• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
maxuel82 - специалист
Тука намерих една статия за мебелните панти http://napravisam.net/?p=21558 - нищо не разбрах :? А има ли някакъв "пиниз" и стандрат при монтирането и реглажа на пантата т.е. пантите в моя случай са с ниско и среднно рамо ,имат амортесьор за плавно прибиране и клик за лесно откачване и закачване ! Главата на пантата монтирам в отвора на вратата и захващам с винтовете ,.. а след това как се процедира предполагам трябва още един човек да държи вратата ,а другия да захване рамото на пантата за страницата :? но този вариант ми се вижда абсолютно неточен :?
miliad - майстор
Обикновенно отворите за винтовете на основта на пантата са на 37мм навътре от ръба, и на 16мм встрани от оста, на
центъра на отвора за пантата, който си пробил във вратата.
Изчертаваш си къде трябва да са винтовете и захващаш основата без да натягаш много винтовете, след това закачаш вратата с пантите. Иначе има и шаблони за това.
viewtopic.php?t=34683
А и тази viewtopic.php?f=35&t=39287
pachosz - специалист
EDI написа:
Как мислиш да огънеш гофрираната тръба на 90 градуса на това малко отстояние. :?
И аз точно това си мислех като гледах снимката.
А вратите с по 1 мм им е достатъчно, аз даже бих намалил само едната с 2 мм, то няма как да се види, трябва с ролетка да се мери.
Справяш се за сега, нищо, че бавно. За къде да бързаш ;) Скоро ще го видим завършено и монтирано надявам се.
pachosz - специалист
maxuel82 написа:
предполагам трябва още един човек да държи вратата ,а другия да захване рамото на пантата за страницата :? но този вариант ми се вижда абсолютно неточен :?
При теб в тоя случай няма да го захващаш за страницата, а за тавана и делителя.Точно така, хвани някой да държи вратата на 180' спрямо тавана (т.е. да е успоредна, щото те нивата малко се разминават), наляво-надясно провери да е по средата (горе-долу) и завивай смело, ама по средата на каналчето за винта, да може после да регулираш ако се наложи наляво или надясно. После затваряш вратата и ако опира горе ръба й в тавана, отвий болтчето на пантата за регулиране навътре и навън на вратата, вдигни вратата да е отворена на малко повече от 180' спрямо тавана и завивай болтовете. И си готов.
За долния шкаф пак така, ама тогава вече на страниците ;)
maxuel82 - специалист
Работата върви бавно и славно :-D ,но без Вашата помощ нямаше да се справя :prayer: :partyman: Тъй като почнах отгоре надолу - може и да не е правилно, но ми се стори по-лесно, защото ако бях направил първо долния шкаф той щеше да пречи при дупченето на дупките ,монтажа на аспиратора и т.н. :idea: :arrow: стената е от газобетон,а аз нямам доверие на дюбелите в газобетон и затова захванах шкафа с шпилки 8мм. мисля, че стана здраво ! Днес нямаше кой да ми помага и ето каква "установка" направих за монтажа на горния шкаф :lol: нивелирах идеално :mrgreen: и затегнах яко :partyman:

Прикачен файл

SNV81416.JPG
nikolovvd - майстор
А-хааа, викнал си неволята! :-D
Когато човек мисли, винаги работата му спори. :roll:
maxuel82 - специалист
Има ли някакъв стандарт при монтирането на крачетата :? имам предвид разположението им върху плоскостта :? Така
Прикачен файл:
SNV81419.JPG
или така
Прикачен файл:
SNV81420.JPG
Стиви - специалист
Ако ще монтираш лайстна под шкафа има значение, но като гледам май искаш крачетата да се виждат, така че няма значение. Както ти харесва. Гледай обаче да се по-близо до страниците, за да не се огъне дъното от тежестта.
maxuel82 - специалист
Да ще монтирам лайсна за да не се виждат крачетата !Къде трябва да ги сложа
dadko - майстор
Тези крачета ми се виждат по- дебели от обичайните, към които се закрепва цокъл посредством щипки
Изображение
Явно няма да се слага цокъл
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: