Мечтата на всяка домакиня
finty - напреднал
Ремонтът у нас тече и постоянно се сблъскваме с въпроси каква последователност на процесите да следваме за да не правим двойна работа.

В момента положението е:
- стени на шпакловка и грунд
- интериорните врати махнати, отворите пооправени но пърпави (ще се запълват ако има нужда при поставяне на вратите)
- стар паркет, който ще пререждаме циклим и или лакираме или мажем

Предстоят:
- пререждане на паркет, лепене на гранитогрес на някои места
- поръчка и монтаж на интериорни врати (старите са махнати вече) и смяна на входна врата
- смяна на радиатори

И тук ми почва чуденето
- ако налепя гранитогреса в антрето, явно трябва да оставя незалепен последният ред до входната врата, за да не го нараня при смяната и
- искам входната врата на я поръчам заедно с интериорните от едно място, за да взема намаление на цените, но за да поръчам всички врати ми трябват готови подове (включително и въпросния гранитогрес)
- казаха ми, че паркет се работи при боядисани с латекс стени - с цел стълбата за боядисване да не нарани вече положения лак
- от друга страна - около касите на вратите сигурно ще се наложи дооправяне на шпакловката (пак ми казаха майстори) а понеже вратите се правят след пода - значи и след боядисването.
- искам да сваля радиаторите и да шпакловам и боядисам и зад тях - значи да изчакам до края на април преди фазата с довършване на шпакловка и замазка.

Съвсем съм объркана - ето как го виждам - кажете ми ако бъркам
- Пререждане и лепене на паркет и лепене на гранитогрес освен последния ред преди входната врата
- поръчка и монтаж на всички врати - интериорни и външна
- дооправяне на шпакловката около вратите, шпакловка зад махнатите радиатори, лепене последен ред гранитогрес под входната врата
- латекс
- лакиране на паркета
housedoktor - майстор
finty написа:

Съвсем съм объркана - ето как го виждам - кажете ми ако бъркам
- Пререждане и лепене на паркет и лепене на гранитогрес освен последния ред преди входната врата
- поръчка и монтаж на всички врати - интериорни и външна
- дооправяне на шпакловката около вратите, шпакловка зад махнатите радиатори, лепене последен ред гранитогрес под входната врата
- латекс
- лакиране на паркета
ето това е ,ако се бачка внимателно всичко ще е ОК.А,и фугирайте гранитогреса накрая
mim - специалист
при циклене на паркета се вдига адски много прах
ние какво направихме
изкъртихме стария (щото беше лепен, пожелавам ти твоят да не е помирисал лепило, защото или ще спасиш само 1/3 или съвсем ще го изхвърлиш), наредиха ни го пак с лепене (щото бил много разнороден)съхна 1 седмица, изциклиха, намазаха с масло, съхна 2 седмици, олепихме го с 2 слоя найлон и боядисвахме смело (не с Пастело)
на стълбата сме се качвали и аз (50кг) и приятелят ми, и баща му и следи от стълба няма
нали говорим за стар сух та пресух паркет все пак

иначе рискуваш прясно боядисаните ти стени и таван да потъмнеят като след 2 години стоене
housedoktor - майстор
Добре екипирана фирма за циклене ще свърши работата безпрашно.Пода винаги е последен,в смисъл подовото покритие

Прикачен файл

DSCI0362 (Small).JPG
DSCI0362 (Small).JPG (17.72 KиБ) Видяна 4738 пъти
Rumen Iankov - специалист
Няма защо да чакате май месец за смяна на радиаторите.Купете си нови.Вземете си кранчена за горе и долу.Кажете че ви е протекъл радиатора и по този начин ще източите абонатната станция и за няколко часа ще си свалите радиаторите и ще сложите кранчета.След това като шпакловате и боядисате слагате си новите радиатори. :)
masterval - майстор
Поръчвай си вратите - монтажът им не зависи толкова от липсващото подово покритие, просто трябва да се знае нивото. Ако са взети точни мерки, не се налага никакво подмазване, само се коват первази 50 мм. и те скриват всичко. За входната врата може би е по-добре да се налепи греса след монтажа на вратата, за да се изрежат плочките според профила на касата - става стабилно вкопана врата, но изрично трябва да се предупреди фирмата, за да пуснат крилото с 1 см по късо.
muncho - специалист
Здравейте, надявам се съм избрал правилната тема за въпроса си:
Искам да знам има ли проблем да се монтира керамичен плот/двойка/ и след време/1-2 месеца/вградената фурна?В смисъл шкафа където е фурната се монтира ама да си остане празен за известно време,поради финансови съображения :?

p*s Благодарско Panalov :cool: ,за бързия отговор.
Последна промяна от muncho на вт мар 24, 2009 3:40 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
Не си избрал точното място за темата ,но това не зничи че няма да получиш отговор.
Керамичния плот по никакъв начин не е свързан с фурната така ,че няма проблем фурната да се монтира по-късно.

Тема "и пак - кое след кое се прави?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: