• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
ProE - напреднал
Здравейте,
Искам да сложа хладилник в ниша направена от кухненски шкафове, която е готова, но модела хладилник който съм си харесал (но още не съм го купил) е с 3 см по-нисък от вече поставеното шкафче. Дали ще се осъществява добра вентилация, защото няма да има друга фуга за тсирколатсиа на въздуха до серпентината. какво е минималното разстояние над хладилника, за да работи добре в такъв случай?

Оправих ти заглавието, ама тая : " тсирколатсиа" ти я оставям , трябваше да я прочета пет пъти, за да разбера какво искаш да кажеш. :-D

Takezo Sensey
tysonlkr - специалист
Незнам дали на всеки хладилник е различно но в инструкциите на нашият пишеше 5см от страни и по 10см отзад и отгоре.
Може на всеки да е различно :?
По добре отиди до магазина в който си набелязал хладилника и прочети в указанията му :wink:
KIBRIT - специалист
По-важното е отзад да има 10 см.
Любо - специалист
малко ми се вижда лятото ще загрява доста компресора и ще му се скъси живота доста
marabura - напреднал
tysonlkr написа:
Незнам дали на всеки хладилник е различно но в инструкциите на нашият пишеше 5см от страни и по 10см отзад и отгоре.
Може на всеки да е различно :?
По добре отиди до магазина в който си набелязал хладилника и прочети в указанията му :wink:
трябва да пише в упътването ... ако не пише остави поне 10-15см. ... макар че си зависи от много неща.
Има си хладилници за вграждане, които са мислени да са завряни. Нормалните не са мислени така и каквото и да умуваш, все го поставяш в ситуация, която не е оптимална и или му влошаваш работата или му скъсяваш живота или и двете.
Krelion - специалист
Не се ли слагат решетки за по-добра тсирколатсиа :-D ?
ArturDent - Почти Безобиден
Три сантиметра ми се виждат, доста малко, но ти щом задаваш въпроса си стигнал до този извод. По-важно е да има растояние отзад. Отдолу така или иначе има.
Ако е по-висок хладилника малко е по-облекчено положението - "комина" тегли повече. Но лятото ефекта на комина ще намалее, защото околния въздух ще ти е с по-висока температура.
Аз бих заложил поне на 5, да не кажа 10 см.
Само като идея, разледай и други хладилници (даже на същата марка)
и ги премери с рулетка, не гледай кво пишат като габарити.
Те от класа 60 см (широчина) варират от 55-58 см. За височината не съм мерил, но може да се окаже че действителната височина е различна от посочената като габарит (с малко).
marabura - напреднал
специалиста каза, че 5см били достатъчни :)

И аз съм малко изненадан от тоя факт. Но въпросния специалист тества по цял ден хладилници в лаборатория ... демек туй му е работата и аз поне му имам пълно доверие в това отношение.
niki_sap - специалист
Вкъщи над хладилника има 1 -2 см., но шкафа над него е с кух гръб - имам предвид, че шкафа не е долепен за стената, а има отстояние 5-6 см. от нея. Предполагам ако направиш няколко дупки по дъното и тавана на вече готовия ти шкаф ще върши същата работа, но обмена на въздуха сигурно и ще вкарва поне малко прахоляк в шкафа. Пак можеш да му направиш дупки и второ гръбче, с което ще намалиш обема на шкафа, но ще му оставиш тези 5 см. за проветрение.
crez - майстор
Krelion написа:
Не се ли слагат решетки за по-добра тсирколатсиа :-D ?
Извинявай колега, но трудно преведох думата "тсирколатсиа", вероятно става въпрос за ЦИРКУЛАЦИЯ(бъл)
  • 1
  • 2

Тема "Какво трябва да е разстоянието над хладилник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: