Мечтата на всяка домакиня
borkata3000 - специалист
Изображение
Изображение
Това имам предвид. Точно около тази част на кухнята вода няма как да се събере, а теракота се мие с влажен моп и ето го как е цъфнало.
В новата кухня смятам да предприема нещо, за да защитя материала от раздуване. Например запечатване с восък, освен ако не намеря специализиран препарат.
Spokoiniq - майстор
Ако правиш нова кухня пич има едно решение само-корпусите на крачета и первазите да опасват открай докрай, защипани на крачетата.Мойта кухня е италианска, но мисля че и тук се намират тия цокли, като первази за ламинат, но по 12-15 см са, със еластично силиконово крайче като на водобранка на плот,имат 90% и прави снаждащи профили, а за тъпи ъгли се зарязва отзад оребрението, което се явява релса за щипките към крачетата, и с леко нагряване с пищов се огъва до нужното.Заеби ги тия селски айковски изпълнения със завършваща страница до земята, кухня е тва, не е спалня и влагата ше му е.е мамата рано или късно.
shadowman - майстор
Определено страница до земята е по-интелигентно решение, но тя се монтира само на краен шкаф, ако кухнята е между стени няма нъжда от нея. Невярвам да е по-хубаво да се завърти с цокъл (знам го от опит, че е така). А миенето на пода е решение на човека, винаги се предупреждава, да се мие с леко влажен парцал точно поради причината надуване.
Има алуминиеви цокли (понеже си от Пловдив мога да ти кажа къде се продават, но пък този които ще ти прави кухнята може да ти купи).
shadowman - майстор
Spokoiniq написа:
Ако правиш нова кухня пич има едно решение само-корпусите на крачета и первазите да опасват открай докрай, защипани на крачетата.Мойта кухня е италианска, но мисля че и тук се намират тия цокли, като первази за ламинат, но по 12-15 см са, със еластично силиконово крайче като на водобранка на плот,имат 90% и прави снаждащи профили, а за тъпи ъгли се зарязва отзад оребрението, което се явява релса за щипките към крачетата, и с леко нагряване с пищов се огъва до нужното.Заеби ги тия селски айковски изпълнения със завършваща страница до земята, кухня е тва, не е спалня и влагата ше му е.е мамата рано или късно.
С какво е по-различна мебелта в кухнята и спалята? Един смесител и една мивка, ако всичко е направено както трябва не би трябвало да има проблеми. Въпроса е как ще се почиства пода, а дали е кихня или гардероб не е важно. За каква влага говориш в кухнята, тя ако ти идва от стените е друго.
Всяко нещо си иска нужната подръжка и с нужните материали. Това е истината.
peshev-ko - специалист
Здравей,borkata. Мисля,че канта ти е хартиен.Или поне така изглежда.А ето ти един добър начин за предпазване...Краката са пластмасови,имат резба за регулиране на височината.Монтираш ги на дъното,след това монтираш щипките(те са в комплект с краката) към цокъла и щракваш към краката.Готово!
Посредством краката повдигни шкафа на 5-7мм. от земята и никога няма да имаш този проблем.
peshev-ko - специалист
снимки...

Прикачен файл

DSC00042.JPG
DSC00042.JPG (13.15 KиБ) Видяна 8664 пъти

Прикачен файл

DSC00043.JPG
DSC00043.JPG (235.82 KиБ) Видяна 8664 пъти

Прикачен файл

DSC00044.JPG
DSC00044.JPG (186.57 KиБ) Видяна 8664 пъти
peshev-ko - специалист
Забравих,краката са 5, 7,5 ,10см
Spokoiniq - майстор
Човека има предвид миене на теракот, което не винаги става с полусух парцал, водата подлизва под цокъла или остава по него заради парцала, важи и за страницата.Не е вярно за опасването, не е по-нестабилно, просто в бг някой е решил че долен ред трява да завършва със страница и цокъла за по-лесно да забива в него.Решения има много , стига с тия кутийки ширпотребни, а?
peshev-ko - специалист
Тогава ще повдигне с 1см.Имам направени над 100 кухни и не съм имал такъв проблем.
А относно ширпотребите ето ти едно мое изпълнение.Сам прецени...

Прикачен файл

PIC_0005.JPG
PIC_0005.JPG (128.61 KиБ) Видяна 8601 пъти
shadowman - майстор
Spokoiniq написа:
Човека има предвид миене на теракот, което не винаги става с полусух парцал, водата подлизва под цокъла или остава по него заради парцала, важи и за страницата.Не е вярно за опасването, не е по-нестабилно, просто в бг някой е решил че долен ред трява да завършва със страница и цокъла за по-лесно да забива в него.Решения има много , стига с тия кутийки ширпотребни, а?
Темата е Мислили ли сте как да защитите ПДЧ-то от раздувки?, а не как да мием теракот. И ако си ми проследил идеята би трябвало да си разбрал, че за всичко си има начини, даже и за миенето. И понеже разбираш от шир употреби (в случая за шкафове и цокли) дай идея за цокъл. Да спомена, че навремето като започвах да работя това фирмата внасяше кухни от Гърция и какво поставяха от долу? Преди време бях там и работих точно това което съм работил цял живот.
Чакам идеи.

Тема "Мислили ли сте как да защитите ПДЧ-то от раздувки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: