Мечтата на всяка домакиня
kristi77 - напреднал
Интересува ме дали някой е запознат с монтажа на съдомиялните и по точно за това става въпрос: Определеното от мен място е на около 1.5-2.00м от сифона и кантакта за включване.Мисля да пусна маркучите по земята след като ги удължа до сифона но не сам сигурен дали може така и дали помпата ще изхвърля водата без проблеми и няма да се задържа в маркуча и да мирише.Ако някой е запознат с монтажа и дължината на маркучите моля да ми даде някакъв съвет
Маркучите ще минават по пода под фурната и всички шкафове за да стигнат до шкафа под мивката където са сифона и крана за чистата вода.

Прикачен файл

dsc123121.JPG
Снимка
dsc123121.JPG (70.44 KиБ) Видяна 11180 пъти
Колега смятам че няма проблем с дължината на маркучите, трябва да има обаче денивелация на маркуча за мръсната вода да се получи стичане на водата помаркучаот машината към канализацичята.
iolly_ - специалист
kristi 77 за нашата миялна пише, че максималната дължина на маркуча не трябва да превишава 4 метра. В противен случай може да се влоши процесът на изчистване на машината. При теб е по-малко така, че давай смело. Но има още някои изисквания.

- Маркучът не трябва да се прегъва или усуква.
- При свързване към сифона височината на оттичане трябва да бъде между 50 и 100 см над пода.

Желая ти успех.

Може ли да те питам от къде си взе този цвят плот, така че да се съчетае така добре с профила?

Прикачен файл

IMGP69089_malka.gif
IMGP69089_malka.gif (100.12 KиБ) Видяна 11129 пъти

Прикачен файл

IMGP6908_malka.gif
IMGP6908_malka.gif (82.68 KиБ) Видяна 11130 пъти
kristi77 - напреднал
iolly_ написа:
kristi 77 за нашата миялна пише, че максималната дължина на маркуча не трябва да превишава 4 метра. В противен случай може да се влоши процесът на изчистване на машината. При теб е по-малко така, че давай смело. Но има още някои изисквания.

- Маркучът не трябва да се прегъва или усуква.
- При свързване към сифона височината на оттичане трябва да бъде между 50 и 100 см над пода.

Желая ти успех.

Може ли да те питам от къде си взе този цвят плот, така че да се съчетае така добре с профила?
Цялата кухня сам я поръчвал магазин Айко и плота е от там също.
И аз да те питам нещо:каква ти е съдомиялната марка и модел?
Time2Burn - специалист
donie написа:
Колега смятам че няма проблем с дължината на маркучите, трябва да има обаче денивелация на маркуча за мръсната вода да се получи стичане на водата помаркучаот машината към канализацичята.
Не е необходимо. Перални и съдомиялни машини си имат помпа за изхвърляне на употребената вода. Това че маркуча ще остане пълен с вода не бих казал че е недостатък. Ако има наклон от машината към канала, в машината няма да се задържа вода. Следователно водата се изхвърля принудително а не на самотек.
iolly_ - специалист
Ето тази...

http://www.whirlpool.bg/app.cnt/whr/bg_ ... odid/46380

още не е работила, но се надявам всичко да е ок
Master_Kenobi - V.I.P.
kristi77 написа:
...и (дали) няма да се задържа (вода) в маркуча и да мирише.
По принцип може да ти мирише, ако в маркуча НЯМА останала вода. Но едва ли и тогава, зависи от устройството на пералнята.
Повече се чудя, дали ще работи в тоя шкаф, заради това, че е долу. Както iolly_ е написала, някои модели имат изискване за мин. и макс. височина на отходния маркуч. А ти не си писал каква е твойта съдомиялка.
sasooooooooo - "специалист"
За цвета на плота.
Доколкото виждам, моя плот е същия цвят и е Елша на Кроношпан.
---------------------------

Разположението на кухнята е много добро и ви поздравявам за което :wink:
iolly_ - специалист
sasooooooooo написа:
За цвета на плота.
Доколкото виждам, моя плот е същия цвят и е Елша на Кроношпан.
---------------------------

Разположението на кухнята е много добро и ви поздравявам за което :wink:
Къде са тези Кроношпан?
sasooooooooo - "специалист"
В Бургас знам, но в София не . Моя го взех от Салекс.

Тема "Съдомиялна проблем с монтажа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: