• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
$64EN написа:
Малко е височко 145 за микровълнова - трудно ще е за "качване" примерно на чиния със супа, то пак зависи колко сте високи, но при моя ръст 165 ми е високо.

Долните плотове няма проблем да са на 95, но е добре да се съобразиш с височината на печката си за да са на едно ниво. Моите са долу-горе толкова-93. За горните, не съм сигурна колко бяха. А иначе си мисля, че е по-добре прав ъгъл. Има механизъм за ъглови вратички, само незнам колко струва. Моите ъгли поне са прави, иначе ще има повече снадки на плота.
Честно казано нямам наблюдение за скосени плотове на живо
за супата не се бях замислял , но на мен ми е добре тази височина , ще проверя и на наще как ще им е :)

а на теб мивката във ъгъла ли ти се пада? при събирането на двата плота?
с такива механизми ще бъде да и не са кой знае колко скъпи .проверих вече :)
печката е висока 85 см. , но може да се вдигне до нивото на плота без проблем :)

Прикачен файл

14-03-09_0836.jpg
14-03-09_0836.jpg (40.25 KиБ) Видяна 3437 пъти
$64EN - специалист
и нямаш проблеми при това разположение ?
защото и моят приятел тъка ми каза да го направиме още първият път . точно по същият начин , но ми се стори , че ще е някакси неудобно :? знам ли , като не съм го виждал на живо и ми е странно
Fortune - специалист
$64EN написа:
и нямаш проблеми при това разположение ?
защото и моят приятел тъка ми каза да го направиме още първият път . точно по същият начин , но ми се стори , че ще е някакси неудобно :? знам ли , като не съм го виждал на живо и ми е странно
Както виждаш мястото ми е ограничено, но на мен ми е удобно - миялната е вляво, не е много широко но спокойно мога да съм пред мивката и миялната да ми е отворена. Незная дали се вижда на снимката, но десния плот не е със стандартния размер 60с м. Направих шкафа с дълбочина 40 см и може би затова нямам проблеми с мивката, ако беше 60 см, може би трябва мивката да е малко по наляво.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А! Най-сетне някой да покаже ъглово поставена мивка! Толкова проблеми решава!
Fortune - специалист
n_a написа:
А! Най-сетне някой да покаже ъглово поставена мивка! Толкова проблеми решава!
:)
На мен ми е удобна. Но за да е удобна за обслужване коритото трябва да е преди ъгъла, да може фронтално да си точно срещу мивката.
Но пак всичко е въпрос на място, понякога се налагат и малки компромиси.
$64EN - специалист
това е най-последния вариант ,който направих.има най-много място на работни плот между мивката и печката . миялната е под мивката вляво .
хладилника е на 55 см. от вратата на снимките , но може да се отдалечи още малко от вратата

Изображение

Изображение

Изображение

по този начин на разпределение мисля че ще е най-удобно. взима се нещо от хладилника , измива се , обработва се и се готви
trevora - специалист
С тези чекмеджета на ъгъл ще имаш ядове.Трябва да слагаш бленди,за да могат да се отварят,което ти намаля размера на шкафа.Отделно ъгъла остава абсолютно неизползваем.Лично на мен ми допадна най-много този вариант ,но може би печката да мине на реда на хладилника,отделена с някакъв малък шкаф.
Размера но това е 250 /230.
П.П И снимките ги качих в обратен ред :|

Прикачен файл

17862933161706650799.jpg
Варианта който ми допада на мен
17862933161706650799.jpg (24.82 KиБ) Видяна 3204 пъти

Прикачен файл

1.JPG
Нещо такова
1.JPG (83.91 KиБ) Видяна 3203 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (82.17 KиБ) Видяна 3203 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (93.57 KиБ) Видяна 3203 пъти
$64EN - специалист
trevora благодарности за направения проект :sun:
но и така става доста малък работния плот , особенно между мивката и печката . в момента ни е дори по-малък плота и за това съм готов на компромис - хладилника да е то ТВ-то на 50-60 см. от вратата , само за да е по-голям с повече пространство за работа
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: