Моля ако някой знае какво ми е нужно за да си монтирам кухнята нека помогне. Значи тя пристигна в готов вид и само трябва да я наредя по схемата. Какви винтове да използвам за да прикрепя горните шкафове към стената и също плота над долните шкафове залепя ли се или се захваща по някакъв друг начин, също така вместо плочки ще поставям плот към стената, но с какво се прикрепя или се залепва..
- 1
- 2
Мечтата на всяка домакиня
alfman
- напреднал
12 мнения в "Кухня монтаж помощ"
На схемата и в комплекта няма ли ги тези неща??
shadowman
- майстор
Аз лепя гърба със силкон и го притискам максимално към стената, други ползват полириутанова пяна. Горния ред как е подготвен за окачване, с окачвачи или с триъгулни планки? Аз ползвам масово обикновен дюбел с диаметър 8мм, но това зависи от стената, дали бетон или тухла...
alfman
- напреднал
Благодаря на всички които се отзоваха до момента. Ами на схемата има само подредбата как трябва да стане. Иначе стената е тухла и мисля да е нещо по голямо от 8 мм винт. Иначе гоеният ред е подготвен с въпросните триъгълни планки с отвор за 8мм. И аз си мислех за монтажната пяна, защото ми се струва по здрава от силикона. Лошото на пяната, е че трябва да е силно притисната защото се издува и ще поразмисля още малко.Ако има още компетентни да пишат 

Антония
- специалист
Не съм от компетентните, ама гледах майсторите как монтират нашата кухня и си водих записки:
1. Подредиха долния ред шкафове, нивелираха ги внимателно.И у дома е тухлена стената, затова ходиха до Киров и купиха специални дюбели за тухла. Едно, че са доста дебели и дълги, второ, че формата им е по различна от тези, дето са за бетон. Някак по-разкекерчени са.
2. Поставиха работния плот, хванаха го с винтове.
3. Изрязаха дупките за мивката и котлоните. Намазаха разрезите със някакъв импрегнант, да не се раздуе плота ако случайно попадне влага там.
4. Сложиха гръбчето -- залепиха го със силикон на стената. Моето гръбче е ПДЧ, дебело около 2 и половина сантиметра, не от онези тънките MDF плоскости.
5. Монтираха горните шкафове. Обясниха, че разчитат и на гръбчето, което ги подпира. Колкото и да е малко, все е някаква опора.
alfman
- напреднал
Благодаря ти Антония учудвам се колко подробно обясняваш всичко. Така е както го написа. Истината е че аз няма да ползвам силикион ще измисля нещо друго има вариант и да го захвана с винтове и ъглови шини.При мене при самата изработка на кухнята мивката пристигна монтирана за плота. А гръбния плот като при тебе е 2,5 см. Разликата е че аз няма да разчитам за подпора на горният ред на стенния плот защото ще имам луфт от 5 см. Проекта е горния ред да е на 60 см, но техническите данни на абсорбера изискват минимум 65 см отстъп от нагревателните плотове. И тъй като абсорбера ми е дебел 15 см., а шкафа над него 57см., при нормална височина 72 см за да са изравненни шкафовете, аз трябва да направя тези 65 см отстъп. Смятам да наредя луминсцетни тела под горния ред, които са 4 см. дебелина а останалия 1 см. ще го покрие ъгловата лайсна. Мога да си викна и фирма за монтаж но ми е писнало от хора които идват прибират парите и си оставят ръцете. Така например за час и пловина ми взеха 200 лв за монтажа на климатика, а ако го видише в какво положение го оставиха, при все че дойодоха и без стълба и куп други инструменти. Така че идеята направи си сам ми харесва най много а вместо това с парите които спестявам ще направя едно малко банкетче при завършване на ремонта.
tassel
- специалист
При мен пък първо сложиха гърба, като го залепиха с монтажно лепило. После сложиха горните шкафове, като набиха дървени трупчета в стените и накрая долните шкафове и плота. А това, че гърба ти е от ПДЧ не е много добре, защото тези тънките гръбчета са с противовлажно покритие, като плотовете. 

- 1
- 2
Тема "Кухня монтаж помощ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература