Мечтата на всяка домакиня
vili - напреднал
Здравейте,имам едни стари столове за хранене.Здрави са но вече лака е олющен,седалката ще я дам за претапициране.но не знам как да освежа дървените части.ще се радвам ако ми подскажете как да се справя с проблема.
iliana - специалист
ами минаваш ги с шкурка и ги лакираш. ще станат като нови. като ти направят претапицирането кажи как е станало, и колко ти излезна като цена.
masteradmin - майстор
И ако може една снимка преди и след. Така че снимаи ги още сега. Иначе ако не са много надраскани може само с препарат и вода да ги минеш. След това 2-3 ръце лазурен лак.
gladiatormaximus - специалист
ако не държиш да са гланцови и искаш да са по-старинни - вземи един спрей боя + една кутийка боя с метален блясък
пръсни ги целите със спрея, а после с четка или гъбка нанеси на места от металния блясък
накрая можеш да лакираш ако държиш на гланца
Ако е възможно и мен да посъветвате.Имам почти същия проблем с едни чамови вратички на кухненските шкафове. Лака си стои, но ми се иска да ги освежа. Във връзка с това се чудя, дали направо да ги лакирам или да ги минавам с шкурка. Ако все пак се налага да ползвам шкурка, може ли само да е тук там? Да не стане после на петна, като го лакирам? Съжалявам за елементарните въпроси, но кой е вярвал, че ще трябва аз да знам отговорите им :?: Благодаря предварително!
А, да и още нещо. Как да третирам фурнира на мебелите, единия е матов, а другия не. Искам да блесне, особено матовия, тъй като има петна от вода по него, пък и майсторите го одраха, а само с търкане с препарати не става.
Emerald - модератор
Петната от вода по фурнира лесно се премахват с натриване с обикновено олио. За останалото се страхувам да давам мнение без да съм видяла. :?

Тема "освежаване на стари столове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: