Мечтата на всяка домакиня
racer - специалист
здравейте!
в саниране никой не ми отговори,а нямам време-затова пиша и тук:
ще ремонтирам две кухни-и двете панел 1-ви етаж.в едната тече от десетилетия,от по-горния етаж-над мивката-вероятно спукани тръби...
беше спряло,но сега почна наново...въпроса е как да се справя с теча-има ли начин да си изолирам стената и водата да си капе зад изолацията ми?или трябва да вадя брадвата от мазата и да навестя съседите от по-горния етаж :-D (от там е теча-над мене никой не живее вече-човека почина)
2-рата кухня:север,две външни стени,избил е мухъл-сложили са стиропор 2 см,лепен с ц 200,и отгоре гипс без мрежа.естествено,веднага после е избил мухъл отново-ясно ми е защо(прочутата пароизолация...)
как да почистя мухъла?със саво направо върху стиропора,или трябва да го отлепям?
и после какво да правя?каква пароизолация да сложа?кое излиза най-евтино но ефективно:алуминиево фолио/xps/пвц тапет/блажна/?
благодаря! :2thumbs: ;D
racer - специалист
основното,коеот исках да разбера,е:
racer написа:
има ли начин да си изолирам стената и водата да си капе зад изолацията ми?

как да почистя мухъла?със саво направо върху стиропора,или трябва да го отлепям?
каква пароизолация да сложа?кое излиза най-евтино но ефективно:алуминиево фолио/xps/пвц тапет/блажна/?
racer - специалист
никой ли няма идея по въпросите ми?не се майтапя-ето я втората кухня:http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... id=7199820
страшно е :no:
rusev - специалист
Трябва да се спреш по някакъв начин теча за да не стане така, че след известно време, ако тече зад някаква изолация да остане само изолацията. Колкото до мухъла, има специални препарати, с които се мие, но сега не мога дасе сетя за марка. Потърси в нета.
racer - специалист
благодаря за бързия отговор.
теча незнам как ще го спра-едва ли съседите ще искат да си разбиват мивките дето са зидали заради мене-интересно дали законодателството не е уредило този въпрос по някакъв начин?някаква наредба или нещо такова?тоест ако не спрат теча над мен дали няма да мога да извикам хеи да ги глобят или нещо такова?
втората кухня:аз мухъла ще го чистя със саво,но незнам трябва ли да отлепям стиропора,или да пръскам направо отгоре?
rusev - специалист
Мисля си, че ако се застрахова имота и след това се проявят течовете, застрахователите ще накарат съседите да отстранят проблема. Но това само догатки, които са основани на непотвърдени слухове.
detelin - специалист
За мухала .белина Аче ,или ПРЕГНОЛИТ ПРИМ .Ама си оправи теча
Антония - специалист
Не може да отстраниш мухъла докато тече вода. Да, със Саво ще изчезнат външните му проявления, обаче спорите ще са си там и за нула време ще "изкласи" нова реколта, уверявам те. Съветът ми е да установиш какво тече, не може да е чак толкова трудно. Уверена съм, че съседите ти не биха искали да си развъждат гадни плесени и вместо да застрашават здравето на децата си ще предпочетат да направят един ремонт.

И във втората кухня имаш подобен проблем -- мухъл избива, защото е влажно. Дали защото няма аспиратор, дали защото не се проветрява често, не знам. Ама за да се спасиш от гъбите трябва да регулираш влажността в помещението. Вземи си уред за измерване на влажността (видях в Практикер подобни за направо символична сума) и виж какво ще ти покаже. Мисля, че е здравословно влажността да е 45-55%. Ако е по-висока... мисли варианти за намаляването й. Чак тогава ще успееш да постигнеш чисти стени.

А за почистването със Саво -- мислиш ли, че течността може да проникне ПРЕЗ стиропора и да стигне до стената? Колко е дебел този стиропор и с колко точно течност искаш да го накиснеш? Колкото и да не ти се иска, ще се наложи да свалиш всичко от стената според мен.

Въобще алгоритъмът за взимане на решения е следният: 1) установяваш причината за проблема; 2) отстраняваш причината за проблема; 3) бориш се с последствията. Не може да тръгнеш отзад напред, както явно ти се иска :)

Стискам палци да се сбориш безпроблемно със съседите и успех!

Тема "ремонт на две кухни..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: