• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
unclebim - специалист
Може би тази брошура ще ти бъде от полза за разположението на уреди и шкафове: http://blum.bg/popup/brochure_pdf/ep-10 ... 600&m=pdf#. Може би и това: http://www.hettich.com/intelligentkitchens/
$64EN - специалист
unclebim написа:
Може би тази брошура ще ти бъде от полза за разположението на уреди и шкафове: http://blum.bg/popup/brochure_pdf/ep-10 ... 600&m=pdf#. Може би и това: http://www.hettich.com/intelligentkitchens/
хиляди благодарности :) :gott: :respekt:

много е интересно и полезно
unclebim - специалист
Според тия линкове първоначалното ти разпределение на уредите изглежда по-функционално. При разпределението на шкафовете е добре да има симетрия. И едно лично мнение: направи кухнята максимално изчистена и светла (нямаш много пространство за тъмно), дръжки максимално тънки, (аз лично много харесах един модел по канта, който видях в Карло Даниели на Симеоновско шосе, не знам марка и модел обаче - на една бяла кухня са), разбира се ако не търсиш някакъв ретро ефект, цвета го съобрази с останалата част от помещението - първо избираш дамаските на мебелите и пердетата, после стени, настилки и таван. Ако те интересува още нещо, пиши на лични.
Fortune - специалист
unclebim написа:
Според тия линкове първоначалното ти разпределение на уредите изглежда по-функционално. При разпределението на шкафовете е добре да има симетрия. И едно лично мнение: направи кухнята максимално изчистена и светла (нямаш много пространство за тъмно), дръжки максимално тънки, (аз лично много харесах един модел по канта, който видях в Карло Даниели на Симеоновско шосе, не знам марка и модел обаче - на една бяла кухня са), разбира се ако не търсиш някакъв ретро ефект, цвета го съобрази с останалата част от помещението - първо избираш дамаските на мебелите и пердетата, после стени, настилки и таван. Ако те интересува още нещо, пиши на лични.
Що пък на лични?
:? Нали затова е форум.
Fortune - специалист
$64EN написа:
:)

благодаря за направеното усилие за проекта :)
оценявам го
наистина ако хладилника е плътно до вратата е много гадно . аз мислех да е на някакво отстояние от нея не плътно , примерно на 40-50 см.
а иначе исках да те попитам защо не може миялната да е до печката?

поздрави и приятен луйкенд
От практична гледна точка да не разхождаш много мръсните чинии :).

Най удобно - стоиш на мивката пълна с мръсни чинии, отдясно е миялната с отворена врата, с гъба обираш по-едрите отпадъци и поставяш чинията в миялната. А иначе ...
$64EN - специалист
Fortune написа:

Най удобно - стоиш на мивката пълна с мръсни чинии, отдясно е миялната с отворена врата, с гъба обираш по-едрите отпадъци и поставяш чинията в миялната. А иначе ...
значи не е заради нещо друго , само за удобство?
а иначе как мислите дали ще е удобно за работа ако мивката е в ъгъла и плотовете са на 90º , а не със скосение от 90 сантиметров плот , че моят приятел каза в никакъв случай да не е със скосен плот.

другото което си мислех тези дни е че хладилника може да се сложи на повече от 50 см. от вратата - да кажеме 70 примерно и си мисля че микровълновата може да е направо върху него , хладилника също няма да си го сменяме . размерите му са : ( височина , широчина , дъбочина + отстоянието от стената отзад) 145 , 55 60 . и тъка микровелето идва точно на нивото на очите :) .
другото което си мисля е долните плотове да са на 95 см височина .
горните шкафове да са дълбоки 35 см.
как ви се струват тези неща?
unclebim - специалист
Fortune написа:
Що пък на лични?
Щото влизам от време на време и не следя темите.
Fortune - специалист
unclebim написа:
Fortune написа:
Що пък на лични?
Щото влизам от време на време и не следя темите.
Направи си настройка да те уведомява за отговори по конкретната тема по e-mail.
Fortune - специалист
$64EN написа:
Fortune написа:

значи не е заради нещо друго , само за удобство?
а иначе как мислите дали ще е удобно за работа ако мивката е в ъгъла и плотовете са на 90º , а не със скосение от 90 сантиметров плот , че моят приятел каза в никакъв случай да не е със скосен плот.

другото което си мислех тези дни е че хладилника може да се сложи на повече от 50 см. от вратата - да кажеме 70 примерно и си мисля че микровълновата може да е направо върху него , хладилника също няма да си го сменяме . размерите му са : ( височина , широчина , дъбочина + отстоянието от стената отзад) 145 , 55 60 . и тъка микровелето идва точно на нивото на очите :) .
другото което си мисля е долните плотове да са на 95 см височина .
горните шкафове да са дълбоки 35 см.
как ви се струват тези неща?
Малко е височко 145 за микровълнова - трудно ще е за "качване" примерно на чиния със супа, то пак зависи колко сте високи, но при моя ръст 165 ми е високо.

Долните плотове няма проблем да са на 95, но е добре да се съобразиш с височината на печката си за да са на едно ниво. Моите са долу-горе толкова-93. За горните, не съм сигурна колко бяха. А иначе си мисля, че е по-добре прав ъгъл. Има механизъм за ъглови вратички, само незнам колко струва. Моите ъгли поне са прави, иначе ще има повече снадки на плота.
Честно казано нямам наблюдение за скосени плотове на живо :)
$64EN - специалист
Малко е височко 145 за микровълнова - трудно ще е за "качване" примерно на чиния със супа, то пак зависи колко сте високи, но при моя ръст 165 ми е високо.

Долните плотове няма проблем да са на 95, но е добре да се съобразиш с височината на печката си за да са на едно ниво. Моите са долу-горе толкова-93. За горните, не съм сигурна колко бяха. А иначе си мисля, че е по-добре прав ъгъл. Има механизъм за ъглови вратички, само незнам колко струва. Моите ъгли поне са прави, иначе ще има повече снадки на плота.
Честно казано нямам наблюдение за скосени плотове на живо
за супата не се бях замислял , но на мен ми е добре тази височина , ще проверя и на наще как ще им е :)

а на теб мивката във ъгъла ли ти се пада? при събирането на двата плота?
с такива механизми ще бъде да и не са кой знае колко скъпи .проверих вече :)
печката е висока 85 см. , но може да се вдигне до нивото на плота без проблем :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: