Мечтата на всяка домакиня
Lamer - специалист
Здравейте,
кухнята ми ще се намира в различна стая от комина. Ще се наложи да пусна тръба от аспиратора до комина (около 3 метра, права линия е) и да я зазидам с гипс-картон. Въпросът е за тези допълнителни 3 метра трябва ли да използвам от тия гъвкавите тръби за аспиратор (дето са разтегливи от един материал подобен на ламарина) или да си сложа нормална PVC тръба? втория вариант ми изглежда по-сигурен? Все пак тръбата е много по-здрава. Какво ще препоръчате?
Мерси :)
trevora - специалист
Това са специални тръби за аспиратори,аз съм с такава,моето разстояние също еблизо 3 метра.
aster - помощник
Аз съм с втория вариант, т.е с ПВЦ тръба
Все още не сме пуснали абсорбация, но се надявам всичко да е ок!
Всичко е скрито с гипсокартон.
Lamer - специалист
aster написа:
Аз съм с втория вариант, т.е с ПВЦ тръба
Все още не сме пуснали абсорбация, но се надявам всичко да е ок!
Всичко е скрито с гипсокартон.
А някаква изолация слагал ли си на тръбата, вата или нещо такова?
Харалампи - специалист
Има квадратни, така де правоъгални тръби за въздуховоди. Потърси повече. Така няма да ти се налага принудително да правиш по-ниско тавана.
Lamer - специалист
Харалампи написа:
Има квадратни, така де правоъгални тръби за въздуховоди. Потърси повече. Така няма да ти се налага принудително да правиш по-ниско тавана.
Притесняват ме 2 неща обаче
PVC тръбата е с вътрешен диаметър около 106, а тръбата на абсорбатора е 120. Това стесняване няма ли твърде да намали дебита на 3 метра разстояние?
Също възможно ли е PVC тръбата да предизвиква някакъв шум когато въздуха минава през нея (т.е повече шум от другата тръба?)
vladtod - специалист
Lamer написа:
Също възможно ли е PVC тръбата да предизвиква някакъв шум когато въздуха минава през нея (т.е повече шум от другата тръба?)
точно при пвц-то няма такъв шум както при гофрето.
fire73 - специалист
само да ви кажа, че е забранено да се ползват комините за аспирация ! забранява се от противопожарните строително-технически норми! .... освен това когато се включи аспиратор в комина, на комшиитезапочва да им "връща" в техните стаи!!! ... а ако някои мисли да я включи в отдушника за тоалетната, трябва да има предвид, че на комшиите в тоелетните ще им мирише на манджа :):):):):)
detelin - специалист
е кво по хубаво ,от това седиш си в тоалетната и ти мирише на това което готви комшиката :lol: :lol: :lol: :lol: .Ползваи пвц търба ония разтегателните кадето се продават се скапват с времето не знам защо става така . На един приятел се проби може би , от мазнината добре че беше открита
Lamer - специалист
fire73 написа:
само да ви кажа, че е забранено да се ползват комините за аспирация ! забранява се от противопожарните строително-технически норми! .... освен това когато се включи аспиратор в комина, на комшиитезапочва да им "връща" в техните стаи!!! ... а ако някои мисли да я включи в отдушника за тоалетната, трябва да има предвид, че на комшиите в тоелетните ще им мирише на манджа :):):):):)
има си хас :) като съм написал комин горе, имам предвид отдушника за аспирация в кухнята, не мисля че имаме комини изобщо в блока :cool:

Тема "Тръба на аспиратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: