• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
О да писах си с тази Пловдивска фирма...наистина са хубави, проблемът беше баче че на нас ни трябваше сифона да е в дясно, а при тях всички бяха посредата :sad:

Сега направхме някои промени..ще питам мъжа ми..май вече няма значение къде ще е сифона.

Може ли да ми кажеш каква е дълбочината на мивката?

Така ми се иска мивката ни да е такава, а не от сивите гадни мивки

И дайте съвет дали да се тормозим да правим шах матно тъмен цокъл ..светли врати..тъмен плот...светъл гръб или да правим всичко дюс. По-точно като теб Shadowman. Някои пък си слагат кантовете тънми, за да се виждат. Иска ми се да е красиво, но ме е страх от много мислене да не стане обратното.
shadowman - майстор
http://www.fat-bg.com/
На сайта са описани размерите на мивките.
Относно другите терзания то те са си ваше решение, аз не обичам шаренията, виж ако е малко загатнато може, но кухнята ще е у вас и вие ще си я гледате.
iolly_ - специалист
Малко се загубих, но ето ме пак. За жалост кухнята е стоварена сглобена на модули и тепърва ще се сглобява..то нашата няма край.

В крайна сметка се отказах от мивките на Fat, защото ги видях на едно място и ми се видяха някак неестествено боядисани. Взехме една, кояо се води Рондовал на фирма Бланко и много и се радвам. Взехме и вграден дозатор за течен сапун.

Обещавам следващите дни да съм по дейна във форума, защото сглобяването на нашата кухня е доста специфично и ще е интересно за форума.
extim69 - специалист
даите някаква идея как да фиксирам горните шкафове
планката на която се закачат,е квадрат и се вижда над шкафа
с отвор около 1,5см,така че да станат наравно
стената е тухла ,двоен зид
shadowman - майстор
Говориш за планките на полските кухи предполагам. Като са ме търсили да монтирам такива съм взимал триъгълна планка за тази цел.
bisserk - помощник
Здравейте,

Моля за съвет относно моя проект за кухня. Предвидил съм да е на стената на хола до комина/отдушника.
Тъй като в момента предстои оправянето на пода и решението за настилките, как бихте ме посъветвали относно ламинат?
Първоначално мислех да е изцяло ламинат, но ми казаха, че е възможно като се стъпва покрай кухнята и да повдига леко. А освен това не ми се мисли как ще вадя ламината изпод долните шкафове при някакво наводнение.
В тази връзка съм решил да положа плочки (теракот или гранитогрес), на които само да стъпи кухнята и шкафовете предвидени за пред комина (които ще скриват и тръбите).
Колко трябва да е ивицата от плочки, за да може хем крачетата на кухнята и шкафовете да стъпят върху тях, хем даможе да се постави и скриващ перваз долу, като това да не е проблем при полагането и на ламината. (А и евентуални интервенции по него, ако се наложи.)?

Мислех да пусна плочки на ивица 60см (като пред комина ще дойде на 31см), но имаше коментари, че щяло да изглежда грозно като поставя и лайстна на свръзката с ламината. Препоръчаха ми да правя на 52см, но така краката не стават ли много навътре?

Прикачен файл

apartment-hol-m.PNG
позиция на кухнята на стената в хола
apartment-hol-m.PNG (38.23 KиБ) Видяна 3296 пъти

Прикачен файл

Изобр000-m.jpg
Стената с тръбите и комина. Под шпакловката е фибран...
Изобр000-m.jpg (48.13 KиБ) Видяна 3296 пъти

Прикачен файл

skica-kuhnq-m.jpg
Такова мисля да е разпределението на шкафовете.
skica-kuhnq-m.jpg (28.25 KиБ) Видяна 3296 пъти
bisserk - помощник
:?: Няма ли специалисти?
Sigi - специалист
Според мен е добре плочките да излизат пред кухненските шкафове, заради водата, която пръска, а понякога и разлива около мивката. А и при готвене се случва да поизцапа човек. Така няма да ти се съсипе ламината.
mim - специалист
и после като в една друга тема, детето виновно, че изтървало горещия тиган и съсипало ламината :-D
плочките да излизат хубаво напред, да се стъпва на тях, според плана поне да покриват и обхвана на вратата
Sigi - специалист
Ти остави детето. Ама някой от родителите, като залее, е тогава започва скандала... :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: