Мечтата на всяка домакиня
deer - специалист
Имам въпрос : може ли обиккновен хладилник - фризер да се сложи в шкаф? или има охлаждащи се хладилници, защото всички ми обясняват , как не мога да затворя хладилника в шкаф, как щял да се охлажда, а аз непрекъснато гледам снимки на кухни с прибрани в шкафове хладилници.
vlado0549 - специалист
Ако погледнеш зад хладилника ще видиш една "решетка".Точно това се явява охлаждането на хладилника!Ако го затвориш...няма как да се охлажда.Ако обаче хладилника ти е амонячен..можеш спокойно да го затвориш,тогава обаче рискуваш да се запалиш! :lol: :!:
jordanvass - майстор
Хем няма да ти е достатъчно ниска температурата вътре, хем рязко ще повишиш консумацията на ток, хем ще скъсиш драстично живота на машината. С колко - пробвай и ще разберем! Не си съсипвай хладилника по тоя начин! А и се съмнявам колко ще е практично да отваряш и затваряш за всяка бира по две врати! И какво грозно има в един съвременен хладилник, та да го криеш в шкаф? Я си обмисли пак всички плюсове и минуси и ще видиш, че не си струва, дори и да можеше!
Стефан - майстор
Абсолютно съм съгласен с казаното от Владо. Но това се отнася за класическо затваряне в шкаф.
Ако обаче се прояви малко въображение, може да се измисли нещо. Трябва обаче да се направят няколко неща. При всички положения "решетката" трябва да е на разстояние от стената поне на 10 см. Необходимо е хладилника да се повдигне от пода също на 10 см. Отгоре също трябва да се осигури просвет от 10 см. Така ще се осъществи нужния поток от въздух за охлаждане. От долу и отгоре може да се измислят някакви декоративни решетки.
Ще се радвам, ако съм помогнал поне малко.
masteradmin - майстор
Всички хладилници имат отзад на решетките едни пласмаси дето пазят хладилника да не опре в стената отзад. Второ няма никакъв проблем отгоре на шкафа с хладилника да сложиш декоративна решетка. По важно е да осигуриш свеж въздух отдолу зада може да се охлажда компресора (с 2 думи циркулация)

Прикачен файл

SA3.JPG
Отстрани съм сложил 2 декоративни решетки. Долната е непосредствено до 2-та компресора, а горната защото топлия въздух се издига нагоре.
SA3.JPG (58.1 KиБ) Видяна 4889 пъти

Прикачен файл

SA2.JPG
Хладилника е повдигнат на 15см от земята като рафта отдолу е 10 см по - къс зада влиза въздух от долу за компресорите. Там съм сложил чехмедже за лук и картофи. Горния рафт също е с 10 см. по къс.
SA2.JPG (63.4 KиБ) Видяна 4889 пъти

Прикачен файл

SA1.JPG
SA1.JPG (60.23 KиБ) Видяна 4889 пъти
deer - специалист
няма нищо грозно напротив , аз си го харесвам много как изглежда, но ще изглежда като леке на фона на кухненското, а и пералнята ще ми е затворена така , че само той - кофти.
аз си мислях за по - широк и висок шкаф и отгоре плоскоста да не е цяла а да има отзад едно известно разстояние отвор откъдето да излиза топлия въздух
в момвнта съм така с вградената печка и за да не падне нищо в тая дупка съм си наредила зветя там и така им е добре и на тях - топлинка.
masteradmin - майстор
Ако е шкаф просто изрязваш отвор в него и слагаш решетка.

Тема "Хладилника...... в кухненското" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: