• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
fire73 - специалист
ще купувам "батерия" за мивката в кухнята! дайте някакво мнение!!!? казват ми че най-добри са на видима - севлиево!?? от тези с клик системата без "врътките"!? ... и още нещо - колко е най-добре да е дълъг чучура? докъде да стига на мивката - до средата над сифона или по-назад към стената?
Master_Kenobi - V.I.P.
Видима по идея са добри. Поне до преди 2-3 години... Сега май с доста неща халтурят, но "главите" на едноръкохватковите батерии са същите, до колкото знам. Така че, Видима е добър избор общо взето, но се появиха и някои други, които не познавам, така че... Ти си решаваш кое е най-доброто. За цени не говориш... :)

"Чучура" трябва да стига до около 1/3 от ширината на "легена" на мивката. Ако е по диагонал - 1/3 от диагонала, но може малко повече. Това е при отвесно замерване, а не там където бие струята като пуснеш водата.
shadowman - майстор
И един съвет от мен, вземи си такъв смесител, че да може да се движи.
http://vidima.bg/index.php?option=com_v ... d=37&sgr=3
silllveto - Майсторица
От българските - Видима. Аз имам испанските Тека в комплект с мивката, те са малко по-скъпи. Има и някви италиански и скъпи немски, въобще се предлагат много неща, разрови се в нет-а. Първо си купи мивка и като знаеш размера на коритото прецени колко да бъде дължината на чучура (на мен ми е удобен към средата). За кухни без миялни препоръчвам голямо корито, над 40см, с дълбочина над 16см. Височината на чучура също е важна - ниските са ок 12-14см, средно високите са 16-18см, а високите са ок 20-24см. Избира се според нуждите на домакинството - ако миеш тенджери ти трябва по-висок смесител и по-дълбока мивка.
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto, Страхотно мнение! :) Явно доста си ровила по проблема. :klatsch:
В крайна сметка, това къде да бие водата от "чучура" е въпрос на навик. При 1/3 от ширината, водата обикновено бие в средата на коритото.
Но си права, че зависи и от дълбочината му и височината на батерията. Аз имах предвид стоящите батетерии, тези, дето се монтират на шкафа. Има и батерии за стена, разбира се. :)
..........
Иначе, Видима са си американски, не български. Идеал-Стандарт (част, от което са двата завода "Видима-Идеал" в Севливо) имаха 104 завода по целия свят, но май миналата година продаха тоя бизнес. Не съм сигувен, дали не го купи пак американска компания... Както и да е - за една година, едва ли са успели да променят нещо в технологията новите собственици.
Добри са, но не и евтини.
Последна промяна от Master_Kenobi на вт ное 25, 2008 12:28 am, променено общо 1 път.
recycled_bin - напреднал
тези с подвижния накрайник за мене са най-удобни ...
Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"тези с подвижния накрайник за мене са най-удобни ... "
Защо?
recycled_bin - напреднал
Първо да уточня, че казах "за мене", иначе предполагаеми причини много:
- не си ограничен от движение в една плоскост
- не въртиш големия съд заради "главата", а малката и лека "глава" заради съда
- обикновено можеш да избегнеш голямото "пръскане"
- различните видове струи са удобни

... вероятно има и още, за които не мога да се сетя ^_^
silllveto - Майсторица
Моята е висока с изтеглящ се душ и водоспестяващата функция. Но всичко зависи както казах по-нагоре от нуждите на домакинството. Ако не готвиш или пък имаш миялна машина не ти трябва нещо кой знае какво.
Master_Kenobi, аз също имам предвид стоящите батерии. Като отидеш в магазина там ти показват и схемата с размерите (има ги и в нет-а разбира се) :) А в магазина на Тека ти правят безплатно и дупката на мивката дори да е закупена от друго място, а за сравнение на това другото място ми искаха да си платя.
popov - помощник
recycled_bin написа:
тези с подвижния накрайник за мене са най-удобни ...
Изображение
От къде може да се купи такова нещо и колко струва горе-долу ?
  • 1
  • 2

Тема "батерия за мивката в кухнята!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: