Мечтата на всяка домакиня
Здравейте!
От доста време ви чета та сега идва ред да поискам малко помощ!
Имам ниша в коридора (където е изнесена мивката),
и искам да поставя нов шкаф с размери:
В-90 см
Ш-136 см
Д-57 см

И разбира се отвор за мивка .
Някой може ли да ми каже как се прави разкроя че от дни се мъча и нищо не измислям javascript:emoticon(':?')
Confused

Да е ефтин че сега основно за бъдещото бебе мисля.......

Благодаря предварително
solo5 - майстор
вземи си един ламиниран плот от Практикер
отрежи го с размерите, които ти трябва за широчината
с един прободен трион изрежи отвор за мивката
измисли начин как да го закрепиш
примерно можеш да си иззидаш от двете страни с Итонг 5см по една тънка стеничка плътно по стените на нишата
след като измажеш Итонга и го укрепиш добре слагаш плота, лепиш мивката сдъс силикон
а отдолу си правиш вратички и си готова
вместо Итонг можеш да направиш подобна конструкция от профили за гипсокартон, даже така ще стане по-добре
vidrata - специален-специалист
Соло (селски) много сложно бе.
Нещо подобно-плот да, но без итонг ,две плоскости от ПДЧ залепени за стените с монтажно лепило. плота се захваща за тях с 4 Г-образни планки и винтове после 2 вратички от ПДЧ .А мивката може и да и сложиш силикон ама те в комплектите си имат уплътнения и спец. приспособления за захващане към плота.
Стефанова това всичко(без мивката) около 50 лв.Скоро правих подобно нещо и се получи много добре.
Master_Kenobi - V.I.P.
An.Stefanova написа:
Някой може ли да ми каже как се прави разкроя че от дни се мъча и нищо не измислям javascript:emoticon(':?')
Confused
Всъщност, това е въпросът, нали? Ако трябва да сме конкретни: разкроя се прави на специална машина, ако искаш да прилича на шкаф. Иначе може и с бичкия, но освен, че е хамалогия ще прилича на...

Та, така г-жо An.Stefanova, какво е искането Ви, или може би питането Ви. По-конкретно, моля.

Защото зададен така, въпросът поражда поне още 5-6 въпроса и по-логично е да не получите никакъв отговор. Да, колегите горе нещо са писали, но ми е интересно... за вратичките, де... Или ще е с перденце? Пишете тогава, че искате етажерка с мивка.

За сега смятам само, че височина 90 см. е над обичайната - направете го макс - 85 см. Хоризонталният плот да е от стандартните кухненски плотове - 28-30 мм дебелина, защото е дългичко.
Мастер симпатяга си ама си направи сверка (имаше писано в една тема)на каква височина трябва да е плота,а и не знаеш госпожата колко е висока.Ако е 180 см плот на 85 см ще и е нисък.А за вратичките какво?Изрязват се 2 плоскости(еднакви ест.) кантират се ,слагат се изхвърлящи панти (от 0,55 лв до 7лв за брой) и са готови,а има и изобилие от дръжки за отваряне.Повярвай става много прилично ако е направено с вкус и малко майсторлък. :)
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
и малко майсторлък. :)
А! Ти го каза! :-D Ти да не би да разчете майсторлък в изказването на госпожата?! Тц, нали? И как примерно ще й обясним, как с какво и къде точно да направи леглата за тия панти?! Пък и да го направим, тя как ли ще се справи? Е, за кво говорим тогава?!
Зелена е тая работа, брато! Да изчаме евентуалните пояснения на госпожата, ама май няма да можем да помогнем тук... :(

П.П. 1.Иначе имам една кухня зад гърба си (с едно уникално решение за "глухия" шкаф - или както там се нарича, лично мое си! :-D ), та знам за какво говоря, де...

2. И 90 см е много - ориентирай се по височината на печки, перални... А иначе във форума мнения доста...
Баце дупки на вратичките правят всички дърводелци(50 ст на дупка).Не ,че госпожата ме убеди че разбира ама сигурно има мъж и ако не е програмист мисля че ще се справи(нищо против програмистите).
бе ние да се опитаме да помогнем с акъл пък тя както се справи.Щом пита значи мисли да си го прави сама иначе да извика един майстор и хич да не си губи времето.Ама като кажа така все ме упрекват ,че форума е направи сам та за това взех да давам акъл без да критикувам да видим кога ще ме обвинят защо не съм казал на човека че тая работа така не става. :lol: .
Master_Kenobi - V.I.P.
vidrata написа:
...Щом пита значи мисли да си го прави сама иначе да извика един майстор и хич да не си губи времето. Ама като кажа така все ме упрекват ,че форума е направи сам та за това взех да давам акъл без да критикувам да видим кога ще ме обвинят защо не съм казал на човека че тая работа така не става. :lol: .
Много си прав. Сещам се оня изтъркан лаф, че едно е да искаш, друго е да можеш и съсвсем, съвсем различно е да го направиш.
Аз мъж дето ще го прави не виждам в картинката, щото иначе щяха да го споменат... Пък и по подразбиране госпожата е в напреднала бременност. Да й е живо и здраво! :) Шкафа все някой ще го спретне. :)
Мастер аз за мъжа се сетих по бременноста :lol: .Освен ако мацката не се казва Мария(девата бре) :lol: :lol: :lol: .
solo5 - майстор
vidrata написа:
сигурно има мъж и ако не е програмист мисля че ще се справи
:lol:

Тема "вграден шкаф в ниша- разкрояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: