• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
maxuel82 - специалист
Сигурно вече Ви досаждам,но ще ме коригиарте ли ако съм допуснал грешка :partyman:
Прикачен файл:
SNV81403.JPG
Благодаря !
ZEDYCUS - майстор
394х520 вратата, иначе няма да имаш фуга. :partyman:
Стиви - специалист
А провери ли отвора за успоредност и прави ъгли? Ако ги има ще е изключение :wink:
Ако няма, ще е добре да направиш рамката и от външна страна, а вратичките да влизат в нея.
nikolovvd - майстор
Измери двата диагонала! Ако са равни можеш да действаш, но ако има разлика ще трябва да намалиш малко размерите, за да може да монтираш правилно. В противен случай вратичките няма да се затварят добре, а и ще се разминават - едната ще е провиснала надолу, а другата ще стърчи нагоре.
Стиви - специалист
Само с мерене на диагонали не е сигурно :!:
Първо трябва да премери успоредността в няколко точки - през около 20 см. После равнинността да няма дъга. Само ако страните са прави и успоредни, може да премери диагоналите, за да провери дали има прави ъгли!

Може и без рамка. Просто правиш вратите по-големи и монтираш от вън с панти за покрит или полупокрит кант.
nikolovvd - майстор
Предполагам, че колегата иска да изравни нивото на плочките с нивото на вратичките.
Иначе може само с две плоскости, монтирани на вътрешните страни на отвора, да захване пантите на вратите.
От снимката не може да се получи вярна представа за това крива ли е или права повърхността, но винаги може с диамантен диск да се изравни така, че да пасне точно.
maxuel82 - специалист
Почти е право - разлики от 1 до 2 мм :-D но мосля че не е голям проблем ! Освен това е на вилата на село така че не е много отговорно :idea:
maxuel82 - специалист
Горния шкаф е сглобен :partyman: след цели 5 часа работа :partyman: , но пък изпипах всичко до десета от милиметъра - разбира се мерих и с шублера :lol: може да ми се смеете, но на ролетката нямам вяра за такива прецизни работи ! Използвах винтове 3,5Х50 като предварително пробивах с 2,5 мм и правех легло така, че да потъне главата наравно с плоскостта !
Прикачен файл:
SNV81406.JPG
Прикачен файл:
SNV81409.JPG
Отвора ф 120 за абсорбатора - не е перфектен ама няма да се вижда :-D
Прикачен файл:
SNV81407.JPG
Сгобен вид
Прикачен файл:
SNV81414.JPG
Забравил съм да кажа да ми пробият отворите за пантите ,НО предпоалгам ще се наложи да прерязвам вратите по дългата старна тъй като сега разстоянието по средата там където се събират вратите е само 1мм. С колко да ги намаля - 1 или 2мм. :?
Прикачен файл:
SNV81412.JPG
!!
EDI - майстор
Как мислиш да огънеш гофрираната тръба на 90 градуса на това малко отстояние. :?
maxuel82 - специалист
Малко трудно ,но става, пробвах, иначе заемам от пространствито и на горния шкаф :idea: ! !
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: