• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
silllveto - Майсторица
Въпросът ми е колко трябва да е дължината на кухненските шкафове при размер на стената 230см например. Дали да е 228, или да е точно 230. Ако трябва да има хлабина, горе-долу колко сантиметра е допустимо?
ribnikolaevi - майстор
Зависи колко са ти вертикални стените и колко са прави ъглите. Ако не си сигурна във формите - поне 10 см остави. Ако си убедена в правилните форми - може и 5 да стигнат.
silllveto - Майсторица
Благодаря за отговора. Но 5-10см не са ли прекалено големи дупки?
tokuro40 - специалист
5 см са достатъчни за да влязат шкафовете , а ако са с цял плот нека да е 229 см за има мегдан и за него :)
Харалампи - специалист
Ще се затрудните със сглобяването. Трябва да ги сглобявате направо ня мястото което ще заемат и няма да можете да ги мръднете (да не говорим за нивелация). При баща ми ги правихме така - догоре. Обаче ползвахме крачета за нивелирането и след това сложихме цокъл отпред за да не влизат разни боклуци.
null - специалист
Аз пък си нивелирах пода ...
Не използвах крачета, а само едни пластмасови "габъри" колкото да не лежат страниците на пода. Той шкафа си е тежък и си се намести.
Друг е въпроса, че заради кривите стени не ми достигнаха ТРИ сантиметра и го скъсявах на място...
Така, че мери на няколко места. Вземи най-тясното и по него смятай. Имай впредвид и правите ъгли (които не са прави по принцип)
silllveto - Майсторица
Благодаря на всички за съветите :) .
Хлабините които остават могат да се скрият с нещо. Например с някакъв профил от сорта на первазите (то всъщност и самите первази "отварят", или пък последните въобще да не се слагат?).
Някакви по-добри идеи?
trevora - специалист
Можеш да обърнеш бленди от ПДЧ-то от което е изработена кухнята.Виж до фурната и от другата страна на шкафа.

Прикачен файл

2006-09.03 039.jpg
2006-09.03 039.jpg (43.39 KиБ) Видяна 3903 пъти
Харалампи - специалист
Имаш ли схема на вграждането? С размери ако може. И на мен ми предстои да вграждам фурна. Ако правилно разбирам това е на избита тераса нали?
trevora - специалист
Харалампи,към мен ли е въпроса ти?Коя схема по-точно те интересува,самото вграждане на фурната ли?
  • 1
  • 2

Тема "Относно размерите на кухненските мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: