насочил вниманието ти към BLANCO или Eurolux. Тази мивка скоро ще бъде монтирана на мястото си. Тия китайските аз не ги харесвам.
Изображение.

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=4&pid=498

това е новата серия на тези мивки и имаше 100% оплаквания от клиенти (2 от 2) че се драскат много лесно.не че искам да кажа нещо против просто за информация
kristiqni - специалист
Благодаря invizitor,дано нямаме проблем,както казаш.
Купихме вече и фурната-Електролукс EOB 53102 X
Изображение
Не можем обаче да открием спот със стъкло в цвят същият,като бордото от кухненската мебел :sad: сега търсим вариант за обединяване на няколко единични спота върху едно тяло от ПДЧ-то бордо на кухнята-не знам дали ме разбирате :? сега ще търся из форума такива идеи :roll: и обяснения на свързването.
kristiqni - специалист
Здравейте,след малка раздяла имам спешен въпрос :?:
сега сглобяваме кухнята и не сме сигурни в монтажа на фурната и газовият плот-какви са разстоянията помежду и изобщо който с каквото може да помага.
Изчетох форума със съвети,но нищо конкретно не прочетох.
Освен всичко така са ни направили шкафа,че е без чекмедже под фурната-не знам дали просто са го забравили или така са го проектирали,
но понеже ние си дадохме наш проект в него го имаше, а фирмата не са го изработили :?
Всъщност имаме си да сглобим две страници,една плоскост-дъно с крака и още една плоскост със същият размер,която предполагам е тази на която ще стъпи фурната на определена височина от дъното,
имаме и едно чело,което явно затваря разликата-фугата между дъното и плоскостта на която стъпва фурната.
Закрепва ли се фурната към дъното-мисля не :? само странично с 4 винта? Посъветвайте ни нещо за монтажа на газовият плот :|
kristiqni - специалист
Нещо ни обягва :? при монтажа на газов плот над фурна остава ли винаги по-голяма фуга :?: от къде можем да видим как се монтират :sad: плота е 3см и не поема дебелината на плота :sad:
shadowman - майстор
Към всеки уред за вграждане си има книжка с упътване за монтаж и експлоатация. Описано е какво разстояние е нужно на фурната, над фурната (под плота) остава фуга от около 1см, тази фуга слъжи за охлаждане. За монтжа на котлона вижте книжката. Понякога скобата с която се захваща котлона за плота е пригодена за 3 и 4 см плот, тоест трябва да се обърна.
danev_tr - специалист
Фирмата която ви е направила разкроя разпробила ли е страниците за мини-фикс или поне за най-обикновенни видии, ако е така просто зглобете шкафа и поставете(непъхайте) фурната във отвора като я прехванете със четири видии челно към страниците, а ако са направили великата глупост да не ви прогонят шкафовете, което е щяло да им коства нищо повече от два часа със размотаването, тогава ми дайте височината на шкафа, със термо-плота, и габарита на лицето на фурната за да видим къде точно трябва да поставите делителното дъно върху което стъпва фурната, както и ширина, дължина и височина на котлоните за да ви обясня как да осъществите монтажа им. Извинявам се за това, че напред във времето не ви отговорих във лични съобщения, за да поема вашите неща, но тогава поръчките перхвърлиха границите на възможностите ми.
Дано не сте оплескали много нещета, но дори и така да е всяка грешка може да се прикрие.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Може ли някой да помогне,като проектира кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: