Мечтата на всяка домакиня
Здравейте Всички,
:?:
Фирмата която монтира кухнята ми искат твърда тръба ø120мм за аспиратора (там ще свържат гъвкавата от аспиратора).

Вчера търсих из железариите в Младост-4 (София) ПВЦ твърда тръба ø120мм за въздуховод от аспиратора през газобетонна стена - навън от усвоения ни балкон. Резултата - не намерих такава и направих изцепка..

Сложих метален кюнец който е ø130мм. Подава се навътре 20см, а навън от стената 30см и даже сложих и кривка - кюнец надолу.

Днес се усетих че кюнеца е метален (добра топло и :) студопроводимост) и може би (??!?) ще ни дава конденз в шкафа където се поместват тия 20см от него (преди да влезе в стената)..

Приемам вашите съвети, поне имам 1 вечер време за реакция - утре сутрин идват да монтират кухнята..
KIBRIT - специалист
Аз днес монтирах моят аспиратор.
Ето как го направих,пък може и да измислиш нещо:
В аспиратора отвора но клапата,която излиза от него е ф120.
Сложих въздуховод/мека връзка/ ф120,на който поставих в края алуминиев редуктор 110/130,т.е. влезе в него,а от другата страна продължих с 25 см. ПВЦ тръба ф110.
Отвън поставих и ъгъл на 90 градуса от ПВЦ,като само остана утре да сложа и клапата/нарочно слагам и втора клапа/.

Забравих да спомена,че ПВЦ тръбата е с уширение около 10 см. в началото,за да може да влезе алуминиевият редуктор .
Не ме притеснява,че намалявам в края размера от ф120 на ф110.
@КИБРИТ:

Благодаря ти за споделения опит, супер прагматично го обясняваш, ние засега ще оставим кюнеца, понеже вече кухнята я монтираха а аз така и не можах да си "ъпгрейдна" творението.

айде до писане, пък ако дава конденз с тоя кюнец ще се върна тука в темата и ще се самопорицая публично за изцепката с кюнеца, :) а после ще си го преправям някак си към пластмасова тръба. Логиката ми клони към това че ще даде пъти повече конденз спрямо пластмасовата тръба чиято стена много по-слабо провежда топлината...
Но се подведох да не слагам ø110 а по-широка тръба и сега шанса е много голям да си "сърбам" попарата.
8180 - майстор
Не би трябвао да се притесняваш.
Стената на кюнеца е доста тънка - като дръжка на джезве трябва да действа спряма топлина/студ, според мен.

Тема "Необичайна тръба за въздуховод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: