Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Здравейте,

много искам да си купим фурна с два вътрешни вентилатора за печене на две нива при 2 различни температури с 2 терморегулатора. Прочетох, че има такива на Самсунг, но не ми препоръчват тази марка.

В Технополис питахме за такава и ме изгледаха тъпо...могат да предложат само такава с вентилатор един. Доколкот ознам на Звездев е като тази , която искам като принцип. Моля ви пишете ми от къде мога да си купя и на какви цени горе долу. И най-важното има ли такива за вграждане.
solo5 - майстор
shadowman това което си показал, не е това което търси iolly_

Вентилирано печене. Печене на няколко нива без да се смесват миризмите. Може да печете няколко неща едновременно.

Никъде не се споменава, че можеш да печеш две ястия на различни температури
И ми се струва, че за да е възможно това трябва да са две отделни камери
иначе няма начин да се получи
Помисли малко дали е възможно да печеш нещо на 200 градуса на долно ниво, а горе да печеш на 100 градуса :wink:
trevora - специалист
Напълно съм съгласна със Соло5.Поразрових малко в нета и това което намерих го качвам на снимка,но възможно ли е при толкова много "екстри" фурната да струва само 559 лв????Почти всички фурни имат два вентилатора ,но единият е за охлаждане.Могат да пекат две ястия едновременно,но температурата във фурната е една и съща.
П.П.Между другото ,точно Техномаркет са представителите на Самсунг и би трябвало да знаят ако имаше такава фурна,най-малкото щеше да бъде някакъв хит на пазара,и щеше да има реклама и по медиите.............

Прикачен файл

t_6617341.jpg
Самсунг-цена 559лв.
t_6617341.jpg (2.3 KиБ) Видяна 7747 пъти
iolly_ - специалист
Аз за първи път чух такова нещо от Иван Звездев по телевизията, но не можах да чуя подробности ....малката не ме оставяше...но си спомням, че я рекламираше доста. Това, което разбрах е, че не е просто вентилатор, който върти въздуха, ами си е наистина за две яденета, но и аз до момента не намирам такава.
shadowman - майстор
solo5 написа:
shadowman това което си показал, не е това което търси iolly_

Вентилирано печене. Печене на няколко нива без да се смесват миризмите. Може да печете няколко неща едновременно.

Никъде не се споменава, че можеш да печеш две ястия на различни температури
И ми се струва, че за да е възможно това трябва да са две отделни камери
иначе няма начин да се получи
Помисли малко дали е възможно да печеш нещо на 200 градуса на долно ниво, а горе да печеш на 100 градуса :wink:

ВЕНТИЛИРАНО ПЕЧЕНЕ НА НЯКОЛКО НИВА

Вътрешният вентилатор, разположен в задната стена на фурната и комбиниран с кръгъл нагревател или с долен и горен нагревател, дава възможност за вентилирано печене на няколко нива, без да се смесват миризмите. Така при нужда може да приготвите няколко ястия едновременно, без да правите компромис с тяхното качество.

Аз не готвя, но е написано, че могат при нужда да се приготвят няколко ястия, което за мен е отговор на запитването. А дали ще и свърши работа не знам.
solo5 - майстор
shadowman написа:

Аз не готвя, но е написано, че могат при нужда да се приготвят няколко ястия, което за мен е отговор на запитването.
могат, защото няма да се смесят миризмите
но не може в една камера да се готвят две ястия на различна температура
totko - специалист
Даже и професионалните и то големи фурни за готвене нямат такава опция - да се пекат две различни ястия на различна температура.
Мога само като консуматор да кажа, че редовно хапвам страхотно вкусни и различни ястия, готвени едновременно в една фурна , даже има смесване на миризми.Понякога едно ястие става много по вкусно ако се готви едновременно с друго и ако миризмите/изпаренията им се смесват :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
iolly_ написа:
Здравейте,

... фурна с два вътрешни вентилатора за печене на две нива при 2 различни температури с 2 терморегулатора.\...
Къде прочете, да прочета и аз, моля.
iolly_ - специалист
Хора майче това е, което търся.....как мислите...трябва да питам на място

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09026739

Тема "Фурна за печене на две нива-от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: