• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
shadowman написа:
Само да спомена, че нашито хора от Кроношпан копираха сиво-бежавото и пясъчно зебрано на Егер, другите не ги запомних. Това го казвам щото ще е по-евтин от егер-а, но и като качество ще е по-лошо. В Съливера има хубави плотове на Егер, но някои са без стенен панел (но като чета ще си с плочки), и друго че Съливера в събота не работи.
Това е интересно! Аз си бях харесала едно зебрано на Кроношпан, ама то се оказа гланц и затова се отказах.

Беба,
Един съвет, обикаляй по мебелните фирми и магазини. Там има доста мострени кухни и ако не друго може да придобиеш по-ясна представа как ще изглежда даден цвят в действителност. А и работят през почивните дни. Когато се спрях на цвета на вратичките и започнаха да ги режат и окантват, взех едно по големичко парче от плоскостта и срам не срам тръгнах с него и го налагах до предполагаемите плотове за да се ориентирам.
Fortune - специалист
беба написа:
Значи мъжа ми трябва да си вземе отпуска за да разгледаме, странно ми е наистина, хората могат основно в почивните дни да си изхарчат парите. Даже не съм предполагала, че е възможно все още някой да си позволи да не работи в събота даже и в неделя :?
Отплеснах се....

А ще върви ли сиво като плот? Това което изглежда като инокс?
Може да опиташ също дали плот зебрано или по-скоро Коко Боло (на мен много ми хареса) ще стои добре на бежавото зебрано. Наистина по дебел плот стои по-красиво.

Виж като завършен продукт как "стои"маслина севия (композицията от 378 лв.) и Коко Боло (529)

http://209.85.129.132/search?q=cache:6C ... clnk&gl=bg
shadowman - майстор
беба написа:
Към Тека съм се насочила, с две корита /голямо и малко/ и плот, оцедник май се казва.
До сега съм монтирал 2-3 мивки на ТЕКА но с едната го ядох, а другите не ги помня.
m84 - специалист
Здр.,и аз да дам мнение по темата.
От един месец имам нова кухня и да ти кажа,че миялната ми е тично на ъгъла до мивката и ми е много удобна даже-от мивката направо в миялната,а ако е по далече от мивката е по кофти за зареждане,щото някои посуди трябва да се изплаканат от яденето(остатъци) и тогава да заредиш,а що се отнася до мивката моята е на Тека с най голямото корито и отцедник-много е удобна пълня си кофата с парцала за
миене,със стоящ смесител на Видима.За термоплота гледай да ти е по изчистен,че да не стане голяма шарения със ПДЧ-то.
Успех!
Fortune - специалист
m84 написа:
От един месец имам нова кухня и да ти кажа,че миялната ми е тично на ъгъла до мивката и ми е много удобна даже-от мивката направо в миялната,а ако е по далече от мивката е по кофти за зареждане,щото някои посуди трябва да се изплаканат от яденето(остатъци) и тогава да заредиш,а що се отнася до мивката моята е на Тека с най голямото корито и отцедник-много е удобна пълня си кофата с парцала за
миене,със стоящ смесител на Видима.За термоплота гледай да ти е по изчистен,че да не стане голяма шарения със ПДЧ-то.
Успех!
Като отваряш миалната не трябва ли да се изтеглиш назад, около метър, тъй като се отваря фронтално, вратичката и е висока около 85? Най удобно е ако питаш мен да е отдясно (ако не си левак :)) -Отваряш миялната и директно от мивката ги поставяш в миялната. Това го казвам от опит - преди колко - вече 6 години, когато си купих миялна я бяхме монтирали на ъгъла и като застанеш пред отворената врата се налага доста да се навеждаш напред а и вече почти не стигаш коритото на мивката и накрая я преместих.

Колкото до плота, имах предвид ако се е спряла на бежавото зебрано, то е почти едноцветно, шарката му и много фина и почти няма рисунък и поне според мен може да се даде малко живец в плота, а и е много по практично от едноцветните - по-малко си личат надрасквания, капчици и т.н. А иначе си права, ако вратичките са с ярък рисунък или пъстри, нормално е плота да е обран, но пък ако вратичките са изчистени ... Но пак е въпрос на вкус. На мен ми стои малко измито и безлично, ако всичко е само беж, както пък и ако изцяло изработена в агресивни цветове би ме натоварвало, например ярко червена кухня с жълто, и по принцип харесвам дървесните шарки. Но е въпрос на вътрешно усещане.

Прикачен файл

Миялна отдясно.JPG
Миялна отдясно.JPG (43.18 KиБ) Видяна 5438 пъти

Прикачен файл

Миялна на ъгъл.JPG
Миялна на ъгъл.JPG (60.96 KиБ) Видяна 5438 пъти
Fortune - специалист
m84 написа:
От един месец имам нова кухня
Честито! Дай снимки! Аз на моята още имам какво да и довършвам, по-скоро дърводелеца де! Но като ми оправи хубавите дръжки и монтира шкафа на мястото на пералнята пак ще постна.
беба - специалист
Сега започвам друго да се замислям, дали е по удачно мивка с 2 корита или едно голямо :? Моя мъж, държи за две. Питам го понеже и той се включва в миенето на чинии :-D можело в едното да си слага неща, които нямало да мие в момента или да измие човек зеленчуци и е прав донякъде, но пък и голямо ме блазни. Миялната е дълече, оставям си място с идеята че някой ден може и да си купим, затова мивката трябва да е хубава и удобна най-вече. Утре ще ходим да разглеждаме и ако нещо ми хрумне или харесам ще докладвам.
shadowman - майстор
Може да вземете мивка с две корита и към нея аксесор, нещо като решетка или дъска която се поставя върху едната мивка, далавера е.

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=14&c=18
sasooooooooo - "специалист"
Наистина практично изглежда, ама цената не е ли мнооооого надута? :? За една дъска чак пък 130лв. :irre: Като сложим и мивката примерно около 400лв. иии...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Защо е тази дъска? Промишлените кухни слагат "дъски", но там става дума за много мивки и голям недостиг на рабортни плотове.
Мивка с 2 корита е най-добре. Винаги можеш да измиеш салата без да си сапунисваш ръцете заради 2 чаши. Още повече, че засега няма миялна. Едно голямо корито е за като ще миете агнето цяло....
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "НЯКОЛО ВЪПРОСА ЗА КУХНЯТА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: