Мечтата на всяка домакиня
fire73 - специалист
Правя основен ремонт на кухнята и имам няколко въпроса! Първия: последен етаж съм и при дъжд ми изби чернилка на комина ... в момента го оправям на покрива, но не знам как да махна чернилката в кухнята!?!
Втори въпрос: в кухнята ми е паркет /така са я правили навремето/ и тъй като е доста добре, реших да го оставя засега - изциклих го, но ... абе грундирах го и той потъмня, а бях взел някакъв акрилен кид и той е по-светъл .... ако го фугирам с този кид и после отново го мина с грунд и после с лак ... дали ще стане нещо :?
Трети въпрос: смятам да взимам нова печка но искам да е комбинирна и на газ и на ток! въпрос ми е на какво да се спра и .... първо трябва да я купя нея и после ли да поръчвам мебелите .... за да е вградена? ... стига толкова за сега :)
alfman - напреднал
Въпреки че е минало доста време от запитването ти дано да не е късно да ти помогна с каквото мога. Това за чернилката ми е познато. Браточка комина ако е с циментови коминни тела трудно ще се измъкнеш от чернилката и ако имаш възможност ги подмени с керамични по 1,2 беше бройката последно, измазваш и ползваш дълбокопроникващият грунд СТ17 на церезит много е добър, шпакловаш с гипсово лепило СТ126 на церезит на мин 3мм и пак грундираш и пак тънко шпакловаш на 1 мм малко шкурка където трябва и пак грунд и боя.100% чернилка няма да има.Ако ти тухлен комина само минаваш процедурата с грундиране и шпакловане с продукти от церезит. Друг важен момент е поставянето на шапка на комина така че да не се допуска проникване на вода.

На вторият въпрос:оплескал си я. Най добрият продукт на пазара за обработка на дърво с боя е на Сикенс-дълготраен ефект на цвета, и предпазващ за дълго дървения материал. Трябва пак да циклиш и си вземи тази боя тя се състои от два компонента първоначална обработка с лак и окончателна обработка, които се продават в отделни кутии по 30лв. бройката. Вземи от тази за първоначална обработка две кутии, а от довършителната един брой, има различни гами за постигане на определен цвят и двете кутии трябва да са от една гама.

Трети въпрос: Не нужно да купуваш печката и тогава да поръчваш мебелите. Но е нужно да знаеш какъв плот искаш с четери или два котлона. Аз ти препоръчвам въобще да не се занимаваш с газ ако нямаш инстлация у вас, тоест ако си на бутилка.Газта е отживелица и е за пенсионери. Ползваш два керамични плота и те са ти достатъчни, все пак не си в ресторант, плюс това са икономични, защото не ги чакаш да загряват.

Тема "Основен ремонт на кухнята!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: