Мечтата на всяка домакиня
mmforever74 - помощник
Закупихме си стара къща с гредоред. До нея е залепена " лятна кухня", която искаме да превърнем в удобна кухня свързана посредством ниша и свод с другата стая.
Моля за идея.Извинявам се за липсата на чертеж, но ще се опитам да обясня с думи. Стаята е с размери 5 м на 3,60 м на едната от двете стени от по 5 м ще има френски прозорец към градината на 1 метър от ъгъла и с ширина 1,5 м на вратата. Опитах все пак да кача план, но незнам дали ще се получи
Прикачен файл:
plan.jpg
plan.jpg (33.08 KиБ) Видяна 6046 пъти
това е едната стена с отвор към дневната и вратата която ще махнем, а на нейно място ще остане свод
Прикачен файл:
Picture 050.jpg
Picture 050.jpg (49.69 KиБ) Видяна 6003 пъти
тук ще бъде френския прозорец
Прикачен файл:
Picture 052.jpg
Picture 052.jpg (52.03 KиБ) Видяна 6003 пъти
mladkal - майстор
Да ви е честита новата къщура. дай Боже всеки му една такава вила, за да бяга през уикендите от злободневието; да намира занимание, хоби и разтуха.
Със здраве да си я реновирате и с още повече здраве да си я ползвате ти, семейство, скъпи вам хора.
ОБАЧЕ дай малко повече инфо: съществуваща ВиК инсталация, електроинсталация, светлина през светлата част от деня, комин и т.н и т.н.
Похвално е че си се постарал/а със скицата, която си приложил(а) към поста си, но с тия крайни размери и до там не правим нищо. Все едно аз да кажа: ДАЙТЕ ИДЕЯ ЗА СЛЕДВАЩА МИ КОЛА. РАЗМЕРИТЕ НА ГАРАЖА СА ДЪЛБОЧИНА 5900 мм и ШИРИНА 4590мм;ПОДА-ЗАМАЗКА; ТАВАНА съществуваща БЕТОННА ПЛОЧА;ВРАТА НА ИЗТОК-МЕТАЛНА(вентилирана)

Сега в ред на позитивни и съвсем приятелски мисли: Седнете ти и половинката ти и решете какъв облик трябва да има вашата кухня. Поровете в интернет и намерете картинки, а сетне щом избистрите идеята си и своята концепция пуснете тук линкове към тез картинки и идеи, които са ви допаднали. Решете какво ще искате да има там като най-освомно и уютно място - кът за готвене (печка) голям плот за мезета и салати; барплот за сутрешно кафе и вечерно поркане под съпровода на качествена музика и приглушена светлина и т.н.
от там нататък...:
бюджет..
технически умения и изпълнител на част/ите от проекта ви...
налична ЕЛ ЧАСТ
НАЛИЧНА ВиК част
Подова настилка -настояща и желана бъдеща такава и т.н.....

Дано не съм Ви наранил с настоящия пост - не това ми бе целта!?
желанието ми бе единствено и само да избистрите идеята и да задавате по-конкретно; точно питанията си, за да ни е по-лесно в насоките.
Желая успехи!
Доброжелател Младен
Стара Загора
mmforever74 - помощник
Много ви благодаря за отговора. Ще се опитам да съм по изчерпателна. Н скицата има размери но са много малки и не се виждат. На северната стена има прекарани разпределителни кутии, ВИК И КАНАЛ ЗА ОБРАТНАТА ВОДА. тАМ МИСЛИМ ДА СА РАЗПОЛОЖЕНИ И ОСНОВНИТЕ ДОМАКИНСКИ УРЕДИ В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ хладилник, мивка вградена миална, печка ( не за вграждане) и работен плот. Двоумим се дали да е Г образна или с остров, в който да се помества печката и да има плот на който да се храним. Понеже френския прозорец е срущу северната стена ни се искаше докато хапваме или пийваме да гледаме към градината от вън. Едната ниша на източната стена е свод и е на 70см от ъгъла, а широчината и е 80 см, който води към сега съществуващия бокс, където мислим да направим вътрешни стълби към втория етаж. Между свода и декоративната ниша разтоянието е около 80 см, но там има тръба за канализация, която ще се ползва след изграждане на баня и тоалетна над въпросната кухня и следователно ще я затворим в колона. Следва кръглата ниша от която се вижда дневната. Мислехме и за вариант, в който в този ъгъл на стаята да поставим масата за хранене. Искаме да е нещо по разчупено, модерно, изчистено и практично. Пода ще има замаска и ще положим ламиниран паркет. Аз направих един примерен проект, но не го пуснах в поста, за да не ви ограничавам фантазията и да се придържате към това което ми е хрумнало на мен ето го и поста. Нямам претенции че съм се справила добре, но съм абсолютно начинаеща. Бюджета ни е безкрайно малък и мъжа ще е главно действащо лице + приятели. а и още нещо това е дома ни в който живеемр а не вила :rolleyes:

Прикачен файл

kuhnj2.jpg
kuhnj2.jpg (109.1 KиБ) Видяна 5924 пъти

Прикачен файл

kuhnj1.jpg
kuhnj1.jpg (62.59 KиБ) Видяна 5924 пъти

Прикачен файл

proekt kuhnj.jpg
proekt kuhnj.jpg (88.36 KиБ) Видяна 5924 пъти
niki_sap - специалист
Защо се ограничаваш кухнята да ти е само на едната стена? Направи кухнята в десните два ъгъла, нищо, че по средата й ще бъде свода за към къщата, а в отсрещния ъгъл -в ляво срещу френския прозорец сложи масата за хранене. Или по-скоро не в ъгъла, а практически в цялата лява част на стаята. Така хем масата ще ти е пред прозореца към градината, хем ще имаш всичко необходимо в кухнята.
Ако сложиш остров забрави за допълнителна маса за хранене - просто няма място. А не искам да си представям остров примерно 120 на 100 см. на който са и котлоните и ти се храниш на 10 см от мястото където си пържила кюфтетата преди малко :) Остров, но огромен, така че сядането на него да е на поне 60 см. от печката. А и обикновенно острова се ползва за приготвяне на храната и евентуално за бързо хапване, а не да седнеш всяка вечер да вечеряш там.
mmforever74 - помощник
Притесняваме разпокъсаната стена и че плота сте ми е точно под отвора в стената и незнам няма ли много да си разхвърлям уредите,но и аз мислих за такъв вариант. Явно проблема е че се ограничавам във въображението си. Точно за това ви помолих за помощ. Тук давате страхотни идеи. А и тази колона, която ще скрива тръбата за обратната вода, макар и да е минимална няма ли да ми пречи?
niki_sap - специалист
Какво значи да разпокъсаш кухнята след като така или иначе ще е в една стая и то само в единия край на стаята - практически на пространство 300х350?

Гони ето такъв стил и ще стане супер, дори и да нямаш плотове от ръб до ръб:
http://www.avignon-et-provence.com/cham ... manger.jpg

http://www.provenceluberonhouseforrent. ... ovence.jpg

http://4interior-design.com/decor/wp-co ... deas.6.jpg

Ако можеш да изведеш печката на друга стена, макар и да е малко далече от мивката, можеш да я сложиш на стената на френския прозорец и от там да развиеш мебелите по посока свода. А на северната стена да остане само мивката, миялната и един шкаф.
Делян - специалист
Не знам дали така сте го замислили окончателно, но аз ще се хвана за малките детайли, които много често обръщат идеята...
Цокъл 150 мм ще бъде нещо изключително грозно, според мен. Моя е 100 мм и пак ми бърка в очите.
Микровълновата над хладилника ще си е изпитание отвсякъде погледнато. Моята в момента е на височина 140 см и пак имам премеждия с нагорещените чинии...
mmforever74 - помощник
Не не е окончателно просто примерно разположение по скоро на подредбата на кухнята спрямо стаята. За цокъла незнам дори колко е нормално за удобство и за естетика, за това се обърнах за помощ. Сега направих и друг план ще се радвам на критики и предложения. Само че сега идва ред на проблема с прословутия щръгъл отвор в стената. Как да укрепим че да не падне етажа. Пълни новобранци сме а всичко сами си правим. Знам че се иска техническа мисъл за това, но се надявам да се справим без поражения

Прикачен файл

p4.jpg
p4.jpg (92.43 KиБ) Видяна 5825 пъти

Прикачен файл

p3.jpg
p3.jpg (87.04 KиБ) Видяна 5825 пъти

Прикачен файл

p1.jpg
p1.jpg (75.93 KиБ) Видяна 5825 пъти

Прикачен файл

p2.jpg
p2.jpg (89.87 KиБ) Видяна 5825 пъти
niki_sap - специалист
Аз лично не мога да разбера за какво ви е въобще този кръглия отвор? Още повече ако го правите без да сте се консултирали с конструктор - нищо чудно да се напука къщата - все пак това са основите й. Не си правете експерименти само с теслата и чука.
mmforever74 - помощник
За да приобщим някак трапезарията към дневнатар защото стена не можем да бутамел Решихме да избием нещо като прозорец.

Тема "Моля за съвет проект кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: