• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Ето я и нашата кухня..недовършена, но доста понапреднали. Много съм щастлива, защото успяхме да преодолеем куп проблеми.

Прикачен файл

IMGP7643.gif
IMGP7643.gif (87.32 KиБ) Видяна 8510 пъти

Прикачен файл

IMGP7644.gif
IMGP7644.gif (93.61 KиБ) Видяна 8510 пъти

Прикачен файл

IMGP7645.gif
IMGP7645.gif (93.27 KиБ) Видяна 8510 пъти

Прикачен файл

IMGP7646.gif
IMGP7646.gif (97.35 KиБ) Видяна 8510 пъти

Прикачен файл

IMGP7647.gif
IMGP7647.gif (96.98 KиБ) Видяна 8510 пъти
iolly_ - специалист
Ето още снимчици

Прикачен файл

IMGP7649.gif
IMGP7649.gif (98.32 KиБ) Видяна 8502 пъти

Прикачен файл

IMGP7650.gif
IMGP7650.gif (107.87 KиБ) Видяна 8502 пъти

Прикачен файл

IMGP7651.gif
IMGP7651.gif (113.77 KиБ) Видяна 8502 пъти

Прикачен файл

IMGP7652.gif
IMGP7652.gif (88.5 KиБ) Видяна 8502 пъти

Прикачен файл

IMGP7653.gif
IMGP7653.gif (124.77 KиБ) Видяна 8502 пъти
iolly_ - специалист
и още

Прикачен файл

P1020959.gif
P1020959.gif (106.28 KиБ) Видяна 8493 пъти

Прикачен файл

P1020960.gif
P1020960.gif (100.9 KиБ) Видяна 8493 пъти

Прикачен файл

IMGP7648.gif
IMGP7648.gif (101.16 KиБ) Видяна 8495 пъти

Прикачен файл

IMGP7654.gif
IMGP7654.gif (103.27 KиБ) Видяна 8495 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Малкото шкафче защо се отвяря на долу и каква роля играят гредите зад мивката?
maroka - специалист
sasooooooooo написа:
Малкото шкафче защо се отвяря на долу и каква роля играят гредите зад мивката?
За вратичката и аз да ти кажа се чудя.....а гредите най-вероятно в момента са "носещи колони" :-D
Предполагам се изчаква твърдият гръб :)
shadowman - майстор
Сложили сте Aventos HL а над тях амортисйори, що така?
А шкафа с врата отдолу е за мръсните дрехи, като се съберат отваряш вратата-капак и всичко долу :-D .
danev_tr - специалист
Ми то малко се е получило като да започнеш да строиш къща от към покрива но важното е че се справяте.
iolly_ - специалист
Ау много сте критични...

Малкото шкафче е една все още недовършена идея и тя е там да се направи стойка за подправки, които като готвя да си ги свалям надолу, а иначе да се прибират нагоре легнали, като така ще заемат по-малко място в шкафа. Сега мислим стойката и начина на затваряне. Ще се радвам на идеи, не само критика. Като ще се слагат от подправките в шишенца, които се продават..доста ги ползваме.

Относно рамката от естествено дърво на стената..правилно сте предположили, че на нея ще се закача гърба, който е като плота. Наложи се да я направим по една много гадна причина. Тази стена, на която е кухнята се оказа бетонна шайба или нещо такова ни казаха..просто каано бетон. И за да прокарат тръбите за водата и кабелищата от НИКМИ решили да ни лепнат за нея една стеничка, която се издава напред. Въпросната стена наложи отдалечаване на шкафовете и съответно тъй като плота е 60, трябваше да правим тези чудеса.

За да можем да вкараме голяма пералня, избихме тази стена зад пералнята и отляво на нея, където ще е хладилника....така успяхме да ги пъхнем по-навътре и да затворим пералнята с врати.

Относно механизмите за горните шкафове....на долните избрахме на блум, защото много ни хареса този начин на отваряне, а горните понеже така и така не ги стигам и долу да дръжката, решихме да е по.евтин вариант и с това отваряне.
invizitor - специалист
много ми хареса идеята на двойното чекмедже, а за подправките,което е добро хрумване, защо не сложите една П-образна летвичка с преградки колкото са широки шишенцата и отдолу на дъното още една да ги спира и ще стане супер. Но проблема идва със закрепването на вратата да не се отваря от тежеста на многото подправки. :?: най-лесния е някакво скрито резенце,за да държи вратата горе в комбинация с амортисьори,които предотвратяват рязкото отваряне и блъскане на вратичката в стената с катрастофални последствия.а най-сложния начин не ми се мисли точно сега, но със сигурност ще има някакви hi-tech джаджи :wink:

а там между гърба на аспиратора и шкафовете до него,където се вижда една фуга и от двета страни,ако развиете леко винтовете на шкафовете към стената и завиете други през страниците им към гърба на аспиратора,за да опитате да прибере, дали няма да стане по-добре?
iolly_ - специалист
Идеята за двойно чекмедже не е наша..отдавна съществува, но и на нас много ни допада.

Идеята за падащата стойка за подправки много си я харесвам и искам дя обмислим и довършим. В момента има панти с вградени амортисьори. Относно затварянето дилемата е дали да се сложи магнитна ключалка и с натиск да се отваря. Съмненията са дали магнита ще държи достатъчно. Вторият вариант е да направим резе скрито вътре, а отдолу да се вижда само например сфирична ръкохватка. Мисля, че ще ми е удобно. Минусът е, че ще стърчи надолу ръкохватката.

А относно фугата при абсорбера....Забравих да спомена, че на снимката просто сме подпряли една дъска за гръб, не е монтирано, защото изчаквахме абсорбера да ни доставят да обмислим монтажа му. Вече е в апартамента..на Faber е, модел Thender и сега ще оправим нещата. Горните шкафове са закачени на едни ..незнам как се казват скоби или нещо такова и могат да се движат по хоризонтала...така че след като направим скарата зад гърба за абсорбера ..ще ги приближим и при монтажа няма да има фуги.

Пишете ми..ще се радвам на идеи и корекции.
  • 1
  • 2

Тема "Ето и нашата кухня почти готова." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: