Мечтата на всяка домакиня
ronkis - помощник
Здравейте!Нуждая се от долен двоен шкаф за мивка +един единичен до него с обща дължина 130см.Имам мивка,но и плот ще трябва.Дайте съвет.В магазина ми искат 250лв. само за шкафовете :? .
Последна промяна от ronkis на ср юли 08, 2009 9:31 am, променено общо 1 път.
evdoki - специалист
Малко се разминава питането ти с идеята на форума. Ако беше питал колко ще ми струват материалите за да си направя , или дори как да си го направя щеше да има отговори
bisplus - специалист
Здравейте!Нуждая се от долен двоен шкаф за мивка +един единичен до него с обща дължина 130см.Имам мивка,но и плот ще трябва.Дайте съвет.В магазина ми искат 250лв. само за шкафовете Confused .
По магазините можеш да намериш такъв шкаф с мифката за около 350лв, но щеса под всякаква критика.
Dain - специалист
Виж в Бриколаж,мисля че там съм виждал твоя случай, като цял шкаф-130-140см.
Daniela83 - напреднал
Ами ако си от София може да те ориентирам. Ние в момента си правим кухнята сами. Купихме си плоскости, които бяха на промоция с рязането и платихме само окантването. Една плоскост е с размери 2080/ не съм сигуррна/ на 2800 и е между 70-120 лв. Като отидеш във фирмата на компютъра ти казват колко детайла може да ти искарат от една такава плоча. Ние от една направихме 4 шкафа с обща дължина 2400 мм, без вратичките. Не е трудно като цяло. В същата фирма видях , че продават остатъци от плотове с различни размери и бяха на сносни пари. Иначе работен плот най-малко 4 м./ около 30 лв е л/м / В бриколаж също режат и окантват, но не съм разучавала, защото няма голям избор. По-скоро в практикер може да се насочиш.
ibogdanov - специалист
Daniela83 написа:
Ами ако си от София може да те ориентирам. Ние в момента си правим кухнята сами. Купихме си плоскости, които бяха на промоция с рязането и платихме само окантването. Една плоскост е с размери 2080/ не съм сигуррна/ на 2800 и е между 70-120 лв. Като отидеш във фирмата на компютъра ти казват колко детайла може да ти искарат от една такава плоча. Ние от една направихме 4 шкафа с обща дължина 2400 мм, без вратичките. Не е трудно като цяло. В същата фирма видях , че продават остатъци от плотове с различни размери и бяха на сносни пари. Иначе работен плот най-малко 4 м./ около 30 лв е л/м / В бриколаж също режат и окантват, но не съм разучавала, защото няма голям избор. По-скоро в практикер може да се насочиш.
а коя е фирмата ако не е тяйна ??? на мен ми трябват точно такива изрезки
danev_tr - специалист
Имаш около 120 лв. разход със термо-плота но без дръжките, ако шкафа е на два модула и без чекмеджета. Отделно ще ти се наложи да платиш за разкрой обкантване и ако е необходимо за разпробиване. От там на сетне ще трябва да се пребориш със сглобката, където е възможно да сгрешиш ако детайлите не са разпробити предварително. Ако целта ти е да спестиш някой лев, при 230 лв. производствена цена (по мои сметки) за един такъв шкаф, дали си заслужава тичането, но ако искаш да изпиташ удоволствието да изработиш нещо сам тогава аз съм склонен да ти направя опис на дедайлите както и примерна скица за сглобяването.
Последна промяна от danev_tr на чет юли 09, 2009 8:29 pm, променено общо 1 път.
Daniela83 - напреднал
Фирмата e salex, но за парчетии може и да провериш мисля, че в практикер бях виждала, а и там май продават на метър.
ronkis - помощник
От София съм!Може ли адрес?
shadowman - майстор
Искш еФтино а се говори за Бриколаж и Практикер. Там един приятел си взе два рафта 200/1000 (горе-долу), кантирано отвсякъде за 20-25 лева бройката (не помня точно). Материала е кроношпански. На мен не ми се вижда евтино.

Тема "Долен шкаф за мивка-как да си направя и колко ще ми струва?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: