• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
totko - специалист
Здравейте!
След като обединихме терасата с кухнята, идва ред да се правят планове за разположението на мебелите и уредите в кухнята, което е много важно, тъй като сме в основен ремонт и предстои смяната на водопровод, пускането на мръсен канал от точката отбелязана на схемата, както и пускането на ел инсталация към бъдещите контакти и уреди.
Постарах се да направя схема с подробно описание на размерите на помещението, разположението на мръсен канал, водопровод, аспирация. Също така направих едно примерно нареждане на кухненските мебели, за което ще чакам вашите мнения, препоръки и нови предложения за разположението.

Изображение

Има и един проблем, с който не знаем все още как да се преборим.Става дума за чупката от 10 см, която на схемата се намира между печката и съдомиялнята.Тази чупка представлява част от бетонна носеща колона която няма как да бъде изкъртена. А желанието ни е огромно за един цял и дълъг плот по цялата дължина. Единствено се сещам за варианта да се използва по широк термоплот (вместо 60 да е 80см), но от прочетените теми в форума ми стана ясно че тези плотове са почти двойно по скъпи и няма голям избор. Така че ще ви бъдем много благодарни ако ни кажете как да си направим един цял плот :? ?
trevora - специалист
Можеш да снадиш плот 60 см+10 см парче с алуминиева Т образна лайсна или да си направиш плота от стеннен панел.
trevora - специалист
Някой ще ми кажели какво правя,че постоянно ми излизат по2отговора :?: :|
totko - специалист
Здрасти trevora! Тези големи, черни и красиви очи не мога да ги объркам втори път - знам че са женски :-D .Благодаря ти за включването, ще имам в предвид съветите ти.
А какво ще кажеш за рапозложението на уредите, мивката?На мен не ми се иска да тикам печката в ъгъла на терасата, защото предполагам че ще е крайно неудобно, примерно ако има тиган с дълга дръжка, не може да се обърне така че дръжката му да е към стената. Обаче, снощи си приказвахмс с моята половинка че може да оставим 30 см между стената и печката и ако за печката са нужни 60 см, значи остават още 42 см до чупката. Така ще има пространство и от двете страни на печката, което си мисля че ще е удобно, а отдолу ще има шкафченца за подрпавки и други неща необходими за готвенето :?
trevora - специалист
Има още един вариант за чупката,някакъв пълнеж да я изравниш с другата стена.Пускам ти два варианта,като на мен лично ми допада повече 2

Прикачен файл

1.JPG
2 вариант
1.JPG (16.61 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2 вариант
2.JPG (22.82 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

3.JPG
1 вариант
3.JPG (25.9 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

4.JPG
1 вариант
4.JPG (24.01 KиБ) Видяна 5123 пъти
trevora - специалист
При втори вариант нямаш ядове в различната дълбочина на стените,пералнята няма да се вижда от трапезарията,получаваш доста повече шкафове ,които в една купня никога не стигат,фурната е вдигната,което от личен опит знам е нещо адски удобно,но все пак вие ще си прецените,в крайна сметка на вас трябва да ви хареса :)
totko - специалист
Учудващо бърза си с 3D проектчетата ИзображениеИзображениеИзображение, каква ли програмка ползваш че стават толкова бързо :?
Малко коментари за това което си предложила. Разбрах аз защо пералнята отиде на другата стена и определено има логика да не се вижда. И при двата варианта мивката си я сложила в дъното, най-вероятно за да може да се оплозотвори максимално част от ъгловото пространство, но не са ли много тези 60 см които остават вдясно от нея?!Ако коритото е с оттичане, остава едно достатъчно пространство за етажерчица за отцеждане на посудата :? и всъщност тези 60 см не са никак много :) .
При първи вариант не ми харесва това че мивката е много далече от печката, а съм чувал :lol: че е хубаво да са близо една до друга.
При втория вариант вече се доближават, определено пространството на терасара до чупката е оползотворено максимално. А това там високото хладилника ли ще бъде там?!Ако е хладилника, редно ли е да стои близо до фурната, пък и той си има идеално място - другия край на терасата?!
Щях да забравя за варианта който предлагаш - с пълнеж да махна чупката.Абсолютно го изключвам този вариант, защото така губя ценно пространство и някак си обезмисля обединяването на терасата.
Щях да ти казвам и затова защо понякога ти излизат 2 пъти постовете.Струва ми се че е от лошият ти интернет и за да не се получава повече така, по-добре кликвай само веднъж на "Прати", дори и първоналчано да ти се струва че няма ефект от кликването.
trevora - специалист
" И при двата варианта мивката си я сложила в дъното, най-вероятно за да може да се оплозотвори максимално част от ъгловото пространство, но не са ли много тези 60 см които остават вдясно от нея?!Ако коритото е с оттичане, остава едно достатъчно пространство за етажерчица за отцеждане на посудата и всъщност тези 60 см не са никак много"
Не само за това,по същия начин тя няма да се вижда директно от трапезарията,а за това че е далеч от фурната,нормално един продукт първо се вади да речем от хладилника,после се измива,след което най-вероятно трябва да се нареже/празното пространство м/у мивката и готварския плот/и най-накрая стига до термичната обработка :)
Иначе това до фурната не е хладилника,ти си имаш място за него.Може да се направи шкаф с рафтове ,чекмеджета и изобщо какъвто на вас ви харесва. :)
А за постовете не е това,интернета ми е добър,нямам проблем със сървара и никога не натискам два пъти прати,затова и съм в невидение какво става? :?
velsi - Почетен майстор
trevora написа:
Някой ще ми кажели какво правя,че постоянно ми излизат по2отговора :?: :|
След като изпратиш поста и ти даде грешка, даваш "back" но вместо да даваш пак "изпрати" цъкаш си на браузъра "refresh" и гледаш долу където са мненията на другите преди тебе дали се е появило твоето. Ако го има вече, просто излизаш от екрана за писане на отговор.
ceco78 - специалист
TREVORA а на каква програма си правила проекта?
  • 1
  • 2

Тема "Дайте мнение за разположение на кухненските мебели и уреди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: