• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
$64EN - специалист
искам да ви покажа проекта на новата ни кухня и да ви попитам какво мислите?
ще бъде съвсем семпла и обикновенна . няма да има нищо специално в нея . просто спретната и функционална кухничка . един приятел , който е мебелист ми направи проекта и той ще ми помогне с разкрояването и кантоването на плотовете, понеже той знае къде ги правят тези работи. аз ще си я зглабям сам . механизмите мисля да си ги взема на фирмата грас , понеже доста хубави неща чух за тях .

не са показани цветовете , които ще бъде , просто да добиете представа за разположението .

ИзображениеИзображениеИзображение

абсорбатора не е показан иначе е предвиден
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом имаш абсорбатор, предполагам, че има и котлони, нищо, че не са показани :) .
Предвиди още открити рафтове. Примерно скъси горните шкафове на стената с фурната и отдолу нека е открит рафт. Подправки това-онова, сещаш се. Ако ти се отваряха нагоре вратичките бива, но така е неудобно са елементарни сол и пипер докато готвиш да отваряш и затваряш вратички. А ако добавиш рафт отдолу, пък ще пречи на неизбежните уреди които ще наслагаш по плота. Кафемашина, тостер, фритюрник...
По принцип при проектиране на кухня се взема предвид и рулото домакинска хартия...
$64EN - специалист
дам все практични неща . ще ги обмислиме и тях :)
благодаря
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Правите един много дълъг списък с необходимостите в кухнята и така. Тук имахме някакъв такъв опит. Публикувай го после, да видиш още колко неща ще добавим...
микровълнова кантар сокоизтисквачка пасатор колбасорезачка тестомесачка точилка домакинско фолио ръкавица за горещо дъски ....
$64EN - специалист
добре , но си мисля че няма всичките неща да са на плота :? само микровелето , тостер и сокоизтисквачка примерно . месо не ядеме , тесто не си правиме и общо взето са това нещата , които искам да се гледат всеки ден в/у плота
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ееее, показвам принципа. Първо се трупат неща в списъка, после се преценява и се премахват. Та така се стига до истината.
silllveto - Майсторица
Бех добавила за котлоните - не е хубаво да са в края на плота, щото ще ти пръска на пода. Ако взимаш двойка, сложи ги по-навътре.
За откритите равтчета за подправки, които Н_а предлага - бих ги сложила в съседство на шкафа за абсорбатор. Над котлоните аз закачам бъркалки, черпаци и т.н.
Прецени и мястото на кофата за боклук и каква ще е тя. Кафе машината предпочитам да ми е в близост до мивката и кофата, а микровълновата, я забутвам така, че най-малко да ми пречи на работния плот.
Картофи, лук, т.е. по-мръсни продукти слагам в шкафа под мивката.
Извинявай ако съм подробна, но като готвещ човек мисля, че кухнята трябва да е преди всичко функционална и удобна и за тва прецени всеки детайл, ако е възможно :)
Последна промяна от silllveto на ср апр 15, 2009 2:54 pm, променено общо 1 път.
mim - специалист
размерът на фурната ми се струва странен или вие сте си взели такава странна широка фурна
за ъгловия шкаф долу - ако предвидите двойна вратичка, която обхваща и двете страни ще е по-удобен достъпа навътре
не виждам предвидена пералня, значи няма да фигурира в кухнята
това в ляво под мивката миялна ли е
Fortune - специалист
$64EN написа:
искам да ви покажа проекта на новата ни кухня и да ви попитам какво мислите?
ще бъде съвсем семпла и обикновенна . няма да има нищо специално в нея . просто спретната и функционална кухничка . един приятел , който е мебелист ми направи проекта и той ще ми помогне с разкрояването и кантоването на плотовете, понеже той знае къде ги правят тези работи. аз ще си я зглабям сам . механизмите мисля да си ги взема на фирмата грас , понеже доста хубави неща чух за тях .

не са показани цветовете , които ще бъде , просто да добиете представа за разположението .

абсорбатора не е показан иначе е предвиден
Аз също правих скоро кухня и мога да споделя, какво не бих направила сега. Общо взето разположението е като на този проект, на мен котлоните ми идват малко далеч от мивката. Естествено сигурно трябва да се съобразиш с отдушник, ВиК, Ел и т.н. Но най оптималното разположение на основните уреди в кухнята са хладилник (вадиш продукти, зеленчуци...), мивка (обработваш извадените от хладилника продукти), котлони (готвиш измитите продукти), като между тях трябва да има плот достатъчен, но и не много голям за да не се навъртат километри :))))) Съгласна съм, че е добре котлоните, ако са двойка да са по-навътре или още по-добре разположени хоризонтално,

Относно визията, няма кой знае какво да се иска, както и при моя случай исках семпла, неангажираща кухня, максимално оползотворяваща малкото място. Иначе може да вкараш малко симетрия, например само по едно горно чекмедже на реда на мивката (има П-образни за под мивка) и нещо горните вратички на реда на печката ми стоят доста по-малки от другия ред. Колкото до откритите витрини, аз умишлено не оставих такива, не ми се щеше да събират прах, разни съдове, чашки и разни джнджурии и честно казано не ме е затруднило досега, все пак не готвя 20 пъти на ден, то по същата логика би следвало и олиото и оцета да са ми на открито. Могат да се сложат готови висящи керамични комплекти за подправки, които да бъдат и като акцент.
$64EN - специалист
малко уточнения , че ви заблудих . извинявайте 8-[
фурната си я ползваме и сега и е голяма 90 см - 4 газови и 2 ел. котлона , и за това е на края на плота . кумина се пада над мивката , но понеже ще трябва и В&К-то да се зима от др. стая , прецених , че е по-добре то да е с приоритет пред вентилацията , която ще вкарам в окачен таван над шкафовете

ъгловият шкаф и горе и долу ще е с двойна вратичка ( и двете страни ( правият ъгъл )) ще се отварят от едно место
mim предполагам тови имаш впредвид?

пералнята няма да е в кухнята
това под мивката ще е миялна да - малка 45 см.
сушилнята ще е в шкафа над мивката
микровълновата ще е забита в ъгъла
Извинявай ако съм подробна, но като готвещ човек мисля, че кухнята трябва да е преди всичко функционална и удобна и за тва прецени всеки детайл, ако е възможно
няма за какво да се извиняваш моляти се :) ще пробвам да помисля за всичко , но не е само кухнята за което трябва да мисля :) , благодаря на всички много ми помагате :prayer: :respekt:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: